ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεν της επέτρεψε να παλέψει

δεν-της-επέτρεψε-να-παλέψει-923450

Η Νίκη Βόλου ηττήθηκε με 2-0 από τον Πανσερραϊκό, αλλά έχει έντονα παράπονα από τον ρέφερι Καραντώνη

Για την 14η αγωνιστική της Super League 2 οι φόβοι της Νίκης Βόλου επιβεβαιώθηκαν περίτρανα χθες στις Σέρρες, με τους κυανόλευκους να «βράζουν» με τη διαιτησία Καραντώνη μετά την ήττα με 2-0 από τον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο Ημαθιώτης ρέφερι έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι υπέρ των κυανόλευκων στο α’ μέρος, αλλά το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε, αποβάλλοντας με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Παναγιωτίδη στο 51’, σε μία φάση που έγινε διπλό μαρκάρισμα στον μέσο των φιλοξενούμενων.

Μετά το τέλος του αγώνα σύσσωμοι παίκτες και παράγοντες της Νίκης θέλησαν να ζητήσουν εξηγήσεις από τον «αρνητικό» πρωταγωνιστή, ο οποίος αποχώρησε συνοδευόμενος από αστυνομικές δυνάμεις.

Το τελικό 2-0 περνά σε δεύτερη μοίρα, με τη Νίκη Βόλου να μπαίνει νωθρά στο παιχνίδι και να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Όσο κι αν πάλεψε στη συνέχεια δεν κατάφερε ούτε να μειώσει το σκορ. Και να μπορούσε βέβαια, κάποιοι δεν θα της το επέτρεπαν, εφευρίσκοντας άλλους τρόπους.

Η Νίκη Βόλου βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο «γρήγορα» τέρματα, από τους Στίνα στο 7’ και Καρασαλίδη στο 11’, έχασε μεγάλες ευκαιρίες να μειώσει, παίζοντας με 10 παίκτες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη ακόμη ένα… ρεσιτάλ διαιτησίας στην πολύπαθη Super League 2!

Το πρώτο μέρος

Ο Πανσερραϊκός μπήκε πιο ψυχωμένα και άνοιξε το σκορ με τον Στίνα μόλις στο 7ο λεπτό, όταν ο Βολιώτης Αλέξανδρος Ζέρης σέντραρε από τα δεξιά με τον Μολδαβό να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος με κεφαλιά στο 2ο δοκάρι, κερδίζοντας τη διεκδίκηση στον αέρα, αλλά και τον Μπάγιτς, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή του γωνία.

Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν και συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, πετυχαίνοντας άμεσα και δεύτερο τέρμα και μάλιστα μετά από τέσσερα λεπτά.

Ο Ζέρης κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά και μετά την εκτέλεσή του ο Καρασαλίδης πήρε την κεφαλιά για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς, από τη μικρή περιοχή στο 11ο λεπτό. Αυτό ήταν το δεύτερο φετινό τέρμα του πρώην αμυντικού της Νίκης Βόλου, που είχε σκοράρει και στο 2-1 του Πανσερραϊκού με την ΑΕΛ.

Η Νίκη με τη σέντρα προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Κατσίκα, με τον Κυριακίδη να σουτάρει πίσω από τη σέντρα, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού μπλόκαρε χωρίς κόπο.

Αναμφίβολα το έργο της Νίκης Βόλου έμοιαζε πλέον πολύ δύσκολο, έχοντας δεχθεί δύο τέρματα σχεδόν στα πρώτα δέκα λεπτά από τους γηπεδούχους, που δεν είχαν μέχρι το 2-0 άλλη τελική στην εστία.

Μετά από σέντρα του Παναγιωτίδη από τα αριστερά, ο Σιαφά στο 18’ έπιασε σουτ με το αριστερό, με την μπάλα να βρίσκει στον Θυμιάνη και να καταλήγει σε κόρνερ, όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο με τη Νίκη να πιέζει και να ζητά πέναλτι στη συνέχεια, όταν από σέντρα από τα αριστερά του Κυριακίδη, ο Γαβριηλίδης βρέθηκε στην περιοχή όπου πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Πεταυράκη, αλλά ο διαιτητής δεν είδε την παράβαση.

Η Νίκη απείλησε επί της ουσίας για πρώτη φορά στο 24ο λεπτό, όταν από ενέργεια του Κάσσου η μπάλα στρώθηκε στον Γαβριηλίδη, που έπιασε το σουτ εκτός περιοχής και με το αριστερό, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κατσίκα, που «ξάπλωσε», αλλά δεν χρειάστηκε να αποκρούσει.

Από την άλλη, η ομάδα του Πανσερραϊκού απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Πεταυράκη να κάνει το σουτ από τα αριστερά, το οποίο απέκρουσε όμως ο Μπάγιτς σε κόρνερ στο 25’.

Δύο λεπτά αργότερα μετά από ατομική ενέργεια από τα αριστερά ο Κρητικός έπιασε το σουτ με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 27ο λεπτό, που πέρασε πολλά μέτρα πάνω από την εστία των ερυθρόλευκων.

Το δεύτερο μέρος

Το πρώτο σουτ στο β’ μέρος ήρθε από πλευράς Νίκης στο 48’, με τον Ολαϊσόλα να φέρνει την μπάλα στο αριστερό του πόδι, για να εκτελέσει, αλλά είδε την μπάλα να περνά πάνω από την αντίπαλη εστία.

Ωστόσο, οι ισορροπίες άλλαξαν σε μία φάση που προκάλεσε αρχικά γέλιο, αλλά στη συνέχεια εκνευρισμό. Ο διαιτητής Καραντώνης στο 51’ έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Παναγιωτίδη, ο οποίος δέχθηκε μαρκάρισμα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά το φάουλ υπέρ της Νίκης μετατράπηκε μετά από εφεύρεση για θέατρο σε κίτρινη κάρτα για τον μέσο της Νίκης, που αποβλήθηκε με κόκκινη, αφού είχε πάρει την πρώτη στο 43’ κι ενώ είχαν προηγηθεί ανάλογες περιπτώσεις που θα μπορούσαν να επισύρουν την τιμωρία παικτών των γηπεδούχων, κάτι που δεν συνέβη.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ανακάτεψε την τράπουλα στη συνέχεια, προχωρώντας σε αλλαγές, που έδωσαν την ευκαιρία στη Νίκη να έχει την υπεροχή και την κατοχή, στην απέλπιδα προσπάθεια να μειώσει το σκορ.

Στο 64’ ο Δημητρίου που είχε περάσει ως αλλαγή, εκτέλεσε φάουλ από τον άξονα, με τον Ανδρέου να πιάνει την κεφαλιά, χωρίς όμως τύχη, με την μπάλα να περνά πάνω από την αντίπαλη εστία.

Από γύρισμα του Κανίς από τα δεξιά ο Στάικος έκανε το πλασέ από το ύψος της περιοχής στο 67’, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάγιτς, η εστία του οποίου όμως απειλήθηκε στο 69’ με τον Κατσαντώνη να κλέβει την μπάλα μετά από λάθος του Ανδρέου με κεφαλιά, για να δώσει στον Στίνα, ο οποίος πλάσαρε από θέση βολής, αλλά η μπάλα βρήκε στον Γρομητσάρη για να περάσει κόρνερ.

Προσπάθεια του Τζιώρα και σουτ εκτός περιοχής στο 73’, έστειλε την μπάλα άουτ, με τη Νίκη να θέλει τουλάχιστον ένα γκολ, προκειμένου να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, παίζοντας έστω και… σκανδαλωδώς με παίκτη λιγότερο.

Η Νίκη έχασε τεράστια ευκαιρία στο 80’ να μειώσει σε 2-1, με τον Ροχάνο να βρίσκεται σε θέση τετ-α-τετ, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κατσίκα, ενώ στη συνέχεια της φάσης το πλασέ του Γαβριηλίδη απομάκρυναν οι αμυντικοί του Πανσερραϊκού.

Από σέντρα του Κάσσου από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στην απέναντι πλευρά και μέσα στην περιοχή, απ’ όπου ο Αναστασίου έκανε το γύρισμα, όμως ο Τζιώρας δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή, όπως θα ήθελε, στο 82’, με την μπάλα να περνά εκτός εστίας.

Η Νίκη συνέχισε να έχει την κατοχή και να πιέζει, ωστόσο το παιχνίδι έδειχνε να έχει τελειώσει με την ευκαιρία του Ροχάνο νωρίτερα. Στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων που ακολούθησαν, πλασέ του Κανίς στο 91’, σουτ του Σαΐντ στο 93’ και σουτ του Σοφιανού στο 94’ σταμάτησαν πάνω στον Μπάγιτς, που δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πανηγυρίσουν για τρίτη φορά.

Κίτρινες: 63’ Μπαΐροβιτς, 66’ Παντεκίδης, 70’ Θυμιάνης, 93’ Πεταυράκης

Κόκκινη: 53’ Παναγιωτίδης (β’ κίτρινη)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: (Παύλος Δερμιτζάκης) Κατσίκας, Καρασαλίδης, Ζέρης (58’ Δεληγιαννίδης), Πεταυράκης, Στάικος, Θυμιάνης, Μούργος (58’ Κανίς), Στίνα (90’ Σοφιανός), Κατσαντώνης (74’ Παπάζογλου), Μπαΐροβιτς (74’ Σαΐντ)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Δημήτρης Ελευθερόπουλος) Μπάγιτς, Αναστασίου, Κάσσος, Ανδρέου, Γρομητσάρης (77’ Κριμιτζάς), Παναγιωτίδης, Γαβριηλίδης, Κυριακίδης (46’ Τσουκαλάς), Κρητικός (63’ Δημητρίου), Ολαϊσόλα (55’ Ροχάνο), Σιαφά (63’ Τζιώρας)

Βαθμολογία

  1. Πανσερραϊκός 34
  2. ΠΑΟΚ Β’ 25
  3. ΑΕΛ 25
  4. Αναγέννηση Καρδίτσας 25
  5. Νίκη Βόλου 23
  6. ΠΟΤ Ηρακλής 21
  7. Παναθηναϊκός Β’ 17
  8. Διαγόρας 17
  9. Αλμωπός Αριδαίας 17
  10. Μακεδονικός 16
  11. Βέροια 13
  12. Ηρακλής Λάρισας 13
  13. Απόλλων Πόντου 10
  14. Απόλλων Λάρισας 8
  15. Θεσπρωτός 7

* Με αφαίρεση τριών βαθμών τιμωρήθηκε ο Απόλλων Λάρισας από το Διαιτητικό Δικαστήριο.

Η ανακοίνωση της Νίκης Βόλου

Έξαλλοι είναι στη Νίκη Βόλου μετά τη χθεσινή διαιτησία Καραντώνη και σε ανακοίνωση της κυανόλευκης ΠΑΕ τονίζεται: «Το βαρέλι δεν έχει πάτο. Και υποτίθεται ότι το παιχνίδι ήταν αξιολογημένο, είχε διαιτητή πρώτης κατηγορίας και τηλεοπτική κάλυψη.

Το προδιαγεγραμμένο «έγκλημα» ξεκίνησε στο 18’. Σε γέμισμα στην περιοχή του Πανσερραϊκού η μπάλα βρίσκει ξεκάθαρα το χέρι του Πεταυράκη και αλλάζει πορεία. Φυσικά ο Καραντώνης που είδε τη φάση να γίνεται μπροστά στα μάτια του «δεν είδε τίποτα».

Το… έργο συνεχίστηκε σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο με σειρά φάσεων, όπως αυτή του 28’ με τον Γαβριηλίδη – ορισμός της κίτρινης κάρτας στον Στάικο που τράβηξε τη φανέλα του παίκτη μας, αλλά ο Καραντώνης αρνήθηκε την εφαρμογή των κανονισμών. Φυσικά σε βάρος της Νίκης.

Η αλλοίωση του σημερινού (σ.σ. χθεσινού) αποτελέσματος ολοκληρώθηκε μόλις στο 51’ όταν σε διπλό φάουλ στον Παναγιωτίδη, ο Καραντώνης εφηύρε «θέατρο εκτός της μεγάλης περιοχής», με αποτέλεσμα να του δείξει δεύτερη κίτρινη και να τον αποβάλει! Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν κι ο αξιολογημένος διαιτητής αναγνώρισε από νωρίς ότι θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στο αποτέλεσμα που, ίσως, επιθυμούσε, παρά το γεγονός ότι βρεθήκαμε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ.

Δυστυχώς, όμως, ο αξιολογημένος αυτός διαιτητής μάς στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε ό,τι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε μέσα στις γραμμές του γηπέδου. Το μόνο «παρήγορο» σ’ όλη την ιστορία είναι πως το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) παιχνίδι είχε τηλεοπτική κάλυψη και όσοι έχουν μάτια και βλέπουν… είδαν! Είδαν τι πρεσβεύει και ποιο ποδόσφαιρο εκπροσωπεί η ομάδα μας. Αυτό είναι το μόνο «παρήγορο».

Το υπάρχον καθεστώς που οδήγησε σε πλήρη απαξίωση το ποδοσφαιρικό προϊόν δεν επιδιορθώνεται. Κατεδαφίζεται και φτιάχνεται από την αρχή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου