ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καμπερίδης: «Στεναχωρημένος που βυθίσαμε τον Ολυμπιακό Βόλου»

καμπερίδης-στεναχωρημένος-που-βυθί-922971

Παρόλο που η ομάδα του πήρε το διπλό με 0-1 προχθές στη Νεάπολη, ο προπονητής του Πιερικού, Γιώργος Καμπερίδης, δήλωσε ότι έχει ανάμεικτα συναισθήματα, δηλώνοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Δευτέρας ότι αισθάνεται και χαρά, αλλά και λύπη γιατί η ομάδα του βύθισε τον Ολυμπιακό Βόλου.

Αναλυτικά, oι δηλώσεις του 58χρονου τεχνικού: «Για μένα το πρώτο σχόλιο είναι ότι είμαι μεν χαρούμενος που κέρδισε η ομάδα μου στο δεύτερό μου παιχνίδι, αλλά ταυτόχρονα είμαι και στεναχωρημένος, γιατί βυθίσαμε τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος είναι μία ιστορική ομάδα. Εγώ προσωπικά, επειδή έχω και φίλους εδώ, και τον Κώστα Σταματίου και παλιούς παράγοντες, εύχομαι ό,τι το καλύτερο.

Εχω παίξει μ’ αυτήν την ομάδα στη φυσική έδρα του Ολυμπιακού Βόλου με πολύ κόσμο και γεμάτες κερκίδες. Να βρει τον δρόμο της αυτή η ομάδα, γιατί το αξίζει, και είμαι σίγουρος ότι θα τον βρει, γιατί με την ιστορία που κουβαλά δεν θα χαθεί ποτέ.

Σ’ ό,τι αφορά το παιχνίδι, σ’ αυτόν τον αγωνιστικό χώρο δεν θα μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Είχαμε ένα μέτριο ματς, ένα παιχνίδι σκοπιμότητας, με τον Ολυμπιακό Βόλου να κυνηγά τους βαθμούς για τη σωτηρία, ενώ εμείς κυνηγάμε τη δεύτερη θέση. Εχουμε μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές και πιο πολύ είμαι ευχαριστημένος από την τακτική μας συμπεριφορά.

Βγήκαν οι αγωνιστικοί προσανατολισμοί που είχαμε και ψάξαμε κάποιες φάσεις σ’ αυτόν τον κακό αγωνιστικό χώρο, για να βάλουμε ένα ή και δύο γκολ, για να κλειδώσουμε το παιχνίδι. Τις βρήκαμε αυτές τις ευκαιρίες σε τρεις-τέσσερις καλές φάσεις που είχαμε, πετύχαμε ένα γκολ και διατηρήσαμε το υπέρ μας σκορ μέσα από καλή διαχείριση. Από κει και πέρα εκτός από μία φάση στο τέλος δεν απειληθήκαμε.

Είχαμε καλή τακτική συμπεριφορά, βγάλαμε την ψυχή που θέλω να έχουμε ως ομάδα, γιατί έχουμε χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, και κερδίσαμε το παιχνίδι. Βλέπουμε τη συνέχεια με καλύτερο μάτι και κυνηγάμε τη δεύτερη θέση. Ουσιαστικά στο παιχνίδι είχαμε μόνο εμείς φάσεις και δεν απειληθήκαμε και γι’ αυτό η νίκη μας είναι δίκαιη.

Στον όμιλό μας πρώτα ο Πιερικός και ο Ολυμπιακός Βόλου κατ’ επέκταση Καστοριά και Εδεσσαϊκός είναι οι ιστορικές ομάδες. Δεν θα ‘πρεπε να είναι ούτε καν σ’ αυτήν την κατηγορία, αλλά αυτές οι ομάδες πάντα αναγεννώνται μέσα από τις στάχτες τους. Είμαι σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του.

Είμαι βέβαιος ότι δεν θα τα παρατήσει. Αυτές οι ομάδες δεν είναι χωριά και αναγεννώνται πάντα μέσα από τις στάχτες τους. Και ο Πιερικός βρέθηκε σ’ αυτήν την κατάσταση και ο Εδεσσαϊκός και ο Πανσερραϊκός. Όλες οι ιστορικές ομάδες κάνουν αυτόν τον κύκλο, γιατί εμφανίζονται κάποιοι … εποχιακοί ποδοσφαιρικοί παράγοντες.

Ενημερώνομαι για τον Ολυμπιακό Βόλου από το καλοκαίρι, γιατί, όταν είχε αναλάβει τεχνικός διευθυντής ο φίλος μου ο Κώστας Σταματίου, είχαμε κάνει μία συζήτηση, για να έρθω στην ομάδα, αλλά δεν προχώρησε. Νομίζω ότι θα έχει συνέχεια ο Ολυμπιακός Βόλου, γιατί έχει ανθρώπους που τον αγαπούν».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου