ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ήττα που έγινε… συνήθεια, έχασε και από τον Πιερικό ο Ολυμπιακός

η-ήττα-που-έγινε-συνήθεια-έχασε-και-α-922679

Ακόμη πιο δύσκολη έγινε η θέση του Ολυμπιακού Βόλου και πλέον είναι απορίας άξιον για το πώς μπορεί να γλιτώσει τον υποβιβασμό.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι ερυθρόλευκοι σήμερα στη Νεάπολη απέναντι στον Πιερικό δεν κατάφεραν να πάρουν τίποτα σε ματς για την 20η αγωνιστική του 2ου ομίλου.

Η ομάδα του Κώστα Σταματίου έχασε 0-1 με γκολ που σημείωσε ο Κατσαβάκης στο 39’, κάνοντας μία ευκαιρία ουσιαστικά σε όλο το ματς με τον Ντινόπουλο στο 89’.

Ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο μέρος δεν μπορούσε να βγάλει έναν συνδυασμό της προκοπής και ήταν άνευρος, χωρίς να βάζει ένταση στο παιχνίδι του, ενώ στο δεύτερο 45λεπτο προσπάθησε να αντιδράσει, έχοντας γίνει πιο επιθετικός με την είσοδο του φορ Ντινόπουλου, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει, αφού μέχρι το 89’, όταν και έφτασε κοντά στο 1-1, δεν απειλούσε καθόλου.

Η διάταξη του Ολυμπιακού

Ο Καβουσάκης ήταν ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου, οι Μαργαρίτης, Διαμαντόπουλος πλάγιοι μπακ, οι Κόλα, Σιουμουρέκης στόπερ, ενώ πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικός μέσος ο Παπαϊωάννου, που είχε δίπλα του τον Παπαδήμο. Ο Καρβούνης τοποθετήθηκε στ’ αριστερά της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Σκοπελίτης από την απέναντι πλευρά, ενώ ο Αναστασίου κινούνταν πίσω από τον Καρατσόλη, ο οποίος έγινε αριστερό εξτρέμ από φορ στο 46’, όταν ο Ντινόπουλος πέρασε στο γήπεδο και έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Για τον Πιερικό κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μπαλάφας, οι Χατζηκωνσταντίνου, Τουλίκας (ακραίοι οπισθοφυλάκες), Κραγιόπουλος, Δεληγιάννης (στόπερ) ήταν στην άμυνα, Μαυρίδης, Μακρίδης και Κατσαβάκης ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής με πιο προωθημένο τον τελευταίο, ενώ ο Χρ. Παπαδόπουλος με τον Κατσιαμήτα βοηθουσαν από τα άκρα τον προωθημένο Κυπαρίσση.

Οι φάσεις του αγώνα

Ο Ολυμπιακός Βόλου κινδύνεψε στο 6ο λεπτό, όταν ο προωθημένος αριστερός μπακ Τουλίκας σε κόντρα επίθεση σούταρε διαγώνια, με την μπάλα να βρίσκει τη ρίζα του αριστερού κάθετου δοκαριού και τον Πιερικό να φτάνει πολύ κοντά στο 0-1.

Η ομάδα της Κατερίνης φαινόταν στη συνέχεια να πατά καλύτερα μέσα στο γήπεδο και στο 39’ κατάφερε να προηγηθεί μετά από ωραία κομπίνα σε φάουλ. Ο Χρ. Παπαδόπουλος εκτέλεσε συρτά από τα δεξιά κι ενώ όλοι περίμεναν γέμισμα, με τον Κατσαβάκη με το που πάτησε περιοχή να είναι αφύλακτος. Ετσι, ο 20χρονος επιθετικός χαφ δεν έχασε την ευκαιρία και με άψογο δεξί πλασαριστό σουτ στην αριστερή γωνία έκανε το 0-1.

Η επόμενη μεγάλη φάση ανήκε και πάλι στον Πιερικό και καταγράφηκε στο 81’, με τον Χρ. Παπαδόπουλο να «τσιμπά» ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή μετά την πάσα του Καλαϊτζή και πλάσαρε πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος, αλλά ο Καβουσάκης στο τετ-α-τετ απέκρουσε σωτήρια.

Ο Ολυμπιακός Βόλου θα μπορούσε να ισοφαρίσει στη μοναδική αξιόλογη φάση του στο παιχνίδι, με τον Ντινόπουλο να βγαίνει στο τετ-α-τετ στο 89’, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο εξερχόμενος Μπαλάφας σωτήρια, μπλοκάροντας σε δεύτερο χρόνο.

Επεισόδιο Τσεκούρα-Ζαχείλα

Στο ημίχρονο του αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός ο Βασίλης Ζαχείλας, που είναι γνωστό ότι έχει ζητήσει εδώ και καιρό την παραίτηση της διοίκησης του Ερασιτέχνη, για να αναλάβει ο ίδιος με δικό του σχήμα, τα ‘βαλε με τον πρόεδρο του συλλόγου, Νίκο Τσεκούρα, κατηγορώντας ότι θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος επί θητείας του θα υποβιβαστούν τόσο η ποδοσφαιρική όσο και η μπασκετική ομάδα, ζητώντας του τον λόγο που δεν παραιτήθηκε, για να μπορέσει να κάνει η ομάδα μεταγραφές τον Ιανουάριο. Η απάντηση του κ. Τσεκούρα ήταν «αυτό μπορώ, κρεμάστε με». Ενταση υπήρξε λίγα λεπτά μετά και στο σημείο της κερκίδας, που κάθονταν οι οργανωμένοι, με κάποιους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου να πιάνονται προς στιγμήν στα χέρια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σταματίου): Καβουσάκης, Μαργαρίτης (46’ Ντινόπουλος), Διαμαντόπουλος, Κόλα, Σιουμουρέκης, Παπαϊωάννου, Παπαδήμος, Καρβούνης (65’ Κατσαγεωργίου), Σκοπελίτης, Αναστασίου, Καρατσόλης (75’ Σταμπουλής)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Καμπερίδης): Μπαλάφας, Χατζηκωνσταντίνου, Τουλίκας, Κραγιόπουλος, Δεληγιάννης, Μαυρίδης, Μακρίδης, Χρ. Παπαδόπουλος (86’ Στραβογιάννης), Κατσαβάκης, Κατσιαμήτας (67’ Καλαϊτζής), Κυπαρίσσης (93’ Νικολαΐδης)

Αποτελέσματα (20η)

Σβορώνος-Μακεδονικός Φούφα 1-1

Εδεσσαϊκός-Δωτιέας Αγιάς 1-0

ΑΕΠ Κοζάνης-Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 1-0

Π.Ο. Ελασσόνας-Καστοριά 1-1

ΠΑΟΚ Κρηστώνης-Κοζάνη 1-1

Κεραυνός Αγγελοχωρίου-Α.Ο. Χανιώτης 0-2

Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός 0-1

Η βαθμολογία

  1. Κοζάνη 42
  2. Πιερικός 30
  3. Σβορώνος 28
  4. Α.Ο. Χανιώτης 28
  5. Κεραυνός Αγγελοχωρίου 27
  6. Ελασσόνα 25
  7. Καστοριά 25
  8. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 24
  9. ΑΕΠ Κοζάνης 21
  10. Εδεσσαϊκός 20
  11. ΠΑΟΚ Κρηστώνης 20
  12. Δωτιέας Αγιάς 17
  13. Μακεδονικός Φούφα 17
  14. Ολυμπιακός Βόλου 15

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου