ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μόνη σκέψη η νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου

μόνη-σκέψη-η-νίκη-για-τον-ολυμπιακό-βόλ-920098

Δύναμη, πάθος, καθαρό μυαλό, δημιουργία και γκολ θέλει να έχει σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου στη Νεάπολη (15:00), έχοντας ως μοναδικό σκοπό τη νίκη κόντρα στον Πιερικό σε ένα καθοριστικό ματς για τη 18η αγωνιστική στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός, έχοντας βρεθεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, θα ξεκινήσει από σήμερα την «αντεπίθεσή» του, για να σώσει την κατηγορία κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την κατάκτηση των τριών βαθμών. Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο δηλώνουν αποφασισμένοι να κερδίσουν τον Πιερικό και την ερχόμενη Τετάρτη πάλι εντός έδρας τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου.

Στο σημερινό ματς μόνη απουσία είναι ο Κώστας Καμπέρης και στη διάθεση του Κώστα Σταματίου είναι οι: Ζαχαρίας Καβουσάκης, Θανάσης Μαργαρίτης, Μάρκος Διαμαντόπουλος, Σεραφείμ Παπαϊωάννου, Κώστας Σιουμουρέκης, Κλεβί Κόλα, Δημήτρης Γιαρλέλης, Μάριος Παπαδήμος, Φίλιππος Σκοπελίτης, Αλέξανδρος Αναστασίου, Φώτης Καρατσόλης, Κώστας Καρβούνης, Αντώνης Θεοδωρόπουλος, Βασίλης Ακριβόπουλος, Γιώργος Σκύφτας, Νίκος Μυλωνάς, Ηλίας Σταμπουλής, Νίκος Ντινόπουλος, Αντώνης Κατσαγεωργίου και Αχιλλέας Κωνσταντίνου.

Ο Ολυμπιακός θα έχει για 12ο παίκτη τον κόσμο και οι ερυθρόλευκοι ποντάρουν στη συμπαράσταση των φιλάθλων.

Συνολικά θετική η προϊστορία

Ενώ στα δυο τελευταία παιχνίδια με τον Πιερικό πέρσι στον Βόλο για τη Σούπερ Λιγκ 2 και φέτος στην Κατερίνη για τη Γ’ Εθνική ο Ολυμπιακός έχασε και χάλασε παραδόσεις που τον ήθελαν για πολλά χρόνια αήττητο, η βολιώτικη ομάδα διατηρεί συνολικά την υπέρ της προϊστορία, καθώς έχει 22 νίκες, 14 ισοπαλίες και 15 ήττες, παίζοντας σε Α’, Β’, Γ’ Εθνική και Φούτμπολ Λιγκ, ενώ στον Βόλο ο Ολυμπιακός με τον Πιερικό έχει 15 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Ο Ολυμπιακός πριν την περσινή ήττα είχε χάσει από τον Πιερικό στον Βόλο μία φορά για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής το 1969 (0-2: 29′ Μυτιληναίος, 85’ Πανταζής) και δύο φορές για τη Β’, μία με 2-3 την περίοδο 1982-83 και μια με 0-1 (52’ Γκαμπέτας) το 1991.

Στο φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχασε στις 11/12/22 με 1-0 (85′ Καλαϊτζής) στην Κατερίνη για πρώτη φορά από τις 13/05/98, όταν είχε ηττηθεί και πάλι με 2-0 (7’ Παπαβασιλείου, 16’ Ραγγέλοβιτς) από τον Πιερικό, που έσπασε άλλη μία δυσμενή παράδοση γι’ αυτόν.

Λαρισαίος διαιτητής

Στη σημερινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Πιερικό στις 15:00 στη Νεάπολη διαιτητής ορίστηκε ο Γιώργος Φακής από τη Λάρισα, ο οποίος σφύριξε και στην τελευταία νίκη της βολιώτικης ομάδας στις 4/2/23 επί του Μακεδονικού Φούφα 1-0.

Βοηθοί του θα είναι οι Μιχάλης Παπαγεωργίου, που ήταν επίσης και στο ματς με τον Μακεδονικό Φούφα, και Κωνσταντίνος Στεργιακούλης από την ίδια Ένωση.

Το σημερινό πρόγραμμα (18η, 15.00) και οι διαιτητές:

Σβορώνος-Μακεδονικός Φούφα

Γιαννάκος, Μακεδονίας

Εδεσσαϊκός-Δωτιέας Αγιάς

Τσάνης, Κοζάνης

ΑΕΠ Κοζάνης-Εθνικός Ν. Κεραμιδίου

Τζάμος, Καστοριάς

Π.Ο. Ελασσόνας-Καστοριά

Πέτσας, Καστοριάς

ΠΑΟΚ Κρηστώνης-Κοζάνη

Παραδεισόπουλος, Πιερίας

Κεραυνός Αγγελοχωρίου-Α.Ο. Χανιώτης

Σιουμπάρας, Δράμας

Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός

Γ. Φακής, Λάρισας

Η βαθμολογία

  1. Κοζάνη 41
  2. Κεραυνός Αγγελοχωρίου 27
  3. Σβορώνος 27
  4. Πιερικός 27
  5. Α.Ο. Χανιώτης 25
  6. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 24
  7. Ελασσόνα 24
  8. Καστοριά 24
  9. ΠΑΟΚ Κρηστώνης 19
  10. ΑΕΠ Κοζάνης 18
  11. Δωτιέας Αγιάς 17
  12. Εδεσσαϊκός 17
  13. Μακεδονικός Φούφα 16
  14. Ολυμπιακός Βόλου 15

Οι σκόρερ

13 γκολ: Θανάσης Τοπούζης (ΑΟ Χανιώτης)

10 γκολ: Δημήτρης Θεοδωρίδης (Κεραυνός Αγγελοχωρίου)

9 γκολ: Θανάσης Κανούλας (Κοζάνη)

8 γκολ: Νίκος Κυπαρίσσης (Σβορώνος)

7 γκολ: Χρ. Παπαδόπουλος (Πιερικός), Αλεξ. Σεχολάρι (Εθνικός Ν.Κ.), Μπάιγ Νιάσε (Κοζάνη), Νίκος Χάϊτας (Μακεδονικός Φούφα).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου