ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πολλές οι διακρίσεις τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου για τον ΣΔΥΒ

πολλές-οι-διακρίσεις-τα-δύο-τελευταία-921389

Συγκλονισμένη είναι η Ελλάδα από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Το δρομικό κίνημα της χώρας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να συνεχίσουν να δίνουν αίμα, όπως έκαναν από την πρώτη ημέρα, για να βοηθήσουν τους δεκάδες τραυματίες.

Όπως είναι λογικό, οι περισσότεροι αγώνες δρόμου που ήταν προγραμματισμένοι για το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαρτίου αναβλήθηκαν λόγω πένθους, παρότι η Πολιτεία επέτρεψε την επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Στο προηγούμενο διάστημα, πολλές ήταν οι διακρίσεις που πέτυχαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στις συμμετοχές που είχε ο σύλλογος και στα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου σε διοργανώσεις ανά την Ελλάδα.

Οι αθλητές μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου έτρεξαν σε δρόμους και βουνά της χώρας, από μικρές διαδρομές ως και υπεραπόσταση.

Ο πρώτος από τους αγώνες του β’ μισού του μήνα έγινε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ήταν ο μεγαλύτερος, καθώς έφτασε τα 61 χιλιόμετρα. Πρόκειται για έναν από τους ιστορικότερους αγώνες δρόμου υπεραποστάσεων στην πατρίδα μας, τον τέταρτο παλαιότερο μετά το Σπάρταθλον, το 100αρι και τον Ευχίδειο Άθλο. Ο Σαρωνικός Αγώνας Δρόμου έγινε στην πανέμορφη διαδρομή 61 χιλιομέτρων δίπλα στη θάλασσα στην ακτογραμμή του Σαρωνικού κόλπου, περνώντας από αξιοσημείωτα μέρη και τοπία, όπως ο υδροβιότοπος Βουρκάρι, η Πάχη Κινέτα, η παραλία Βαρέας. Ο αγώνας έγινε με καλή θερμοκρασία, αλλά με αρκετό αέρα και ανηφόρες (500 μέτρα υψομετρική). Ο Βασίλης Τιμπλαλέξης κατέλαβε τη 2η θέση στη γενική κατάταξη με χρόνο 4 ώρες 36:52.

Την επόμενη ημέρα πήρε σειρά στη Λάρισα το 6ο Γεντίκι Trail που είχε διαδρομές 21 και 5 χιλιομέτρων. Ο Απόστολος Μπαρμπούλης τερμάτισε 27ος με 2:35:27 στα 21χλμ και ακολούθησαν οι Λουκάς Πριτσάς 37ος με 2:47:56, Γιώργος Φασούλας 78ος με 3:09:27, Ζήνων Λουλούδης 113ος με 3:29:18, Κλαίρη Βασιλείου 17η με 3:49:51 και Ιάκωβος Τζανίδης.

Σημαντική επιτυχία για την Κλεοπάτρα Καρακώστα, που με 37:40 πήρε τη 2η θέση στη γενική κατάταξη γυναικών. 32ος ήταν ο Βασίλης Ζαφειρίου με 41:35, 11η η Ιωάννα Πανταζή με 44:28 και 18η η Κωνσταντία Σπανού με 47:24.

Σε έναν άλλο ορεινό αγώνα την ίδια ημέρα (19 Φεβρουαρίου), επιτυχίες και στο 8ο Cycle Trail Run 2023 είχαν οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου.

Η διοργάνωση έγινε στο Περιαστικό Δάσος στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη και στο βάθρο της γενικής κατάταξης του αγώνα των 5 χιλιομέτρων ανέβηκαν ο Αμβρόσιος Δημητριάδης, που ήταν δεύτερος με 22:42 και ο Ιωάννης Ζήσης, που κατετάγη τρίτος με 25:40. Τη διαδρομή των 11χλμ τερμάτισε ο Ντίνος Πεταλωτής σε 2:18:05.

2η θέση ο Δημητριάδης και 3η ο Ζήσης στο 8ο Cycle Trail Run

Εντυπωσιακός ο Χρήστος Αγνουσιώτης αναδείχθηκε μεγάλος νικητής σε δύο ορεινούς αγώνες που έγιναν στη Ρόδο στις 19 και 26 Φεβρουαρίου.

Ο δρομέας του ΣΔΥΒ αρχικά κέρδισε στο Monolithos Mountain Race 8χλμ με χρόνο 43:17 και δήλωσε: «Το Monolithos Mountain Race μας έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε πιο νότια της Ρόδου και να γνωρίσουμε καινούργια μέρη και ανθρώπους. Πανέμορφος τόπος, η διαδρομή του αγώνα μικρή μεν για τις συνήθειές μου αλλά άκρως εντυπωσιακή, βουνίσια και καταπράσινη. Τερμάτισα με ένα ρεκόρ αγώνα και την ευχαριστήθηκα απόλυτα! Ακολούθησε τέλειος μπουφές με τοπικά εδέσματα. Οι Ροδίτες έχουν τρομερή φύση αλλά και κάποια καλά βουνά, πρέπει με κάποιο τρόπο να τους παρακινήσουμε να αρχίσουν να τρέχουν σε αυτά».

Ο Χρήστος Αγνουσιώτης πήρε την πρώτη θέση και στον 2ο Δάφνινο Αγώνα Vargas – Αntaios Filerimos Mountain Run, ορεινής διαδρομής 8.222 μέτρων στην περιμετρική διαδρομή της Φιλερήμου Ιάλυσου, καθώς με χρόνο 31’53 και διαφορά σχεδόν 6 λεπτών από τον επόμενο δρομέα, εξασφάλισε τη θέση στο βάθρο.

Στους Πανελλήνιους Αγώνες Ανωμάλου Δρόμου Βετεράνων και ανεξάρτητων δρομέων που έγιναν στη Λίμνη Πλαστήρα στις 26/2, πρώτη στην κατηγορία αναδείχθηκε η Τόνια Τσιρογιάννη που έτρεξε τα 8 χιλιόμετρα σε 42:39. Τρίτος στην κατηγορία του ήταν ο Αχιλλέας Καλαμάκης με 38:17.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου θα ακολουθήσει η εκδρομή του ΣΔΥ Βόλου στον 14ο Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα. Η αναχώρηση θα γίνει την Κυριακή 9/3 έξω από το Δημαρχείο Βόλου στις 6.45 το πρωί. Υπάρχουν λίγες διαθέσιμες θέσεις που θα δίνονται μέχρι να εξαντληθούν. Στην εκδρομή μπορούν να μετέχουν επίσης φίλοι και συγγενείς. Στις 19 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Katerini Run που θα γινόταν στις 5 του μήνα και βέβαια αναβλήθηκε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου