ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόκριση στον τελικό του τριπλούν για Τσιάμη και Ανδρικόπουλο

πρόκριση-στον-τελικό-του-τριπλούν-για-920096

Ο Δημήτρης Τσιάμης και ο Νίκος Ανδρικόπουλος θα δώσουν το παρών στον αυριανό τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που ξεκίνησε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τσιάμης σημείωσε 16,26 μ. στο τρίτο του άλμα στον προκριματικό του αγωνίσματος και πέρασε με την 7η επίδοση στον σημερινό τελικό.

Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη ήταν άκυρος στη δεύτερη προσπάθεια του και σημείωσε 16,26 μ. στην τρίτη. Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού πέτυχε ο σπουδαίος Πέδρο Πιτσάρδο (Πορτογαλία) με 17,48 μ., ο μόνος από τους 17 που πέτυχε το όριο (16,70 μ.) πρόκρισης στον τελικό.

Εξαιρετική παρουσία έκανε ο Ανδρικόπουλος με 16,39 μ. στο τρίτο και τελευταίο του άλμα κι ενώ μέχρι εκείνη την ώρα ήταν εκτός 8άδας, έφυγε για τον σημερινό τελικό με την έκτη επίδοση. Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο.

Την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό του τριπλούν έχασε ο Ανδρέας Πανταζής. Ο αθλητής ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην 12η θέση με 16,06 μ. στην τρίτη του προσπάθεια, που ήταν η μοναδική έγκυρη.

Σε θέση να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες προσπάθειες εμφανίστηκε ο Δημήτρης Τσιάμης μετά το τέλος του χθεσινού προκριματικού. «Σήμερα ένιωθα πάρα πολύ καλά, έκανα το λιγότερο που μπορούσα να κάνω σήμερα, ωστόσο είχα πρόβλημα , καθώς με πήγαινε μπροστά ο διάδρομος. Στον τελικό θα βρω καλύτερα τη φόρα μου, αφού σήμερα ήδη το πάτησα και θεωρώ πως μπορώ να κάνω έστω ένα φετινό ρεκόρ.

Είμαι πολύ λυπημένος με αυτό που συνέβη στην Ελλάδα. Συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες των θυμάτων. Το μυαλό μας είναι εκεί και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο, για να δώσουμε λίγη χωρά. Ελπίζω να μη συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο», επεσήμανε.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου, ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου η πρόκριση στον τελικό. Από τη στιγμή που ήρθα εδώ ένιωσα καλά. Στα πρώτα δύο άλματα έκανα κάποια λάθη τα οποία κατάφερα να διορθώσω κι έτσι να πετύχω το άλμα που μου έδωσε την πρόκριση. Θα είμαι πιο απελευθερωμένος στον τελικό, θέλω να τον ευχαριστηθώ και να κυνηγήσω κάτι καλό. Όλη η ομάδα είναι στεναχωρημένη κι έχει το μυαλό της στα θύματα και τις οικογένειες τους».

Δεν τα κατάφεραν Κοτίτσας και Μαρινάκου

Ο αθλητής του ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας, Χρήστος Κοτίτσας, αγωνίστηκε στην τρίτη προκριματική σειρά των 800μ. ανδρών και τερματίζοντας σε 1:50.82 δεν κατάφερε να προκριθεί στον επόμενο γύρο (τερμάτισε 6ος και προκρίνονται οι δύο πρώτοι στον ημιτελικό).

Ακόμη, η Αναστασία Μαρινάκου δεν κατάφερε να πλησιάσει το ρεκόρ της στα 3.000μ. γυναικών, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να μένει μακριά από τη διεκδίκηση της πρόκρισης στον τελικό του αγωνίσματος. Συγκεκριμένα, μετείχε στη 2η προκριματική σειρά και με χρόνο 9:22.35 τερμάτισε στην 11η θέση και στην 20ή στο σύνολο.

Το αυριανό πρόγραμμα

Γεμάτο με ελληνικές παρουσίες θα είναι το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κωνσταντινούπολης αύριο Παρασκευή (3/3).

Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανοίξει από ελληνικής πλευράς ο σπουδαίος Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος και λίγο αργότερα σειρά θα πάρουν τα κορίτσια του επί κοντώ.

Ακόμη, η Ραφαέλα Σπανουδάκη και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην κούρσα της μιας ανάσας.

Στον προκριματικό των 400 μ. θα συμμετάσχουν η Ειρήνη Βασιλείου και η Ανδριάνα Φέρρα, ενώ στο προκριματικό του τριπλούν θα δώσει το «παρών» η Σπυριδούλα Καρύδη με στόχο μια επίδοση καλύτερη από το ατομικό της 13,72 μέτρα.

Ο Αντώνης Μέρλος κάνει ντεμπούτο σε αγώνες κλειστού στίβου, σε ένα αγώνισμα το ύψος, που στο ίδιο στάδιο η χώρα μας κατέκτησε χρυσό μετάλλιο το 2012 με τον Δημήτρη Χονδροκούκη και στον ίδιο τελικό ο Κώστας Μπανιώτης ήταν τέταρτος. Ο Μέρλος ταξίδεψε στην Τουρκία με άλμα στα 2,17 μ., επίδοση που θέλει να βελτιώσει.

Φυσικά, τις ελληνικές παρουσίες θα κλείσουν αύριο στον τελικό του τριπλούν οι Τσάμης, Ανδρικόπουλος.

Το αυριανό πρόγραμμα

08:00 60μ. Πένταθλου

08:10 Μήκος Ανδρών προκριματικός

ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

08:15 Επί κοντώ Γυναικών προκριματικός

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ, ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

08:45 Ύψος πεντάθλου

08:50 400 μ. Ανδρών προκριματικός

09:40 400 μ. Γυναικών προκριματικός

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΦΕΡΡΑ

10:10 Τριπλούν Γυναικών προκριματικός

ΚΑΡΥΔΗ

10:30 1.500 μ. Γυναικών προκριματικός

11:05 60 μ. Γυναικών προκριματικός

ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ

11:30 Σφαιροβολία πεντάθλου

Απόγευμα

18:00 Ύψος Ανδρών προκριματικός

ΜΕΡΛΟΣ

18:05 60 μ. Γυναικών ημιτελικός

18:10 Μήκος πεντάθλου

18:25 Σφαιροβολία Ανδρών τελικός

18:35 400 μ. Ανδρών ημιτελικός

18:55 400 μ. Γυναικών ημιτελικός

19:18 3.000 μ. Γυναικών τελικός

19:35 Τριπλούν Ανδρών τελικός

ΤΣΙΑΜΗΣ, ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

19:40 1.500 μ. Ανδρών τελικός

19:53 Σφαιροβολία Γυναικών τελικός

20:05 800 μ. Πεντάθλου

20:45 60 μ. Γυναικών τελικός

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ3, ενώ θα υπάρχει livestreaming μετάδοση και από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου.

Αναβολή στο πανελλήνιο Ανωμάλου

Ο ΣΕΓΑΣ συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αποφάσισε την ΑΝΑΒΟΛΗ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος, που επρόκειτο να γίνει στις αθλητικές εγκαταστάσεις « Σκαμνιές» στην Πηγή Τρικάλων την Κυριακή 5 Μαρτίου. Ο ΣΕΓΑΣ θα ενημερώσει τα Σωματεία για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Πρωταθλήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου