ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απάντησε στην ακύρωση της καλύτερης φετινής επίδοσης με back to back ρεκόρ ο Τεντόγλου!

απάντησε-στην-ακύρωση-της-καλύτερης-φ-914078

Τι κι αν η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου του ακύρωσε λόγω παπουτσιών (!) την καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο με 8,40μ. Ο Μίλτος Τεντόγλου… νευρίασε κι ανήμερα της ακύρωσης έκανε και πάλι την καλύτερη επίδοση στον κόσμο! Όχι μία, αλλά τρεις φορές! Απίθανος!

Ο Τεντόγλου στο πρώτο του άλμα στο μίτινγκ στίβου του Λιεβέν άρχισε με 8,32μ. κάνοντας μεμιάς την καλύτερη επίδοση στον κόσμο. Και συνέχισε με 8,37μ. στη δεύτερη προσπάθεια καταρρίποντας την προηγούμενη επίδοση. Δεν έμεινε όμως εκεί καθώς λίγο αργότερα προσγειώθηκε στα 8,41μ., ενώ στην τρίτη προσπάθεια είχε προηγηθεί άλμα στα 8,34μ.! Δηλαδή πλέον κατέχει τις τέσσερις καλύτερες επιδόσεις εφέτος στον κόσμο, κι αν υπολογίσουμε και το ακυρωθέν 8,40μ., τις πέντε καλύτερες!

Ακυρώθηκε λόγω παπουτσιών

Αφορμή για την ακύρωση του Τεντόγλου ήταν γιατί θεωρήθηκε ότι τα παπούτσια που φορούσε, Adidas, έκδοση Black Panther, ήταν αντικανονικά. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Έλληνας αθλητής είχε αγωνιστεί ξανά με τα ίδια παπούτσια χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις, γεγονός που τον έκανε έξαλλο, όπως φάνηκε και σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Οι τεχνικοί της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ζήτησαν από τον Τεντόγλου φωτογραφίες από εκείνο το παπούτσι και λίγες μέρες αργότερα ακύρωσαν την επίδοσή του, η οποία πλέον δεν υπάρχει ούτε στις λίστες των κορυφαίων επιδόσεων της χρονιάς.

Η ανάρτηση του Έλληνα Ολυμπιονίκη

Ο ίδιος, μετά από αυτή την κίνηση της World Athletics, έκανε ένα post στο Instagram και απευθυνόμενος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία έγραψε: «Λοιπόν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου έχει στην ομάδα της ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από παπούτσια και αθλητισμό και αποφάσισαν ποια σπάικς είναι εντάξει και ποια όχι για τους αθλητές.

Θεωρούν ότι το πάχος στο πίσω μέρος του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι άχρηστο αλλά κάνει τα σπάικς πιο βαριά και και πιο σκληρά στο τρέξιμο. Μου ακύρωσαν το άλμα στα 8.40 μ. επειδή φορούσα τα σπάικς στην πρώτη φωτογραφία, όταν τα άλλα δύο ήταν εντάξει για άλμα εις μήκος. Στις πρώτες δύο φωτογραφίες είναι τα ίδια σπάικς σε διαφορετικό χρώμα στο μεταξύ.

Ελέγξατε όλα τα σπάικς με τα οποία έγιναν ρεκόρ; Είχαν λέιζερ στον διάδρομο; Νομίζω ότι πρέπει να έχετε στην ομάδα σας ανθρώπους με εμπειρία στο άθλημα. Εγώ είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω ότι είναι άνετο και ασφαλές.

Δεν με νοιάζει για το άλμα στα 8.40μ. Μπορώ να το πηδήξω όποτε θέλω. Είναι απλώς άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο είναι ότι την προσεχή εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια σε διαφορετικό χρώμα οπότε θα «εγκριθούν». Προφανώς είναι εντάξει να χάνεις τρία αντιντόπινγκ τεστ αλλά να μην φοράς συγκεκριμένα παπούτσια. Τα Black panther είναι πολύ δυνατά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου