ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λευκή ισοπαλία με κραυγές για τη διαιτησία ο Ολυμπιακός Βόλου

λευκή-ισοπαλία-με-κραυγές-για-τη-διαιτ-912999

Μία ακόμη απώλεια βαθμών, που μοιάζει καθοριστική για τη συνέχεια, είχε στην έδρα του ο Ολυμπιακός Βόλου μετά το 0-0 με την ΑΕΠ Κοζάνης στη Νεάπολη για την 14η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι ερυθρόλευκοι είχαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν, με κλασικότερη αυτή του Ντινόπουλου στο 53’ σε τετ-α-τετ, ενώ στο 91’ οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Μυλωνά από τον τερματοφύλακα της Κοζάνης. Ωστόσο, ο διαιτητής Κουτρομάνος από την Καρδίτσα αρνήθηκε να δώσει την εσχάτη των ποινών, με το ματς να τελειώνει μέσα σε ένταση.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο Καβουσάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια για τον Ολυμπιακό Β., οι Μαργαρίτης, Διαμαντόπουλος, Παπαϊωάννου, Κόλα στην άμυνα, με τους δύο πρώτους στα άκρα, ενώ οι Παπαδήμος, Καμπέρης, Γιαρλέλης τοποθετήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Σκοπελίτης, Καρβούνης ήταν δεξιά και αριστερά αντίστοιχα μεσοεπιθετικά, ενώ ο Ντινόπουλος ο κλασικός προωθημένος σε ένα 4-3-3.

Από την άλλη η ΑΕΠ Κοζάνης έπαιξε με 4-4-2. Πέρα από τον γκολκίπερ Καλιαμπάκα, οι Ντιέγκο Λόπες, Κιρκιλιανίδης (πλάγιοι μπακ), Λιάκος, Κουντούρης (στόπερ) αποτέλεσαν την αμυντική τετράδα, οι Μιγιένγκα, Κουλούσιας ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, ενώ οι Σάλλα (δεξιά), Πατίλας (αριστερά) τοποθετήθηκαν στις πτέρυγες, με τους Περντόμο, Βασιλτσή να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο των φιλοξενούμενων.

Είχε τελικές, όχι το γκολ στο α’ μέρος

Στο 2’ ο Ολυμπιακός Βόλου φάνηκε για πρώτη φορά επικίνδυνος με την κεφαλιά του Παπαϊωάννου, μετά το φάουλ του Κόλα, να μπλοκάρεται από τον Καλιαμπάκα.

Στο 8’ ο Κουλούσιας μετά από κεφαλιά-πάσα του Σάλλα βρέθηκε ολομόναχος σε ελεγχόμενη θέση οφσάιντ έξω από τη μικρή περιοχή και έκανε την κεφαλιά, αλλά ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο Καβουσάκης, με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα να χάνεται, υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων ότι ο παίκτης της ΑΕΠ ήταν εκτεθειμένος.

Στο 12ο λεπτό ο Ντινόπουλος με δύσκολη γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά τη σέντρα του Σκοπελίτη από δεξιά έστειλε την μπάλα πάνω από τα γκολπόστ στην πρώτη μεγάλη απειλή προς την εστία της ΑΕΠ, ενώ στο επόμενο λεπτό πάλι οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν.

Ωστόσο, ο Ντινόπουλος, ενώ ήταν σε εξαιρετική θέση στην «καρδιά» της περιοχής, καθυστέρησε και έδωσε την ευκαιρία στον Ντιέγκο Λόπες να τον κλείσει, με τον αμυντικό των φιλοξενούμενων να αφήνει την μπάλα να περάσει άουτ.

O Ντινόπουλος ήταν αυτός που στο 17’ δεν πρόλαβε να πάρει το ριμπάουντ μετά την αδυναμία του Καλιαμπάκα να μπλοκάρει το δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Καμπέρη, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΠ Κοζάνης με γρήγορη κίνηση να πιάνει την μπάλα σε δεύτερο χρόνο.

Επτά λεπτά αργότερα (24’) με σέντρα-σουτ από τα πλάγια δεξιά με το αριστερό πόδι ο Σκοπελίτης πήγε να απειλήσει απευθείας και ανάγκασε τον Καλιαμπάκα σε μία εντυπωσιακή εκτίναξη, για να μπλοκάρει την μπάλα, που είχε πάρει κατεύθυνση προς την εστία.

Η όποια επιθετικότητα του Ολυμπιακού κόπασε στη συνέχεια και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 42’, για να καταγραφεί μία τελική προσπάθεια με το πολύ άστοχο σουτ του Γιαρλέλη

εκτός περιοχής, ενώ στο 43’ οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο γκολ με το γυριστό εναέριο δεξί σουτ του Ντινόπουλου έξω από τη μικρή περιοχή μετά την τροφοδότησή του Καρβούνη. Ωστόσο, ο Καλιαμπάκας ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Τεράστια ευκαιρία στο 53’

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε καλά στο δεύτερο μέρος και στο 53’ ο Ντινόπουλος μετά από μπαλιά του Σκοπελίτη και κακή εκτίμηση της άμυνας της ΑΕΠ είχε την τεράστια ευκαιρία σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ να σκοράρει, αλλά τον νίκησε ο εξερχόμενος Καλιαμπάκας με τα πόδια, στερώντας από τους γηπεδούχους το γκολ.

Στο 54’ ο γκολκίπερ της ΑΕΠ μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία το σουτ του Σκοπελίτη από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 55’ στην αγκαλιά του Καβουσάκη στην απέναντι εστία κατέληξε το σουτ του Βασιλτσή.

Στο 58’ οι γηπεδούχοι ανησύχησαν έντονα, αφού ένα λάθος του Παπαϊωάννου έπειτα από σέντρα από τα δεξιά παραλίγο να αποβεί μοιραίο. Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού πήγε να διώξει με προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε προς τα πίσω και πήρε ύψος. Ετσι, δόθηκε η ευκαιρία στον Περντόμο να κάνει την κεφαλιά μόνος με τον Καβουσάκη έξω από τη μικρή περιοχή, με την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 67’ ο Σταμπουλής, που αντικατέστησε τον Ντινόπουλο στην κορυφή της επίθεσης, είδε την κεφαλιά του στην κίνηση να φεύγει πάνω από την εστία μετά το φάουλ από την αριστερή πλευρά του Διαμαντόπουλου, ενώ στο 73’ ο Καρβούνης δεν μπόρεσε έξω από τη μικρή περιοχή με σουτ έπειτα από φάουλ του Κόλα να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Ζήτησαν πέναλτι στο 91’ οι γηπεδούχοι

Στο 91’ όλο το γήπεδο εξερράγη, καθώς μετά από κακό γύρισμα του Λιάκου με το κεφάλι προς τον τερματοφύλακά του, μπήκε στη φάση ο Μυλωνάς, που έγινε δεύτερος φορ δίπλα στον Σταμπουλή από το 85’ και μετά. Ο νεαρός επιθετικός τσίμπησε την μπάλα, πέφτοντας στη συνέχεια στο έδαφος, ζητώντας πέναλτι για ανατροπή του από τον Καλιαμπάκα, τον βρήκε. Όμως ο διαιτητής Νίκος Κουτρομάνος δεν συγκινήθηκε, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει παράβαση και έδειξε «παίζετε». Ετσι το ματς τελείωσε χωρίς γκολ, με τη λευκή ισοπαλία να προκαλεί πλήρη απογοήτευση στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σταματίου): Καβουσάκης, Μαργαρίτης (79’ Κατσαγεωργίου), Διαμαντόπουλος, Παπαϊωάννου, Κόλα, Παπαδήμος, Καμπέρης, Γιαρλέλης (85’ Μυλωνάς), Σκοπελίτης, Καρβούνης (85’ Σκύφτας), Ντινόπουλος (63’ Σταμπουλής)

ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ (Βιέρα): Καλιαμπάκας, Ντιέγκο Λόπες, Κιρκιλιανίδης, Λιάκος, Κουντούρης, Μιγιένγκα, Κουλούσιας, Σάλλα (85’ Λάντζιος), Πατίλας (90+ Ζάβκο), Περντόμο (85’ Παπαζήσης), Βασιλτσής (90+ Ποσινακίδης).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου