ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντέλετιτς: «Ξέρει πολλή μπάλα ο Μπέος»

ντέλετιτς-ξέρει-πολλή-μπάλα-ο-μπέος-912043

Η χιονόπτωση χθες Τετάρτη επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές του Βόλου να κάνουν μόνο αποθεραπεία και γυμναστήριο μετά το προχθεσινό ρεπό, με τους κυανέρυθρους να προσπαθούν μετ’ εμποδίων να προετοιμαστούν για το ματς της χρονιάς, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, την Κυριακή στις 16.00 με τον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό.

Ο Βόλος γνωρίζει ότι σιγουρεύει τη συμμετοχή στα πλέι οφ με νίκη επί της ομάδας του Περιστερίου και άπαντες έχουν αντιληφθεί ότι στο κυριακάτικο παιχνίδι παίζουν τους κόπους μίας ολόκληρης χρονιάς, με την επισήμανση βεβαίως ότι, αν κάτι στραβώσει, τότε υπάρχουν κι άλλες ευκαιρίες, για να κερδηθούν οι βαθμοί που χρειάζονται, ώστε να εκπληρωθεί ο μεγάλος φετινός στόχος.

Ενας από τους πρωταγωνιστές της φετινής πορείας του Βόλου είναι και ο πρώτος του σκόρερ, Μίλος Ντέλετιτς, με έξι γκολ, που μάλιστα έχει παίξει και στα 21 ματς του πρωταθλήματος και στα τρία του Κυπέλλου.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός μίλησε στην εκπομπή «Ο κόσμος των σπορ» στην ΕΡΤ 3, τονίζοντας τα εξής: «Η ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα πολύ καλά και είχαμε πολύ θετικά αποτελέσματα και με μεγάλες ομάδες. Κάναμε σερί, όμως στη συνέχεια λογικό ήταν να πέσουμε λίγο, καθώς δεν έχουμε το μεγάλο ρόστερ και είχαμε απουσίες το προηγούμενο διάστημα. Με κάποιες ήττες χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας.

Δεν ήρθαν κάποια αποτελέσματα, μιλήσαμε πολύ μεταξύ μας και είπαμε ότι είμαστε η ίδια ομάδα με τον πρώτο γύρο. Σε ένα κομβικό ματς με τον Λεβαδειακό, δείξαμε ότι είμαστε εδώ και ότι είμαστε αποφασισμένοι να μπούμε στα πλέι οφ και να πετύχουμε τον στόχο μας».

Αν ταιριάζουν στον Βόλο περισσότερο τα εκτός έδρας παιχνίδια: «Και οι ομάδες που είναι χαμηλά στη βαθμολογία είναι δυνατές και έχουν πολύ καλό ρόστερ. Εμείς σε κάθε ματς προσπαθούμε να παίζουμε ποδόσφαιρο και να έχουμε την τακτική μας, με πίεση ψηλά και δημιουργία ευκαιριών. Εκτός έδρας, για να κερδίσεις, πρέπει και να πιέζεις και να κάνεις καλή άμυνα. Στα εκτός έδρας ματς βρίσκουμε χώρους, σκοράρουμε και παίρνουμε τρίποντα. Αυτό είναι το «κλειδί», όπως και η σταθερότητα».

Για το αν σκέφτεται την ευρωπαϊκή έξοδο: «Αυτό θα είναι σίγουρα μεγάλη υπόθεση. Εμείς στο μυαλό μας έχουμε από την αρχή της σεζόν να μπούμε στα πλέι οφ, είμαστε σε καλό δρόμο και πρέπει να συνεχίζουμε. Θα δούμε πού θα φτάσουμε τον Μάιο».

Για τον ρόλο του Κώστα Μπράτσου στην καλή πορεία της ομάδας: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, που μας έχει φτιάξει την ψυχολογία. Όλο το προπονητικό τιμ κάνει πολύ καλή δουλειά. Δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο. Μας δίνουν σε κάθε παιχνίδι οδηγίες τι πρέπει να κάνουμε και μας κάνουν πολύ καλή προπόνηση κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τα αποτελέσματα δείχνουν τη δουλειά που γίνεται».

Για τις διαφορετικές θέσεις που χρησιμοποιείται: «Παίζω όπου με θέλει ο προπονητής και η ομάδα. Μπορώ να παίζω παντού και δίνω το 100%. Νιώθω καλά και ως δεκάρι, γιατί βρίσκω χώρους, αλλά και στα δεξιά είναι η θέση που έχω παίξει πολλά χρόνια. Εχω αγωνιστεί και στ’ αριστερά επίσης».

Για τον Αχιλλέα Μπέο: «Νομίζω ότι είναι ένας πρόεδρος που ξέρει πολλή μπάλα κι αυτό φαίνεται και από τους παίκτες που φέρνει και τους καινούργιους που ήρθαν. Εχουμε ένα καλό σκάουτινγκ και είμαστε μια ομάδα που ξέρει τι θέλει. Ο κ. Μπέος είναι δίπλα μας συνέχεια και μας δίνει οδηγίες, ενώ μας στηρίζει ακόμη και με τα πριμ που μας δίνει. Είναι ένας δίκαιος πρόεδρος».

Κούτσιας: «Έχω προσαρμοστεί στον Βόλο»

Eνα γκολ και μία ασίστ κατέγραψε ο Γιώργος Κούτσιας στο ματς της περασμένης Δευτέρας με τον Λεβαδειακό, συμβάλλοντας τα μέγιστα για την τεράστια νίκη της ομάδας του με 3-0.

Ο νεαρός επιθετικός ο οποίος αγωνίζεται στον Βόλο με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ, μίλησε στο Metropolis 95,5 για:

Τον Αχιλλέα Μπέο: «Όταν συναντηθήκαμε στον Βόλο, μου είπε να δουλεύω πολύ, να πάρω τις ευκαιρίες κι αν τις αρπάξω, τότε θα παίζω. Πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Προσπαθώ καθημερινά. Σε κάποια ματς έβαλα γκολ, όμως μετράει η διάρκεια. Πρέπει να είμαι ταπεινός».

Για πώς νιώθει στον Βόλο: «Σίγουρα έπρεπε να προσαρμοστώ στο νέο μου περιβάλλον. Ήμουν σε μία ομάδα πολλά χρόνια και τώρα ήρθα στον Βόλο. Κάθε άνθρωπος πρέπει να προσαρμόζεται. Θεωρώ ότι οι συμπαίκτες μου, οι προπονητές, μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά. Ο προπονητής με βοήθησε πολύ στην αρχή, μου έλεγε τι να κάνω και μου έδειχνε βίντεο. Είμαι πολύ καλά στον Βόλο. Θέλουμε πολύ για να πετύχουμε τους στόχους μας, να είμαστε στα πλέι οφ. Το γκολ που πέτυχα, με βοηθά για να αισθάνομαι καλύτερα. Βοήθησα την ομάδα μου, για να πετύχουμε τους στόχους, κι αυτό μου δίνει ψυχολογία για τη συνέχεια».

Ξανά εκτός Μπαριέντος, Οζέγκοβιτς

Για το κυριακάτικο ματς με τον Ατρόμητο ο Βολιώτης προπονητής Κώστας Μπράτσος θα έχει και πάλι τις σημαντικές απουσίες των Ζαν Μπαριέντος, Ογκνιέν Οζέγκοβιτς, που είναι τραυματίες από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, αλλά πιο έτοιμο τον Τάσο Τσοκάνη, ενώ ο Ντέλετιτς έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή στο ματς με τον Παναθηναϊκό την 23η αγωνιστική.

Για τον Βόλο μετά το ματς με τον Ατρόμητο (12/2 – 16:00) στην 22η αγωνιστική της Super League θα απομένουν άλλα τέσσερα για την κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ 1:

  • 23η αγωνιστική, Σάββατο (18/2), 17:00 Παναθηναϊκός-Βόλος
  • 24η, Παρασκευή (24/2), 20:00 Βόλος-Λαμία
  • 25η, Κυριακή (5/3), 17:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος
  • 26η αγωνιστική, Κυριακή (12/3), 19:00 Βόλος – ΠΑΟΚ).

Απαλλαγή για Βόλο

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ απάλλαξε με απόφασή της την ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος (αγώνας της 11/1/2023, ΝΠΣ Βόλος-Παναθηναϊκός, για το Κύπελλο Ελλάδος Novibet).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου