ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρίποντο για Ολυμπιακό Β., 1-0 με Αναστασίου τον Μακεδονικό Φ.

τρίποντο-για-ολυμπιακό-β-1-0-με-αναστασί-910622

Ο άχρωμος, άγευστος και άοσμος Ολυμπιακός Βόλου του πρώτου μέρους έδωσε τη θέση σε μία ομάδα που έπαιξε με μεγάλη ένταση και «έτρωγε σίδερα» στο δεύτερο 45λεπτο κι έτσι κατάφερε να νικήσει με 1-0 με γκολ του Αναστασίου στο 59’ τον Μακεδονικό Φούφα σήμερα στη Νεάπολη, παίρνοντας το πρώτο του τρίποντο σ’ αυτό το γήπεδο και το τρίτο συνολικά στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο βάσει ευκαιριών για τους γηπεδούχους να παίρνουν μία δικαιοτάτη νίκη, αν και χρειάστηκαν τη σωτήρια απόκρουση στο πρώτο μέρος του Καβουσάκη σε τετ-α-τετ με τον Θεοδουλίδη, γλιτώνοντας στο 38’ το 0-1, ωστόσο δεν απειλήθηκαν σοβαρά σε άλλη περίπτωση.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Για τον Ολυμπιακό Βόλου ο Καβουσάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μαργαρίτης (δεξιά), Θεοδωρόπουλος (αριστερά) ακραίοι μπακ, ενώ ο Κόλα προτιμήθηκε να παίξει ως κεντρικός αμυντικός δίπλα στον Παπαϊωάννου.

Εκπληξη ήταν η χρησιμοποίηση σε ρόλο αμυντικού χαφ του Παπαδήμου, με τον 19χρονο ποδοσφαιριστή να κάνει την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός μετά τα 45 λεπτά. Δίπλα του ήταν ο Καμπέρης, που ήταν ο έτερος ανασταλτικός μέσος, ενώ ρόλο δεκαριού είχε ο Σκοπελίτης, με τους Διαμαντόπουλο (αριστερά) και Καρβούνη (δεξιά) να βοηθούν από τις πτέρυγες τον κλασικό προωθημένο Αναστασίου.

Στην αρχή του δεύτερου μέρους ο Θεοδωρόπουλος έδωσε τη θέση του στον Κατσαγεωργίου, με τον νεοεισελθόντα να παίζει ως δεξιός εξτρέμ με μετατόπιση του Καρβούνη στον άξονα ως δεκάρι και του Σκοπελίτη αριστερά, ενώ πίσω του ως αριστερός μπακ συνέχισε ο Διαμαντόπουλος.

Από το 65’, με τον Ολυμπιακό να έχει ήδη προηγηθεί, ο Κώστας Σταματίου πέρασε στον αγώνα στη θέση του Καρβούνη τον Ακριβόπουλο, ο οποίος έπαιξε αμυντικός μέσος, πλαισιώνοντας στον άξονα της μεσαίας γραμμής τους Παπαδήμο και Καμπέρη, οι οποίοι συνέχισαν ως εσωτερικοί μέσοι μπροστά του.

Να σημειωθεί ότι ντεμπούτο έκαναν οι Γιαρλέλης και Σκύφτας.

Για τον Μακεδονικό Φούφα τερματοφύλακας ήταν ο Δημητριάδης, ενώ στην άμυνα με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά τοποθετήθηκαν οι Σιδηρόπουλος, Σεκουλίδης, Σερσέμης και Παπάς. Κλασικός αμυντικός μέσος ήταν ο Ρέλκας, ως εσωτερικοί χαφ μπροστά του αγωνίστηκαν οι Τοπάλης, Κοντογουλίδης, ενώ εξτρέμ ήταν οι Θεοδουλίδης (δεξιά) και Βασσάνης (αριστερά), με τον Ηλιάδη να είναι ο φορ των φιλοξενούμενων.

Φτωχό το πρώτο μέρος

Στο 2ο λεπτό το αριστερό σουτ του Διαμαντόπουλου έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 3’ από σέντρα από τα αριστερά του Σκοπελίτη η κοντινή προβολή του Παπαϊωάννου πήγε πάνω στον Δημητριάδη, που με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε.

Στο 4’ καταγράφηκε η πρώτη επικίνδυνη στιγμή για τον Μακεδονικό Φούφα, καθώς σέντρα-σουτ του Θεοδουλίδη από θέση μέσα δεξιά της περιοχής πέρασε λίγο έξω από το απέναντι δοκάρι.

Στο 17’ ψηλά πάνω από την εστία κατέληξε το μακρινό αριστερό σουτ του Διαμαντόπουλου, όπως και στο 28’ το αντίστοιχο σουτ του Θεοδωρόπουλου, ενώ ενδιάμεσα, στο 26’, ο Αναστασίου έβγαλε τον Σκοπελίτη τετ-α-τετ, αλλά ο τελευταίος συνελήφθη σε θέση οφσάιντ.

Στο 32ο λεπτό ο Αναστασίου δοκίμασε το δεξί του πόδι από τα 25 μέτρα, αλλά αστόχησε, ενώ στο 38’ ο Καβουσάκης νίκησε στο τετ-α-τετ τον Θεοδουλίδη, που βγήκε απέναντί στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού μετά από βαθιά μπαλιά, με τον Θεοδωρόπουλο να μην τον προλαβαίνει. Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς και ανήκε στους φιλοξενούμενους, με τους γηπεδούχους πάντως να διαμαρτύρονται για οφσάιντ.

Το 0-0 δεν άλλαξε στο μετριότατο πρώτο μέρος, με τον Ολυμπιακό Βόλου να μη δείχνει νεύρο, τσαγανό και πάθος και να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά.

Άλλος Ολυμπιακός στο δεύτερο 45λεπτο

Ο Ολυμπιακός μπήκε με μεγαλύτερη ένταση στο δεύτερο 45λεπτο και στο 52’ είχε μία σημαντική στιγμή να σκοράρει. Από μπαλιά του Κόλα ο Κατσαγεωργίου, που είχε συγκλίνει σε θέση φορ, έκανε το κοντρόλ και προσπάθησε να βγει στο τετ-α-τετ. Ωστόσο, ανακόπηκε προσωρινά από αντίπαλο, η μπάλα πήρε ύψος και ο παίκτης των γηπεδούχων προσπάθησε με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι να νικήσει τον Δημητριάδη, που με βήμα πίσω και υψώνοντας τα χέρια του απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεσή του και απόκρουση της άμυνας ο Παπαδήμος έκανε το σουτ εκτός περιοχής που κόντραρε σε σώμα και έφυγε κόρνερ.

Εδωσε τη λύση ο Αναστασίου

Ήταν φανερό πως οι γηπεδούχοι υπερείχαν και τελικά στο 59’ μπήκαν μπροστά στο σκορ με φοβερή εκτέλεση του Αλέκου Αναστασίου.

Ο φορ των ερυθρολεύκων τροφοδοτήθηκε από τον Σκοπελίτη και με το που πάτησε περιοχή βρήκε ελεύθερο πεδίο μπροστά του και από θέση μέσα δεξιά νίκησε με υπέροχο σουτ τον Δημητριάδη, δίνοντας ύψος στην μπάλα, που πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα του Μακεδονικού Φούφα και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο σκόρερ, που πέτυχε το τέταρτο τέρμα του στο πρωτάθλημα, έφυγε κατευθείαν να πανηγυρίσει με τους οργανωμένους, με τους συμπαίκτες του να τον ακολουθούν.

Ετσι, έγινε το 1-0, που έμεινε ως το τέλος, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που στη συνέχεια έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, παρά να δεχθούν, αφού δεν κινδύνεψαν.

Στο 68’ πολύ ψηλά πήγε το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Τοπάλη, ενώ στο 70’ το σουτ του Αναστασίου κόντραρε στον Σεκουλίδη και πέρασε κόρνερ, με τους Βολιώτες να διαμαρτύρονται ότι ο κεντρικός αμυντικός του Μακεδονικού Φούφα βρήκε στο πόδι τον Αναστασίου, που τραυματίστηκε, ζητώντας πέναλτι, που δεν δόθηκε ωστόσο από τον διαιτητή Φακή.

Στο 71ο λεπτό το φάουλ του Σκοπελίτη είχε ως αποδέκτη τον Ακριβόπουλο, που είδε την κεφαλιά του να την αποκρούει σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία ο Δημητριάδης.

Στο 75’ από τα 35 μέτρα με δυνατό σουτ ο Τοπάλης προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Καβουσάκη, που μπλόκαρε, ενώ στο 79’ διαγώνια κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι του Ακριβόπουλου μετά από κόρνερ του Διαμαντόπουλου από τα δεξιά έφυγε λίγο άουτ.

Τέλος, στο 93’ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Σκύφτας μετά από φάουλ του Κόλα βρέθηκε μόνος στα αριστερά της μικρής περιοχής και πλάσαρε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού, χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, που δεν ήρθε, για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, ωστόσο σημασία είχε το πολύτιμο τρίποντο που κατέκτησε η βολιώτικη ομάδα με το υπέρ της 1-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καβουσάκης, Μαργαρίτης, Θεοδωρόπουλος (46’ Κατσαγεωργίου-92’ Σκύφτας), Κόλα, Παπαϊωάννου, Καμπέρης, Παπαδήμος (85’ Γιαρλέλης), Σκοπελίτης, Διαμαντόπουλος, Καρβούνης (65’ Ακριβόπουλος), Αναστασίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ: Δημητριάδης, Σιδηρόπουλος, Παπάς (65’ Καρασιούνας), Σεκουλίδης, Σερσέμης, Ρέλκας, Κοντογουλίδης (78’ Καλογιαννίδης), Τοπάλης, Θεοδουλίδης (86’ Σπανδωνίδης), Βασσάκης, Ηλιάδης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου