ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Το καλό αποτέλεσμα θα έρθει με σχέδιο»

το-καλό-αποτέλεσμα-θα-έρθει-με-σχέδιο-909952

Να κάνει την πρώτη νίκη στη Νεάπολη θέλει αύριο Σάββατο ο Ολυμπιακός Βόλου, που στα έως τώρα παιχνίδια του στην πρώτη του έδρα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει, έχοντας δυο ισοπαλίες (1-1) με την πρωτοπόρο Κοζάνη και την περασμένη Δευτέρα με τον Α.Ο. Χανιώτης, αλλά και μια ήττα από τον Δωτιέα Αγιάς.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός, που τη μοναδική νίκη έδρας την έχει πετύχει στις 20/11/22 στο Στεφανοβίκειο (1-0 τον Σβορώνο), καταγράφοντας ως γηπεδούχος άλλη μια ήττα (21/12/22) με 0-1 από την Ελασσόνα στον Αλμυρό, καλείται το Σάββατο στις 3 μ.μ. να πάρει τη δεύτερη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, υποδεχόμενος τον Μακεδονικό Φούφα. Με την ομάδα του νομού Κοζάνης βρίσκεται στην ίδια βαθμολογική θέση (11 β.), ενώ και οι δύο έχουν καλύτερη συγκομιδή στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει τους 6 από τους 11 βαθμούς μακριά από τον Βόλο με μια νίκη στην Έδεσσα και 3 ισοπαλίες, ενώ η ομάδα του Μακεδονικού έχει επίσης τους 6 από τους 11, μακριά από την Πτολεμαΐδα, αλλά με δυο νίκες σε Έδεσσα και Καστοριά.

Για τον Ολυμπιακό, που θα έχει αγώνα και την Τετάρτη 8/2 στο Κιλκίς με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης, είναι επιτακτική η ανάγκη για τους τρεις βαθμούς, για να πάρει μια βαθμολογική ανάσα, αφού μπορεί να μην έχει χάσει τα δυο τελευταία παιχνίδια έχοντας στον πάγκο τον Κώστα Σταματίου, αλλά οι ισοπαλίες δεν φτάνουν και όλοι έχουν συνειδητοποιήσει πως μόνο με νίκη θα υπάρξει βαθμολογική και ψυχολογική ανάταση.

Θετικό για το ματς της 12ης αγωνιστικής, προτελευταίας του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος αύριο Σάββατο είναι πως δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα και σε σχέση με τα δυο προηγούμενα ματς αν όχι επαρκείς, σίγουρα περισσότερες λύσεις…

Οι δηλώσεις Σταματίου

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Κώστας Σταματίου, φιλοξενούμενος χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Βόλος 9.86, ξεκαθάρισε ότι θα ήταν ευτυχής, αν αυτή τη δεδομένη στιγμή η διοίκηση του Ολυμπιακού θα μπορούσε να φέρει στην ομάδα έναν προπονητή εμβέλειας, που θα ήθελε κι ο κόσμος και ενδεχομένως και οι παίκτες…

Ο 61χρονος τεχνικός στη συνέχεια ανέφερε: «Με πρωτοβουλία και του Γιώργου Καραμίχαλου είπαμε όλοι μαζί αυτή τη στιγμή να βάλουμε τα στήθια μας μπροστά για την ομάδα και να προσπαθήσουμε σε μια οριακά δύσκολη κατάσταση για τον Ολυμπιακό.

Αφήσαμε πίσω ό,τι μας χώριζε και αυτή τη στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον, που φαντάζει δυσοίωνο, αλλά στο ποδόσφαιρο και στη ζωή πρέπει να πολεμάς.

Έχουμε τα εχέγγυα, δεν είναι τόσο άσχημη η ομάδα με την έννοια ότι κρίνεται σε καταστάσεις που οι παίκτες αυτοί δεν έχουν συνηθίσει. Δεν έχουν μάθει να παίζουν σε πολύ κόσμο, ο κόσμος τους ενθαρρύνει, όμως από την άλλη πλευρά νιώθουν ένα βάρος, επειδή δεν έχουν τα αποτελέσματα.

Θεωρώ ότι με λίγο χρόνο ακόμη η ομάδα θα διορθωθεί όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Το βλέπω ότι έχουν θέληση τα παιδιά και έχουν καταλάβει ότι μας πιέζει και το πρωτάθλημα και οι αγωνιστικές. Βεβαίως, αν πούμε τώρα για κάθε παιχνίδι ότι είναι οριακό, ισχύει, αλλά έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια», δήλωσε ο Κ. Σταματίου που τοποθετήθηκε και σε άλλα θέματα:

Για την πίεση που υπάρχει και πως λειτουργεί: «Αυτή τη στιγμή λειτουργεί εις βάρος της ομάδας και το είδαμε στο τελευταίο ματς, όταν δέχθηκαν το γκολ. Από εκεί και πέρα δεν ακολούθησαν κανένα πλάνο, όπως και τους είπα.

Ο καθένας έκανε αυτό που νόμιζε πως θα δώσει λύση στην ομάδα, αλλά οι λύσεις δεν δίνονται με το ένστικτο, δίνονται με την υπομονή, δίνονται με την τακτική και σε αυτό το κομμάτι η ομάδα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Για το αν είναι κατάλληλες οι προσθήκες, ώστε να βοηθήσουν: «Συναντήσαμε πολύ μεγάλα εμπόδια στη μεταγραφική περίοδο. Θα πω ότι υπήρχε άρνηση ποδοσφαιριστών να έρθουν στον Ολυμπιακό. Δεν θα σχολιάσουμε γιατί, το ξέρουμε όλοι, δυσφημείται ο Ολυμπιακός από πολλές πλευρές και οι παίκτες θεωρούν ότι θα είναι ανασφαλείς, όταν έρθουν στον Ολυμπιακό. Θα έλεγα ότι η άρνηση ήταν περίεργη. Κάποιοι παίκτες, ενώ ήταν θετικοί να έρθουν, μετά έπαιρναν τηλέφωνο και έλεγαν ότι μετάνιωσαν, χωρίς να λένε την αιτία.

Όσον αφορά αυτούς που ήρθαν, τον Καρβούνη τον ξέρω και θα δώσει λύσεις, ενώ και ο Σκύφτας σε αυτή τη φάση μπορεί να βοηθήσει, καθώς έχει συμμετοχές σε ομάδες Γ’ Εθνικής.

Για τη θέση Τσεκούρα που έδειξε πικραμένος μετά το τελευταίο παιχνίδι και αν έχει επηρεάσει το ποδοσφαιρικό τμήμα ο Κ. Σταματίου ανέφερε πως ο πρόεδρος δεν έκανε ανακοίνωση ως Α.Σ. Ολυμπιακός, συμπληρώνοντας: «Νομίζω πως είναι μια προσωπική δύσκολη στιγμή, όπως περνά όλον αυτόν τον καιρό, γιατί βλέπει ότι κάνει προσπάθειες και δεν μπορεί να ορθοποδήσει η ομάδα. Ετσι, βγήκε μια ένταση… Η προσπάθειά μας είναι να μείνει η ομάδα στη Γ’ Εθνική με προοπτική κάποια στιγμή να αλλάξουν τα πράγματα με τα οικονομικά και να γίνει κάτι καλύτερο. Θα υπάρχει και χρόνος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η ομάδα φτιάχτηκε γρήγορα. Υπάρχουν παιδιά φοιτητές που χάνουν προπονήσεις λόγω εξεταστικής. Για να καταλάβει ο κόσμος τη λειτουργία αυτή τη στιγμή, η αγωνία μας είναι στο υπάρχον λίγο υλικό. Να μας βοηθήσει ο θεός να μην έχουμε τραυματισμούς βασικών παικτών και να μπορέσουμε μέσω των προπονήσεων να δώσουμε κάποια στοιχεία και στα παιδιά αυτά που είναι από πίσω και θα χρειαστούν να βοηθήσουν, γιατί έχουμε πάρα πολλές αγωνιστικές …

Στους παίκτες λέω να σταματήσουμε να κυνηγάμε το σκορ. Το σκορ πρέπει να έρθει σε μας και θα έρθει με αγωνιστική πειθαρχία και υπομονή και αν θέλουν και οι φίλαθλοί μας να μας στηρίξουν».

Για το αν θα λυθεί το πρόβλημα παραγωγής φάσεων: «Δεν θα σχολιάσω τον προηγούμενο προπονητή, έκανε τη δουλειά του ως επαγγελματίας και έφυγε. Τώρα πρέπει εγώ να βρω τον τρόπο. Αυτή τη στιγμή θα ομολογήσω ότι προς το παρόν δεν βρέθηκε ο τρόπος, διότι τα παιδιά είναι τρομοκρατημένα, έχουν προβλήματα τραυματισμών, έχουν προβλήματα ψυχολογίας. Εχω την εκτίμηση όμως ότι σιγά σιγά μέρα με τη μέρα θα διορθώσουμε αυτό το πράγμα.

Θέλουμε όμως ένα καλό αποτέλεσμα … Το καλό αποτέλεσμα δεν θα το πάρουμε, γιατί θα το κυνηγήσουμε, θα το πάρουμε, γιατί θα το σχεδιάσουμε. Αυτή είναι η δική μου η άποψη. Μιλάμε με τα παιδιά και τους συνεργάτες και δίνω την εγγύηση στους φιλάθλους ότι κάθε μέρα προσπαθούμε να αλλάξουμε το τοπίο και στα αποδυτήρια και στην ομάδα και στην ψυχολογία των παιδιών».

Μεταγραφικός απολογισμός

Όσον αφορά τον μεταγραφικό απολογισμό, έφτασε στο … 5-5. Από την ερυθρόλευκη ομάδα αποχώρησαν οι Ψιάνος (7 συμμετοχές), Λάμπος (7) που συνεχίζουν στον Μαγνησιακό, όπως και ο Βρονταράς που δεν έπαιξε στο πρωτάθλημα παρά μόνο στο κύπελλο ΕΠΣΘ. Εφυγαν επίσης ο Ντινιωτάκης (9 συμ.) που συνεχίζει στον Αιολικό και ο Κυρίτσης (6) που πήγε στην Ελασσόνα.

Οι παίκτες που προστέθηκαν στο ερυθρόλευκο ρόστερ είναι ο δεξιός μπακ Θανάσης Μαργαρίτης, που ήδη έχει αγωνιστεί σε 3 ματς (248′), ο επιθετικός Νίκος Ντινόπουλος, που έπαιξε στο β’ μέρος του τελευταίου αγώνα με τον Α.Ο. Χανιώτης, ο μεσοεπιθετικός Κώστας Καρβούνης, ο αμυντικός Γιώργος Σκύφτας και ο γκολκίπερ Αχιλλέας Κωνσταντίνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου