ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιτέλους ξεκίνημα σήμερα για τις Μικτές ΕΠΣΘ

επιτέλους-ξεκίνημα-σήμερα-για-τις-μικ-909153

Τα πανελλήνια πρωταθλήματα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ-14 και Κ-16 περιόδου 2022/2023 ξεκινούν επιτέλους σήμερα Τετάρτη με μεγάλη καθυστέρηση, με τα όρια ηλικίας να έχουν πέσει φέτος κατά ένα έτος.

Οι Μικτές της ΕΠΣΘ με νέο προπονητή τον Γιώργο Καλλιακούδα, που αντικατέστησε τον Αντώνη Μάνδαλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 23 Νοέμβρη 2022, αντιμετωπίζουν για τον έκτο όμιλο στο Βασδέκειο τις ομάδες της ΕΠΣ Λάρισας, με το παιχνίδι της Κ16 να αρχίζει στις 12μ. κι αυτό της Κ14 στις 14.00μ., ενώ στο άλλο παιχνίδι του ομίλου αναμετρώνται οι ΕΠΣ Καρδίτσας με την ΕΠΣ Τρικάλων στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας.

Ο τρόπος διεξαγωγής

Στην 1η φάση τα πρωταθλήματα των Μικτών Κ-14 και Κ-16 θα διεξαχθούν σε 13 ομίλους. Οι αγώνες 1ης φάσης από τον 1ο έως τον 12ο όμιλο θα διεξαχθούν με διπλούς αγώνες, ενώ στον 13ο όμιλο σε πέντε μονούς αγώνες. Στην 2η φάση προκρίνονται οι 13 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και οι τρεις καλύτερες δεύτερες ομάδες.

Οι δεκαέξι (16) ομάδες που θα προκύψουν από την 1η φάση θα χωριστούν σε δύο γκρουπ με γεωγραφικά κριτήρια και έπειτα θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και τα ζευγάρια που θα προκύψουν θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες με γηπεδούχο την ομάδα που θα κληρωθεί πρώτη σε κάθε ζευγάρι.

Στην 3η φάση (προημιτελικοί) θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και οι οκτώ (8) ομάδες που θα προκύψουν από την 2η φάση θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες με γηπεδούχες τις ομάδες που θα κληρωθούν πρώτες σε κάθε ζευγάρι.

Στην 4η φάση (ημιτελικοί) οι τέσσερις (4) ομάδες που θα προκύψουν από την 3η φάση, θα αγωνιστούν (ύστερα από κλήρωση) σε μονούς αγώνες που θα διεξαχθούν σε ουδέτερο γήπεδο.

Στην 5η φάση (Τελικός-Μικρός Τελικός) οι αγώνες που θα προκύψουν στην εν λόγω φάση θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα.

Στα πρωταθλήματα Κ-14 & Κ-16 επιτρέπονται, έως και πέντε (5) αλλαγές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε τρεις (3) διακοπές του αγώνα.

Οι κλήσεις

Για το σημερινό ματς της Κ16 με την ΕΠΣ Λάρισας (12μ. Βασδέκειο) κλήθηκαν οι εξής ποδοσφαιριστές: Ζεκόλλι, Βαΐτσης, Αλουσάι, Δάρης, Κοτούζας, Σπανός, Κουβάτας, Τουλγαρίδης (Βόλος ΝΠΣ), Ιωακειμίδης, Αλντερβίσι, Γκάγκας (Νέοι Αθλητές Νίκης), Γκρίνιας (Γ.Σ. Αλμυρού), Θωμαΐδης (Μυρμηδόνες), Κύρκος, Μπόλο (Αγία Παρασκευή), Πλιακοστάθης, Σιλέλης, Τζούμας (Νέοι Αγίας Αννας), Μέρο (Θησέας), Παλάσκας (Τοξότης).

Για το ματς της Κ14 την αποστολή αποτελούν οι: Μαρκατάς, Χαλιμούρδας, Σκαλίμης, Μπαλαμώτης, Αλουτζανίδης, Ακρίβος, Τσομπανόπουλος (Βόλος ΝΠΣ), Χατζηγεωργίου, Κανάλης, Σπηλιώτης, Τσούκας, Κολέτσος, (Αγία Παρασκευή), Καραγεωργόπουλος, Γκρίνιας, Τσιάτσιος, Μπέκος (Γ.Σ. Αλμυρού), Μπάρμπου, Γεωργιτζίκης, Μπακαλιάνος (Αγία Αννα), Σταθόπουλος (Πύρασος).

«Θα προτιμούσα να ζούσε ο Αντώνης

και να μην ήμουν προπονητής στις Μικτές»

Σε δήλωση που έκανε ο Γιώργος Καλλιακούδας, προπονητής των Μικτών ΕΠΣΘ, για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ανέφερε τα εξής: «Ξεκινάμε έστω και αργά. Έπρεπε να είχαμε αρχίσει πολύ πιο νωρίς.

Κάθε χρόνο είναι και διαφορετικά τα παιδιά, ενώ δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε και πολλά φιλικά με όλα τα δυσάρεστα που συνέβησαν. Δώσαμε μόνο δύο φιλικά και σίγουρα μας λείπουν αγώνες ως ομάδα.

Πιστεύω ότι στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν θα είμαστε όσο καλοί θέλουμε, όσο θα είμαστε στην πορεία. Όλοι οι ποδοσφαιριστές μας είναι καινούργιοι, όμως υπάρχουν ταλέντα και γίνεται καλή δουλειά στις Μικτές. Εχουμε φέρει παιδιά από όλη τη Μαγνησία και προσπαθούμε να είμαστε αντικειμενικοί και να δώσουμε ίσες ευκαιρίες».

Για τον θάνατο του Αντώνη Μάνδαλου και ότι τον αντικατέστησε αυτός: «Σίγουρα κάποιος έπρεπε να πάει, για να αντικαταστήσει τον Αντώνη. Θα προτιμούσα ο Αντώνης να ζούσε και να μην είχα πάει προπονητής στις Μικτές. Οι πρώτες σε δύο προπονήσεις ήταν δύσκολες, αλλά σιγά-σιγά τα παιδιά το ξεπέρασαν και δουλέψαμε».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου