ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανελλήνια υπόκλιση στους φιλάθλους της Νίκης και του Ηρακλή

πανελλήνια-υπόκλιση-στους-φιλάθλους-908938

Μπορεί το παιχνίδι ανάμεσα σε Νίκη Βόλου και Ηρακλή την περασμένη Κυριακή να αποτελούσε βαθμολογικό ντέρμπι, ωστόσο η παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων δεν δυναμίτισε την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Νεάπολης, με την κάθε πλευρά να τραγουδά και να ενισχύει την ομάδα της.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αναμφίβολα το παιχνίδι της Νίκης Βόλου με τον Ηρακλή ήταν ιδιαίτερο, καθώς οι οπαδοί και των δύο ομάδων βρέθηκαν στις εξέδρες και παρακολούθησαν το ματς σε φιλικό κλίμα.

Η Νίκη Βόλου κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 του Ηρακλή για την 13η αγωνιστική της Superleague 2 στον Βόρειο όμιλο, όμως την παράσταση έκλεψαν οι οπαδοί στις εξέδρες.

Συγκεκριμένα στο γήπεδο βρέθηκαν φυσικά φίλοι τόσο των γηπεδούχων όσο και Θεσσαλονικείς ταξιδιώτες, προσφέροντας μαθήματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού και διατηρώντας την αντιπαλότητα μόνο εντός των 90 λεπτών.

Μάλιστα Νίκη Βόλου και Ηρακλής έστειλαν κοινό μήνυμα στα social media γράφοντας: «Το ποδόσφαιρο όπως φανταζόμαστε και θέλουμε να είναι. Συγχαρητήρια στους οπαδούς και φίλους των δυο ομάδων! ΠΑΕ Ηρακλής – ΠΑΕ Νίκη Βόλου».

Οι εικόνες από το γήπεδο της Νεάπολης, έκαναν τον γύρο της Ελλάδας και όχι μόνο, με φιλάθλους κι άλλων ομάδων να εύχονται πλέον να ζήσουν ανάλογες στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού, που τόσο έχουν λείψει από τα ελληνικά γήπεδα.

Ο προπονητής του Ηρακλή Σάκης Τσιώλης, επιστρέφοντας στον Βόλο μόνο καλά λόγια είχε να πει για το κλίμα στην κερκίδα, με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό να αναφέρει στη συνέντευξη Τύπου:

«Αυτά πρέπει να δούνε. Δεν πρέπει μία καλή ομάδα όπως η Νίκη να παίζει σ’ αυτό το γήπεδο. Υπάρχει διάθεση από ποδοσφαιριστές, προπονητές να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια στους φιλάθλους και των δύο ομάδων».

Από μεριάς Νίκης, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επεσήμανε για τον κόσμο της ομάδας του: «Είναι εντυπωσιακός ο κόσμος. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί τις πρώτες αγωνιστικές που είχα έρθει, υπήρχε μία αίσθηση ότι η ομάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλό για τις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Υπήρχε μία αδιαφορία από μερίδα φιλάθλων. Αυτό έχει αλλάξει τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες. Όποτε βγαίνω στον δρόμο και κυκλοφορώ, νιώθω παλμό και στο γήπεδο ο κόσμος πάντα είναι δίπλα μας, είτε παίζουμε με τον Απόλλωνα Λάρισας, είτε με τον Ηρακλή, είτε με τον ΠΑΟΚ κι αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί μία ομάδα την κάνει μεγάλη ο κόσμος της, η ιστορία της κι αυτά δείχνουν το μέγεθος της ομάδας μας».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο μεγαλομέτοχος των κυανόλευκων, Αλέξης Παπακωνσταντίνου, αναφέροντας στη διαδικτυακή εκπομπή της Θύρας 3: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους και τους συνδέσμους που μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία τιμωρία στην ομάδα. Έμαθα πως η συμπεριφορά του κόσμου ήταν υποδειγματική και αυτό που έγινε με τους φιλάθλους του Ηρακλή ήταν πάρα πολύ όμορφο και παράδειγμα προς μίμηση, ακόμη και για τις παραπάνω κατηγορίες. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που με πάθος και φωνή βοηθάει την ομάδα».

Οι οπαδοί της Νίκης Βόλου και του Ηρακλή παρέδωσαν… μαθήματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού με τις δύο κυανόλευκες ΠΑΕ να αναρτούν από κοινού τις δύο παραπάνω φωτογραφίες

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου