ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Αυτοκτόνησε» ο Βόλος…

αυτοκτόνησε-ο-βόλος-908245

Την 5η του ήττα στο Πανθεσσαλικό και την 7η συνολικά γνώρισε χθες ο Βόλος, ο οποίος έχασε στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1 από τον Παναιτωλικό με 2-3, με το πιο κρίσιμο σημείο του ματς να είναι το χαμένο πέναλτι στο 62’ του Μπαριέντος, που απέτυχε να κάνει το 2-1.

Η πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς ανήκε στον Παναιτωλικό, αλλά το αριστερό σουτ του Σενγκέλια στο 7’ πέρασε εκτός εστίας, ενώ πολύ γρήγορα, μόλις στο 13’, για λόγους τακτικής ο Κώστας Μπράτσος έβαλε στο ματς τον Γκάγκι στη θέση του Μεταξά, με τον νεοεισελθόντα Αργεντινό στο 16’ να παρατηρείται με κίτρινη κάρτα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Βόλος άνοιξε το σκορ, με τον Τσιρίνος να τροφοδοτεί τον Ντέλετιτς, που προχώρησε και έκανε το δυνατό αριστερό σουτ. Ο Στεργιάκης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και πρόσφερε το γκολ στο … πιάτο στον Τσιρίνος, που δείχνοντας διορατικότητα είχε ακολουθήσει τη φάση με γρήγορη κίνηση και από κοντά σε κενή εστία αξιοποίησε το λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα, κάνοντας το 1-0 με το αριστερό στο 18’.

Ο Ντέλετιτς στο 21’ από την άλλη πλευρά αυτή τη φορά σε σχέση με τη φάση του γκολ, τη δεξιά, διείσδυσε και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια σε μία καλή στιγμή των γηπεδούχων και για δεύτερο τέρμα.

Ο Ντέλετιτς ήταν μόνιμος «πονοκέφαλος» για την άμυνα του Παναιτωλικού και στο 29’ παραλίγο να βάλει ένα φοβερό γκολ, σημαδεύοντας από θέση μέσα δεξιά της περιοχής και μετά από ντρίμπλα στον Χουχούμη την απέναντι γωνία, βάζοντας και φάλτσα, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, περνώντας λίγο άουτ.

Στο 39ο λεπτό και με τον Βόλο να ελέγχει το ματς, ο Παναιτωλικός βρήκε το γκολ της ισοφάρισης κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Σενγκέλια μετά τη χαμηλή σέντρα του Μόρσεϊ από τα αριστερά με άψογο αριστερό πλασέ με τη μία από το ύψος του πέναλτι στη δεξιά γωνία δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κλέιμαν, που έπεσε, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-1.

Στο 52ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Οζέγκοβιτς, που σκόραρε στο τετ-α-τετ, αλλά ο Τσέτσιλας είχε χρεώσει πιο μπροστά φάουλ του Σέρβου φορ στον Ντίας.

Χαμένο πέναλτι από τον Μπαριέντος

Ωστόσο, έξι λεπτά αργότερα ο Οζέγκοβιτς κέρδισε πέναλτι από τον Στεργιάκη, που βγήκε μακριά από την εστία του και έδιωξε με τις γροθιές, αλλά ήδη είχε πάρει… παραμάζωμα τον παίκτη του Βόλου, γκρεμίζοντάς τον μέσα στην περιοχή.

Το καθαρό πέναλτι, με τους δύο παίκτες μάλιστα να τραυματίζονται, αλλά να συνεχίζουν, υπέδειξε ο Τσέτσιλας. Ωστόσο, δεν το μετέτρεψε σε γκολ στο 62’ ο Μπαριέντος, καθώς ο Στεργιάκης διόρθωσε το δεύτερο μεγάλο του λάθος στη βραδιά και αποκρούοντας στην αριστερή του γωνία κράτησε το 1-1, με τον Ουρουγουανό να χάνει και δεύτερο πέναλτι φέτος μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Πάντως, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηπεδούχων ότι τη στιγμή της εκτέλεσης κανένα από τα δύο πόδια του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού δεν πατούσε στη γραμμή και γι’ αυτό έπρεπε να δοθεί επανάληψη.

Ο Βόλος δεν πήρε προβάδισμα και στο 68’ τιμωρήθηκε, αφού πάλι με πέναλτι που δόθηκε για ανατροπή του Χατζηθεοδωρίδη από τον Ντέλετιτς δύο λεπτά πριν ο Ζοάο Πέδρο έκανε το 1-2, ξεγελώντας τον Κλέιμαν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι γηπεδούχοι δέχθηκαν με ευκολία και τρίτο τέρμα, με τον Μαλή με κοντινή προβολή, βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας, να σκοράρει μετά από ωραίο γέμισμα με φάουλ από μέσα δεξιά του Σενγκέλια.

Το 1-3 στο 72ο λεπτό ήταν πλέον γεγονός και τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για την ομάδα του Κώστα Μπράτσου, που έμοιαζε πλήρως απογοητευμένη.

Στο 81’ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ γκολ του Κούτσια και στο 84’ ο Μόρσεϊ νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Κλέιμαν, αλλά ο αγώνας είχε κι άλλες συγκινήσεις, καθώς στο 96’ ο Μεσκίδα με αριστοτεχνικό φάουλ, που πήγε δοκάρι και μέσα, μείωσε σε 2-3.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν στον λιγοστό χρόνο που απέμενε να εκδηλώσουν κι άλλη επίθεση.

BOΛΟΣ (Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα (81’ Σι), Μεταξάς (13’ Μεταξάς), Μπαριέντος, Πιρές (74’ Μεσκίδα), Τσιρίνος (82’ Καρτάλης), Ντέλετιτς (74’ Κούτσιας), Οζέγκοβιτς

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Στεργιάκης, Λιάβας, Λάρσον (46’ λ. τρ. Χατζηθεοδωρίδης), Μαλής, Χουχούμης, Μάρτενσον, Ντίας, Κολοβός (78’ Ντουάρτε), Σενγκέλια (85’ Ξενιτίδης), Μόρσεϊ (89’ Τσιγγάρας), Πέδρο (86’ Μπουζούκης).

Το πρόγραμμα

Σήμερα, Κυριακή 29/1

16:00 Ολυμπιακός-ΟΦΗ

19:30 ΑΕΚ-Άρης

Αύριο, Δευτέρα 30/1

18:00 ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός

19:30 Λαμία-Ιωνικός

21:00 Αστέρας-Παναθηναϊκός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου