ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντέρμπι με τη στήριξη του κόσμου για τη Νίκη

ντέρμπι-με-τη-στήριξη-του-κόσμου-για-τη-907990

Ντέρμπι που μπορεί να δώσει κάτι περισσότερο από τους τρεις βαθμούς έχει αύριο Κυριακή 29/1 η Νίκη Βόλου, υποδεχόμενη τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης για την 13η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Super League 2 στο γήπεδο της Νεάπολης.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Όπως έγινε γνωστό από τη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας της περασμένης Πέμπτης, ο «Γηραιός» θα έχει τη συμπαράσταση και των φίλων του και για τον λόγο αυτό η ΠΑΕ Νίκη Βόλου θα λειτουργήσει και εκδοτήριο για τους ταξιδιώτες από τη Θεσσαλονίκη.

Στο αγωνιστικό μέρος η Νίκη Βόλου αναμένεται να παραταχθεί πλήρης μετά από καιρό, με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να ανακοινώνει σήμερα την αποστολή για το αυριανό παιχνίδι, από το οποίο η ομάδα του μπορεί να κατακτήσει κάτι παραπάνω από τους τρεις βαθμούς, μιας και εφόσον κερδίσει μπορεί να μείνει «ζωντανή» στο κυνήγι της ανόδου, χωρίς να αποχαιρετήσει… πρόωρα τον φετινό της στόχο. Σημειώνεται πως μετά τον αυριανό αγώνα, η Νίκη Βόλου θα πάει να παίξει στην έδρα του πρωτοπόρου Πανσερραϊκού.

Ανδρέου: «Ζητάμε

τη στήριξη των οπαδών»

Δήλωση στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Νίκη Βόλου έκανε ο κεντρικός αμυντικός Βαγγέλης Ανδρέου ενόψει του αυριανού ματς με τον Ηρακλή (29/1, 14.45) στη Νεάπολη, για τη 13η αγωνιστική του Α’ Ομίλου της Betsson Super League 2:

«Μετά από ένα σερί νικών που είχαμε χτίσει, την Κυριακή ήρθε ένα αποτέλεσμα που μας κρατά λίγο πίσω στη βαθμολογία.

Ωστόσο, δεν μένουμε σ’ αυτό! Άπαντες επικεντρωνόμαστε στην επόμενη αναμέτρηση με τον Ηρακλή και μοναδικός στόχος είναι η νίκη, όπως σε κάθε ματς. Γι’ αυτό ζητάμε και τη στήριξη των οπαδών μας, οι οποίοι είναι παντού μαζί μας!».

Τα εισιτήρια

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ενημερώνει τον φίλαθλο κόσμο της σχετικά με τη διαδικασία εισόδου του στις κερκίδες του δημοτικού σταδίου Νεάπολης Βόλου, στο πλαίσιο της αναμέτρησης με αντίπαλο τον Ηρακλή:

Τιμές εισιτηρίων: Η γενική είσοδος ορίστηκε στα 10 ευρώ και την ημέρα του αγώνα, θα πωλούνται εισιτήρια από το εκδοτήριο του σταδίου της Νεάπολης, στην κεντρική είσοδο. Τα παιδιά, ηλικίας 12 ετών και κάτω, εισέρχονται στο γήπεδο δωρεάν, με απαραίτητη τη συνοδεία τους από κάποιον ενήλικα.

Είσοδος: Η προσέλευση του κόσμου στις κερκίδες της Νεάπολης θα ξεκινήσει δύο ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης (12:45). Να σημειωθεί πως δεν θα πραγματοποιηθεί προπώληση για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Οι κάτοχοι διαρκείας θα μπορούν να εισέλθουν στο γήπεδο με την επίδειξη της ψηφιακής κάρτας διαρκείας 2022-2023 ή της κάρτας διαρκείας 2022-2023.

Για τους φιλάθλους του Ηρακλή που θα προσέλθουν στο δημοτικό στάδιο Νεάπολης, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, θα λειτουργήσει ξεχωριστό εκδοτήριο και η είσοδος τους θα γίνεται από την οδό Αργέντη.

Σημειώνεται πως ο περιβάλλων χώρος του γηπέδου θα περιφρουρείται από ισχυρή ιδιωτική ασφάλεια. Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου καθιστά σαφές πως όποιος συλληφθεί να επιχειρεί να εισέλθει στις θύρες του γηπέδου χωρίς εισιτήριο, θα υποστεί όλες τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος.

«Ζητάμε από το στοίχημα

το ποσό που προβλέπεται»

Την καταβολή στη Super League 2 του ποσού που καθορίζεται από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, ως μερίδιο από τη φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος, ζητά το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη χθεσινή (27/1) συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League 2, όπου τονίζεται ότι την περασμένη περίοδο, οι ΠΑΕ της 2ης κατηγορίας έλαβαν μόλις το 40% του προβλεπόμενου ποσού.

Υπενθυμίζεται ότι, στη συνάντηση του κ. Αυγενάκη με τους επικεφαλής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, την περασμένη Δευτέρα (23/1), από την οποία απουσίασε η Super League 1, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι οι λίγκες θα λάβουν συνολικά χρηματοδότηση ύψους 30,5 εκατ. ευρώ. Βάσει της ΚΥΑ, η SL2 έχει λαμβάνειν το 17% του ποσού αυτού, ήτοι περίπου 5,2 εκατ. ευρώ, όμως το αίτημα της Super League 1 να λάβει το ίδιο ποσό με πέρυσι (22 εκατ. ευρώ) έχει οδηγήσει τις συζητήσεις σε αδιέξοδο.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ.: «Σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 23.1.23 στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και της ανακοίνωσης που εξεδόθη από το γραφείο του Υφυπουργού, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 αποφάσισε να ζητήσει από τον Υφυπουργό Αθλητισμού τα εξής:

  1. Καθώς οι ΠΑΕ της Super League 2, από την τελευταία χρηματοδότηση του στοιχήματος έλαβαν το 40% του ποσού που αναγραφόταν στον Ν 4674/2020 άρθρο 79 και λόγω των μειωμένων εσόδων τους στην τρέχουσα σεζόν, ζητάμε να αποδοθούν το ταχύτερο δυνατό στις συμμετέχουσες ΠΑΕ αγωνιστικής περιόδου 2022-23, τα ποσά που προβλέπονται και ρητά καθορίζονται σε εφαρμογή του σχετικού Νόμου με την από 19/3/21 αρ. 114021 Κ.Υ.Α., όπως αυτή τροποποιήθηκε με την από 21/12/21 αρ. 620241 Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομικών-Πολιτισμού και Αθλητισμού.
  2. Για τις μελλοντικές χρήσεις να οριστεί συνάντηση, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, όλων των φορέων του επαγγελματικού αθλητισμού και να καθοριστεί ένα πλάνο με αυστηρότερα κριτήρια χρηματοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου».

** Το διοικητικό συμβούλιο της Super League 2 εξέλεξε ομόφωνα τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ Αιγάλεω, Νεκτάριο Παλτόγλου, στη θέση του Β’ αντιπροέδρου».

«Διπλό» των Χανίων στα Σπάτα

Τα Χανιά επικράτησαν 1-0 στο Σεραφίδειο της ΑΕΚ Β’, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε χθες Παρασκευή, η αυλαία της 13ης αγωνιστικής στον Β’ Ομιλο της Super League 2. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι σημείωσε στο 48’ ο Μπουτσάκης, κι ενώ η Ενωση έπαιζε από το τέλος του α’ ημιχρόνου με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Παρρά. Η κρητική ομάδα έχασε και πέναλτι με τον Μάναλη στο 78’ (απέκρουσε ο τερματοφύλακας Γκίνης).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2:

Α’ όμιλος

Σήμερα, Σάββατο 28/1

ΠΑΟΚ Β-Πανσερραϊκός (13.45)

Ηρακλής Λ.-Παναθηναϊκός Β (14:45)

Αύριο, Κυριακή 29/1 (14:45)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Βέροια

Απόλλων Πόντου-ΑΕΛ

Απόλλων Λάρισας-Αλμωπός Αριδαίας

Διαγόρας-Μακεδονικός

Νίκη Βόλου-Ηρακλής

Β’ όμιλος

Χθες

ΑΕΚ Β’-Χανιά 0-1

Αύριο, Κυριακή 29/1 (14:45)

Προοδευτική-Απόλλων Σμύρνης

Ηρόδοτος-Παναχαϊκή

Κηφισιά-Επισκοπή

Ο.Φ. Ιεράπετρας-Καλαμάτα

Δευτέρα 30/1

ΠΑΟ Ρουφ-Αιγάλεω (14:45)

Καλλιθέα-Ηλιούπολη (15:15)

Ανακοίνωση των Blue Angels

Σε ανακοίνωσή τους οι Blue Angels τονίζουν: «Την Κυριακή (σ.σ. αύριο) η ομάδα παίζει με αντίπαλο τον Ηρακλή. Επιβάλλεται όλοι να είμαστε εκεί, δίπλα στην ομάδα. Ραντεβού στις 12:00 στην «κλούβα» για τον αγώνα της Κ19 και μετά θα ακολουθήσει πορεία για το γήπεδο της Νεάπολης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου