ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Και τώρα η υπέρβαση για τη Νίκη

και-τώρα-η-υπέρβαση-για-τη-νίκη-907977

H 15η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής διεξάγεται σήμερα, με τη Νίκη να φιλοξενεί στο κλειστό της Νέας Ιωνίας στις 17.00 τα Τρίκαλα Basket, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου μεταβαίνει στα Γιάννενα, για να αντιμετωπίσει στο νέο κλειστό της ηπειρωτικής πόλης τον Βίκο Ιωαννίνων.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η Νίκη χωρίς το παραμικρό άγχος, αφού έχει εξασφαλίσει με το διπλό στην Καρδίτσα απέναντι στην Αναγέννηση την απευθείας παραμονή, θα προσπαθήσει για την πρώτη της επιτυχία απέναντι σε μία από τις τέσσερις ομάδες που θεωρούνται οι κορυφαίες του ομίλου.

Ο Α.Ο. Τρίκαλα με εννιά νίκες και μία ήττα είναι ένα από τα φαβορί αρχικά για την είσοδο στην τετράδα των πλέι οφ και μετά για την άνοδο, διαθέτοντας ένα αρκετά ακριβό ρόστερ, με το σύνολο του Ανδρέα Μαύρου να ψάχνει την πρώτη της υπέρβαση, αφού τα οκτώ ροζ φύλλα αγώνα σε δώδεκα ματς τα έχει πάρει επικρατώντας ομάδων από την έκτη θέση και κάτω, δύο φορές κόντρα σε Αναγέννηση Καρδίτσας, Ναύαρχο Βότση και Πρωτέα Γρεβενών και από μία απέναντι σε Φίλιππο Βέροιας και Ολυμπιακό Βόλου.

Πάντως, μία επιτυχία σήμερα θα επιτρέψει στη Νίκη να αλλάξει στόχους και να δει αν μπορεί να μπει και στα πλέι οφ ανόδου, κάτι που δεν υπήρχε στο μυαλό κανενός με την έναρξη του πρωταθλήματος.

Το μοναδικό πρόβλημα για τη Νίκη είναι αυτό του σέντερ Νίκου Παπαδόπουλου, που έπαιξε στα δύο προηγούμενα ματς τραυματίας με θλάση στον γλουτιαίο, βοηθώντας την ομάδα του να κερδίσει Ναύαρχο Βότση και Αναγέννηση Καρδίτσας.

Τώρα όμως πρέπει να αποθεραπευθεί και πιστεύεται ότι στο επόμενο παιχνίδι στις 18/2 με τον Έσπερο Λαμίας, αφού ακολουθούν δύο συνεχόμενα ρεπό (σ.σ. αυτό για τον αγώνα με τον ΑΓΣΙ που αποσύρθηκε και το προγραμματισμένο), θα είναι εντάξει. Σήμερα πάντως θα αναλάβουν να τον αντικαταστήσουν οι Ιντό και Σπανόπουλος, ενώ υπάρχει ως λύση και ο πιτσιρικάς Δελεντζές.

Μαύρος: «Ενθουσιασμός

απέναντι στην εμπειρία»

Σε δήλωση που έκανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Ανδρέας Μαύρος επισημαίνει: «Θα πάμε για την υπέρβαση. Η Νίκη παίζει σε όλα τα ματς, για να κερδίσει. Δεν υπάρχει παιχνίδι που δεν διεκδικούμε τη νίκη. Το θέλουμε πολύ να κερδίσουμε και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να το πετύχουμε.

Θα παίξουμε, για να το ευχαριστηθούμε πάνω απ’ όλα και θα πάμε στα … κόκκινα για 40 λεπτά. Εχουμε προετοιμαστεί γι’ αυτό. Γνωρίζουμε ότι αγωνιζόμαστε με μία ομάδα πολύ γεμάτη, με πολλές έμπειρες λύσεις, η οποία ξέρει να διαχειρίζεται με μυαλό τις δύσκολες στιγμές του αγώνα, ενώ εμείς με μικρό μέσο όρο ηλικίας θα αντιπαρατάξουμε τον ενθουσιασμό μας και τη νεανικότητά μας, αφού εκτός του Κουτίνα και με δεδομένη την απουσία του Παπαδόπουλου, όλοι οι παίκτες μας είναι από 25 χρόνων και κάτω».

Φόρος: «Στερούμαστε ρυθμού»

Ο Χάρης Φόρος, προπονητής των Τρικαλινών, στις δηλώσεις που έκανε για το σημερινό ματς στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του έχει να παίξει από τις 7/1, αφού ακολούθησαν τα δύο ρεπό της κι έτσι θεωρεί ότι στερείται ρυθμού, ενώ συμπλήρωσε: «Παίζουμε ένα ματς πάρα πολύ δύσκολο με μία πολύ καλή ομάδα, τη Νίκη Βόλου, που βρίσκεται σε καλό μομέντουμ με τέσσερις σερί νίκες.

Εχει μία έδρα που παραδοσιακά είναι δύσκολη με μπασκετικό κόσμο. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο με τον πρώτο γύρο, να κερδίσουμε και να συνεχίσουμε την πορεία μας. Ειδικά τα εκτός έδρας ματς στη Β’ Εθνική είναι πάντα σκληρά και οι έδρες κυριαρχούν».

Χωρίς αξιώσεις ο Ολυμπιακός

Ο Βίκος, τον οποίον αντιμετωπίζει σήμερα στα Γιάννινα ο Ολυμπιακός Βόλου, είναι μία ομάδα που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι είχαν χάσει στον πρώτο γύρο με 29 πόντους διαφορά στο ΕΑΚ από τους Γιαννιώτες.

Οι φιλοξενούμενοι θα πάνε να ευχαριστηθούν το παιχνίδι κι ό,τι βγει, με το ρόστερ να παραμένει το ίδιο έως το τέλος της χρονιάς, αφού κρίθηκαν υπερβολικές οι απαιτήσεις κάποιων παικτών, που δοκιμάστηκαν στις προπονήσεις. Ετσι δεν αποκτήθηκε κανείς, με τη μοναδική χειμερινή προσθήκη να είναι ο Λογοδότης.

Το σημερινό πρόγραμμα (17.00, 15η)

ΔΑΚ Λευκάδας, Δόξα Λευκ.-Πρωτέας Γρεβ.

Γεράνιος-Καμήτσος-Κωστής

ΔΑΚ «Βικέλας», Φίλιππος Βέρ.-Ν. Βότσης

Πράττος-Θεοδωρίδης-Λυγούρας

Χαλκιοπούλειο, Έσπερος Λ.-Αναγέννηση Καρδ.

Γιαννούλης-Μπουγλός Ι.-Αβραμίδου

Ν. Ιωνίας, Νίκη Βόλου-Τρίκαλα Basket

Ευφραιμίδης Στ.-Χρυσάφης

-Γεωργούλης (Μηναρετζόπουλος)

Νέο Ιωαννίνων, Βίκος Ιωαν.-Ολυμπιακός Β.

Χατζηκώστας-Διαμαντής-Καννής (Τσιγγέλης)

Βαθμολογία

  1. Εσπερος Λαμίας 22 (10-2)
  2. Βίκος Ιωαννίνων 20 (9-2)
  3. Νίκη Βόλου 20 (8-4)
  4. Δόξα Λευκάδας 19 (8-3)
  5. Τρίκαλα Basket 19 (9-1)
  6. Φίλιππος Βέροιας 19 (7-5)
  7. Αναγέννηση Καρδίτσας 14 (3-8)
  8. Ναύαρχος Βότσης 14 (2-10)
  9. Πρωτέας Γρεβενών 13 (1-11)
  10. Ολυμπιακός Βόλου 12 (0-12)

*Ο ΑΓΣΙ αποχώρησε από το πρωτάθλημα και ακυρώθηκαν όλα τα αποτελέσματα που είχε

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου