ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για 28η χρονιά το παρών στο πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο οι Αργοναύτες

για-28η-χρονιά-το-παρών-στο-πρωτάθλημα-μ-907968

Για 28η χρονιά ο σύλλογος ΑΜΕΑ Αργοναύτες Βόλου δίνει το παρών στα πανελλήνια πρωταθλήματα μπάσκετ με καρότσι, αγωνιζόμενος και φέτος στην Α2 ΟΣΕΚΑ (Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο), έχοντας τοποθετηθεί στον νότιο όμιλο.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Μέχρι στιγμής η βολιώτικη ομάδα έχει δώσει ένα παιχνίδι με το Μαρούσι στο «Βάκης Παρασκευόπουλος», που είναι και η έδρα της ομάδας, χάνοντας με 27-32. Ωστόσο, οι Αργοναύτες αγωνίστηκαν με τέσσερις παίκτες έναντι πέντε αναγκαστικά, καθώς υπήρχαν κάποιες απουσίες κι αν χρησιμοποιούνταν και πέμπτος καλαθοσφαιριστής, οι γηπεδούχοι ξεπερνούσαν τον συνολικό βαθμό αναπηρίας, που επιτρέπεται βάσει κανονισμών.

Φέτος, οι Βολιώτες θέλουν να επαναλάβουν την περσινή τους επιτυχία να μπουν στη δυάδα και να αγωνιστούν στα μπαράζ ανόδου (σ.σ. πέρσι διασταυρώθηκαν ως 2οι του Βορείου ομίλου με την πρώτη του Νοτίου, ΑΕΚ, η οποία και τελικά ανήλθε στην Α1).

Βέβαια, άπαντες γνωρίζουν ότι την τρέχουσα σεζόν τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αλλά θα παλέψουν για την εκπλήρωση αυτού του στόχου.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τους Αργοναύτες μετά και την αναβολή του αγώνα με τον Ηφαιστο Πατρών, που θα γίνει στις 18 ή 19/3/23, είναι αύριο Κυριακή στις 17.00 στο κλειστό Μπάρας με τον Αστέρα Τρικάλων.

Το ρόστερ της βολιώτικης ομάδας αποτελούν οι: Τσιονάρας Βασίλειος, Μαλάτος Νίκος, Καρακώστας Παναγιώτης, Κωνσταντινίδης Παναγιώτης, Βλαχάκης Γιώργος, Αναδιώτης Θοδωρής, Μπαρμπαγεωργόπουλος Δημήτρης, Τσούνης Ιωάννης, Μπαρτζιώκας Γιώργος, Κυριάκης Γιώργος, Χαϊμανατζής Δημήτρης, Πλεξίδας Βαγγέλης. Προπονήτρια της ομάδας είναι η Ελένη Μανούκα.

Θυμίζουμε ότι η μεγαλύτερη επιτυχία των Αργοναυτών ήταν το 2005 που πήγαν στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου και κέρδισαν την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά λόγω έλλειψης χρημάτων δεν αγωνίστηκαν.

Μπαρμπαγεωργόπουλος:

«Να βγάλουμε

τα παιδιά από

το σπίτι τους»

Ο Δημήτρης Μπαρμπαγεωργόπουλος, που εκτός από παίκτης της ομάδας μπάσκετ των Αργοναυτών, είναι και πρόεδρος του σωματείου, μίλησε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τις δυσκολίες που συναντά στο να κρατήσει ζωντανό έναν σύλλογο ΑΜΕΑ, ενώ περνά το μήνυμα ότι τα άτομα με αναπηρίες και ειδικά οι νεότεροι πρέπει να βγουν από το σπίτι τους και να έρθουν να πλαισιώσουν τα τμήματα του συλλόγου, ανανεώνοντας και το δυναμικό του.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπαρμπαγεωργόπουλος ανέφερε: «Σκοπός από την ίδρυση του σωματείου ήταν να μπορέσουν τα άτομα με αναπηρίες να βγουν από το σπίτι τους και σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τα καταφέρνουμε.

Αυτοί οι αθλητές όμως αρχίζουν και μεγαλώνουν, θέλουμε και νεότερα παιδιά, τη νέα γενιά αθλητών, αλλά δεν έρχονται τόσο εύκολα. Πρέπει να γνωρίζουν ότι όποιον βαθμό αναπηρίας και να έχουν υπάρχουν δραστηριότητες του σωματείου μας που τους καλύπτουν όλους. Εξάλλου, καλλιεργούμε κι άλλα αθλήματα εκτός από το μπάσκετ, όπως στίβο, κολύμβηση, μπότσια, σκοποβολή και όλοι οι αθλητές μπάσκετ κάνουν κι άλλα αθλήματα.

Υπάρχουν επιχειρήσεις και φορείς που μας στηρίζουν, αλλά δεν φτάνει αυτή η βοήθεια για την επιβίωση του συλλόγου. Έχουμε πολλές οικονομικές υποχρεώσεις, καθώς με τον νέο νόμο Αυγενάκη δίνουμε πολλά χρήματα για ένσημα εκτός από τους μισθούς προπονητών, και θα θέλαμε να έχουμε δύο δυνατούς χορηγούς, για να μπορέσουμε να βγάζουμε τα έξοδά μας. Αλλιώς θεωρώ ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για τη μη συνέχιση της λειτουργίας του συλλόγου τα επόμενα χρόνια».

Πρόεδρος και αθλητής των Αργοναυτών ο Δημήτρης Μπαρμπαγεωργόπουλος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου