ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευκαιρία να ανέβει και πάλι πέμπτος

ευκαιρία-να-ανέβει-και-πάλι-πέμπτος-907615

Η επιστροφή στις νίκες και το πρώτο τρίποντο στο Πανθεσσαλικό το 2023 είναι ο στόχος αύριο Σάββατο για τον Βόλο, που θα υποδεχθεί στις 19:30 τον Παναιτωλικό για τη 20η αγωνιστική της Super League.

Το αυριανό παιχνίδι θεωρείται για τη βολιώτικη ομάδα από τα πλέον καθοριστικά για τον κύριο στόχο, που είναι η συμμετοχή στα πλέι οφ, μέσω της διατήρησης τουλάχιστον της έκτης θέσης.

Ο Βόλος απέχει επτά αγώνες από το φινάλε της κανονικής διαρκείας του πρωταθλήματος και θέλει όσο νωρίτερα γίνεται να σφραγίσει την πρώτη του συμμετοχή του στα πλέι οφ και εκτός από το αυριανό ματς με τον Παναιτωλικό, τον Φεβρουάριο έχει άλλα δύο στο Πανθεσσαλικό. Το κυριότερο είναι με τον έβδομο Ατρόμητο, ενώ φιλοξενεί και τη Λαμία.

Αύριο πάντως ο Βόλος, που έχει 29 βαθμούς, έχει με νίκη και την ευκαιρία να προσπεράσει και πάλι τον Άρη (31 β.) , που παίζει στην Αγιά Σοφιά με την ΑΕΚ, αλλά και να αυξήσει τη διαφορά από τον Ατρόμητο (24 β.), που έχει εκτός έδρας αγώνα στα Γιάννενα.

Τέλος ο Φερνάντες

Η ΠΑΕ Βόλος έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο μιας ακόμη μεταγραφής, ενώ χθες επισημοποίησε τη λύση της συνεργασίας του με τον Βίκτορ Φερνάντες, που πάει στην Κύπρο.

Η βολιώτικη ομάδα προχώρησε σε κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον 24χρονο Ισπανό αριστερό εξτρέμ. Ο Βίκτορ Φερνάντες ήρθε στον Βόλο το καλοκαίρι που μας πέρασε ως ελεύθερος από την Κορνεγιά, που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας. Στα 18 του είχε πάρει μεταγραφή στην αγγλική Νιούκαστλ, όπου και παρέμεινε για τέσσερα χρόνια, ενώ αγωνίστηκε και στις ρουμάνικες Βιτορούλ και Μποτοσάνι.

Στον Βόλο πρόλαβε να αγωνιστεί σε οκτώ παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, δίνοντας και μία ασίστ σε 325 αγωνιστικά λεπτά. Επόμενος σταθμός της καριέρας του φαίνεται πως θα είναι η Κύπρος και η Ένωση Παραλιμνίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βόλου: «H ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου της με τον Βίκτορ Φερνάντες, στον οποίο εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Τρίτη φορά ο Τσέτσιλας διαιτητής

Την αυριανή αναμέτρηση Βόλος-Παναιτωλικός (19:30) για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1, θα διευθύνει ο Κωνσταντίνος Τσέτσιλας από τα Γρεβενά, που θα είναι για τρίτη φορά διαιτητής σε ματς των δυο ομάδων.

Ο Τσέτσιλας έχει τέσσερις διαιτησίες στη μεγάλη κατηγορία και οι δυο ήταν πέρσι στις ισοπαλίες χωρίς γκολ των δύο ομάδων στην κανονική διάρκεια (26/2/22: Παναιτωλικός-Βόλος 0-0) και στα πλέι άουτ (7/50/22: Παναιτωλικός-Βόλος 0-0).

Επίσης ο Γρεβενιώτης διαιτητής είχε σφυρίξει στη Γ’ Εθνική το 2017 το ματς Αχιλλέας Φαρσάλων-Βόλος 0-3 και στη Νεάπολη στη Β’ Εθνική στα ματς με Πλατανιά (3-1 στις 9/12/18) και Κισσαμικό (1-4 στις 2/3/19).

Βοηθοί του Τσέτσιλα θα είναι οι Στεφανής (Καρδίτσας) και Μαυρουδής (Ηρακλείου), 4ος ο Αγγελάκης (Μακεδονίας), VAR ο Παπαπέτρου (Αθηνών) και AVAR ο Πάτρας (Μακεδονίας).

Πορτογάλος στο ΑΕΚ-Αρης

Ο Πορτογάλος Λουίς Γκοντίνιο ορίστηκε στο ματς της ΑΕΚ με τον Άρη για την Κυριακή (29/1, 19:30), ένας διαιτητής που έχει σφυρίξει αρκετές φορές στα μέρη μας.

Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ήταν ο άρχων της αναμέτρησης στο Άρης – ΠΑΟΚ 0-0. Επίσης, πέρυσι έπαιξε στα Άρης – ΠΑΟΚ 1-0, ΠΑΟΚ – 0λυμπιακός 1-1 και ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-2.

Από εκεί και πέρα, στο Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός μπήκε ο Θανάσης Τζήλος, στο Ολυμπιακός – ΟΦΗ ο Γιάννης Παπαδόπουλος και στο ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος.

Αναλυτικά αγώνες και οι ορισμοί της 20ής αγωνιστικής:

Σάββατο (28/1)

19:30 Βόλος – Παναιτωλικός

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Γρεβενών)

20:00 ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κυριακή (29/1)

16:00 Ολυμπιακός – ΟΦΗ

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

19:30 ΑΕΚ – Άρης

Διαιτητής: Γκοντίνιο (Πορτογαλίας)

Δευτέρα (30/1)

18:00 ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

19:30 Λαμία – Ιωνικός

Διαιτητής: Βεργέτης (Αρκαδίας)

21:00 Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Νοκ άουτ για Βόλο ο Ανέστης

Χωρίς τον Ανέστη θα έρθει τελικά ο Παναιτωλικός στο Βόλο, καθώς ο 31χρονος πορτιέρε ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο.

Ο 31χρονος τερματοφύλακας υποβλήθηκε σε μαγνητική, αλλά δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμος τουλάχιστον για τον αγώνα που ακολουθεί, καθώς η κατάστασή του θα επανεκτιμάται συνεχώς. Ο Αναστασίου δεν θα έχει στη διάθεσή του για αυτό το παιχνίδι και τον Μπάλαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου