ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με κόσμο και των δύο ομάδων το Νίκη-Ηρακλής

με-κόσμο-και-των-δύο-ομάδων-το-νίκη-ηρακ-907604

Με όλα της τα όπλα προετοιμάζεται η Νίκη για το κυριακάτικο ματς με τον Ηρακλή στη Νεάπολη για την 13η αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2, το οποίο θα γίνει και με τους φίλους και των δύο ομάδων στις κερκίδες.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Μπορεί η αστυνομία στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας να ζήτησε απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης για τους φίλους του Ηρακλή, αλλά τέτοια απόφαση δεν εξέδωσε η ΓΓΑ και ο υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, ωστόσο πέρα απ’ αυτά εκείνο που μετρά πάνω απ’ όλα είναι οι πολύ καλές σχέσεις που έχουν οι οργανωμένοι των δύο ομάδων, κάτι που καθιστά σίγουρη την παρουσία των Ηρακληδέων στο πέταλο της Νεάπολης μεθαύριο. Παράλληλα, λόγω των πολύ καλών σχέσεων εξασφαλίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και δεν θα υπάρξει κανένα παρατράγουδο.

Επομένως, όλα δείχνουν ότι την Κυριακή θα δημιουργηθεί μία ωραία ατμόσφαιρα στις κερκίδες, με τους φιλάθλους της κάθε ομάδας να υποστηρίζουν με πάθος την ομάδα τους.

Μάλιστα ο Ηρακλής ευχαρίστησε τη Νίκη Βόλου με
ανακοίνωσή του, καθώς θα υπάρχει διαθέσιμη κερκίδα και εκδοτήριο για τους φίλους της θεσσαλονικιώτικης ομάδας την Κυριακή στη Νεάπολη: «Η ΠΑΕ Ηρακλής ευχαριστεί την διοίκηση της Νίκη Βόλου και τους φιλάθλους της που συνέβαλαν για την παρουσία των φιλάθλων μας στο γήπεδο της Νεάπολης και θα ανταποδώσει ανάλογη φιλοξενία στον δεύτε ρο γύρο στο Καυτανζόγλειο», αναφέρεται.

Η αναμέτρηση θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι, αφού οι δύο αντίπαλοι ισοβαθμούν στην 4η θέση με 20 πόντους και προσπαθούν να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή, στην οποία βρίσκεται ο Πανσερραϊκός με +8.

Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο ομάδων είναι ότι έχουν πέντε νίκες στα τελευταία έξι ματς, με τη Νίκη μάλιστα να μένει και αήττητη αυτό το διάστημα.

O Ηρακλής είναι τρίτος σε συγκομιδή βαθμών εκτός έδρας στον δεύτερο όμιλο της Super League 2, έχοντας συγκεντρώσει εννιά σε πέντε ματς με απολογισμό τρεις νίκες (με Πανσερραϊκό, ΑΕΛ και Ηρακλή Λάρισας) και δύο ήττες (από Μακεδονικό και Αναγέννηση Καρδίτσας) και με συντελεστή τερμάτων 7-3.

Ο Σάκης Τσιώλης θα καθίσει μεθαύριο για 7η φορά στον πάγκο του Ηρακλή και στα μέχρι τώρα έξι παιχνίδια του Καρδιτσιώτη τεχνικού ο «Γηραιός» έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ και μάλιστα στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι από την Αναγέννηση στην Καρδίτσα και στο 89’ από τον Διαγόρα στο Καυτανζόγλειο, βελτιώνοντας πολύ την άμυνά του, ενώ έχει σκοράρει αυτό το διάστημα έχει σκοράρει δέκα τέρματα.

Από την άλλη η Νίκη έχει την καλύτερη έδρα, αφού με 4 νίκες και 1 ισοπαλία, έχει συγκεντρώσει σε πέντε αγώνες 13 βαθμούς, όσους ο Πανσερραϊκός και η ΑΕΛ, αλλά σε 6 αγώνες. Οι Βολιώτες έχουν και την καλύτερη άμυνα έδρας με μόλις ένα γκολ παθητικό και το καλύτερο γκολ-αβερέιτζ μαζί με τον ΠΑΟΚ Β’, δηλαδή +10, με τις δύο ομάδες να έχουν 11-1 και 12-2 συντελεστή τερμάτων.

Η τελευταία νίκη έφερε

άνοδο στην Α’ Εθνική

Η τελευταία φορά που επικράτησε η Νίκη του Ηρακλή στον Βόλο ήταν στο ματς που πανηγύρισε τη μεγάλη άνοδο στην Α’ Εθνική την 1η Ιουνίου 2014, το οποίο είχε λήξει με 4-0. Εκτοτε οι δύο ομάδες με γηπεδούχο τη Νίκη συναντήθηκαν μόνο πέρσι στο Πανθεσσαλικό, με το σκορ να είναι 1-1. Το τελευταίο διπλό του Ηρακλή έχει καταγραφεί στις 9/6/13 με 0-1 για τη δεύτερη πάλι κατηγορία και η πιο βαριά εντός ήττα της Νίκης στις 6/2/80 για το Κύπελλο με 0-5.

«Χτυπά» Ισπανό εξτρέμ

Σε συμφωνία με έναν Ισπανό αριστερό εξτρέμ, ο οποίος αγωνίζεται στην 3η κατηγορία της χώρας του έχει έλθει η Νίκη Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο η ομάδα του δεν τον αφήνει να φύγει, αν δεν της δοθεί συγκεκριμένο ποσό. Οι δύο πλευρές ήταν μέχρι χθες σε διαπραγματεύσεις, ενώ ο ποδοσφαιριστής από την πλευρά του προσπαθεί να φύγει ως ελεύθερος, αφού θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στη Νίκη.

Ο Δραγάτης διαιτητής

Ο Αλέξανδρος Δραγάτης ορίστηκε χθες να διευθύνει τον αγώνα Νίκη-Ηρακλής μεθαύριο στη Νεάπολη στις 14.45. Ο διαιτητής από τον σύνδεσμο Ανατολικής Αττικής, που έχει συναντήσει τη Νίκη μία φορά στις 27/10/19 (Αιγάλεω-Νίκη 2-0 για τη Football League), θα έχει βοηθούς του τους Καλλή (Αν. Αττικής) και Ισσά (Αθηνών).

Χρέη τέταρτου θα έχει ο Φώτης Ντάουλας από τη Δυτική Αττική, ενώ παρατηρητής θα είναι ο Γιάννης Μπλούνας από την ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Ανακοίνωση Blue Angels

Σε ανακοίνωσή τους οι Blue Angels τονίζουν: «Την Κυριακή η ομάδα παίζει με αντίπαλο τον Ηρακλή. Επιβάλλεται όλοι να είμαστε εκεί, δίπλα στην ομάδα. Ραντεβού στις 12:00 στην «κλούβα» για τον αγώνα της Κ19 και μετά θα ακολουθήσει πορεία για το γήπεδο της Νεάπολης».

Οι διαιτητές της 13ης αγωνιστικής

Ανακοινώθηκαν χθες από την ΕΠΟ οι ορισμοί για τις αναμετρήσεις της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2 σε Α’ και Β’ όμιλο. Ο Βολιώτης Στέφανος Καλατζής θα σφυρίξει στο ΔΑΚ Καρδίτσας το ματς της Αναγέννησης με τη Βέροια. Αναλυτικά:

Α’ όμιλος

Σάββατο 28/1

ΠΑΟΚ Β-Πανσερραϊκός (13.45)

Διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας)

Ηρακλής Λ.-Παναθηναϊκός Β (14:45)

Διαιτητής: Κεχαγιάς (Κοζάνης)

Κυριακή 29/1 (14:45)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Βέροια

Διαιτητής: Καλατζής (Θεσσαλίας)

Απόλλων Πόντου-ΑΕΛ

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Απόλλων Λάρισας-Αλμωπός Αριδαίας

Διαιτητής: Μελιτζανίδης (Ημαθίας)

Διαγόρας-Μακεδονικός

Διαιτητής: Αλιάγας (Δυτ. Αττικής)

Νίκη Βόλου-Ηρακλής

Διαιτητής: Δραγάτης (Αν. Αττικής)

Β’ όμιλος

Σήμερα Παρασκευή 27/1

ΑΕΚ Β-Χανιά (15:15)

Διαιτητής: Μπαλαχούτης (Πειραιά)

Κυριακή 29/1 (14.45)

Προοδευτική-Απόλλων Σμύρνης

Διαιτητής: Ανδριανός (Αχαΐας)

Ηρόδοτος-Παναχαϊκή

Διαιτητής: Αλαμπέης (Αθηνών)

Κηφισιά-Επισκοπή

Διαιτητής: Κουκουλάς (Λέσβου)

Ο.Φ. Ιεράπετρας-Καλαμάτα

Διαιτητής: Μπαϊρακτάρης (Αθηνών)

Δευτέρα 30/1

ΠΑΟ Ρουφ-Αιγάλεω (14:45)

Διαιτητής: Χρονιάς (Αχαΐας)

Καλλιθέα-Ηλιούπολη (15:15)

Διαιτητής: Μαχαίρας (Αθηνών)

Σήμερα στις 13.00

το Δ.Σ. της Λίγκας

Δ.Σ. έχει προγραμματίσει για σήμερα Παρασκευή (13.00) η Super League 2. Θέματα συζήτησης η πρόσφατη συνάντηση με τον Λεύτερη Αυγενάκη για την κατανομή των χρημάτων από το Στοίχημα και η εκλογή Β’ αντιπροέδρου έπειτα από την παραίτηση του Χρήστου Πρίτσα.

Η ανακοίνωση: «Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 27 Ιανουάριου 2023 (σ.σ. σήμερα) και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, στα γραφεία της Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42-4ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

  1. Ενημέρωση για τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη
  2. Εκλογή B’αντιπροέδρου
  3. Διάφορα Θέματα».

Την Κυριακή στις

12μ. η Κ19 της Νίκης

Με τα ματς της 13ης αγωνιστικής συνεχίζεται και το πρωτάθλημα Κ19 της Σούπερ Λίγκας 2, με τη διοργανώτρια να κάνει γνωστό χθες το αναλυτικό πρόγραμμα. Στον 1ο όμιλο η Κ19 της Νίκης θα υποδεχθεί τον Ηρακλή στις 12μ. την Κυριακή στο Π. Μαγουλάς. Αναλυτικά:

Σάββατο (28/1)

Μάττας, Απόλλων Πόντου-ΑΕΛ (12.00)

Μάνδρας, Απόλλων Λ.-Αλμωπός Αριδαίας (13.00)

Σοφάδων, Αναγέννηση Καρδ.-Βέροια (15.00)

Κυριακή (29/1)

Καρακόνερο, Διαγόρας-Μακεδονικός (12.00)

Π. Μαγουλάς, Νίκη Β.-Π.Ο.Τ. Ηρακλής (12.00)

Ρεπό: Πανσερραϊκός, Ηρακλής Λάρισας, Θεσπρωτός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου