ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναγιωτόπουλος: «Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές»

παναγιωτόπουλος-δεν-έχουν-ολοκληρω-906859

Για αδικαιολόγητη δυσαρέσκεια μερίδας του φίλαθλου κόσμου για την έκτη θέση του Βόλου στη Σούπερ Λιγκ 1 έκανε λόγο ο Μάνος Παναγιωτόπουλος, υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Βόλος, μιλώντας στην εκπομπή «Η ώρα του Βόλου» στο TRT.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε σαφές ότι στόχος είναι η εξάδα και η είσοδος στα πλέι οφ, στα οποία είναι πολύ κοντά, και τόνισε ότι δεν γίνεται να στεναχωριούνται κάποιοι, επειδή η ομάδα δεν είναι στην 5η θέση. Ακόμη, εκτίμησε ότι θα γίνει ακόμη μία μεταγραφή.

Αναλυτικά όσα ανέφερε: «Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ο στόχος του Βόλου είναι η εξάδα. Δεν είπε κανείς στην αρχή της χρονιάς ότι η ομάδα θα πάρει πρωτάθλημα, ότι θα βγει δεύτερη ή ότι θα βγει πέμπτη. Ο στόχος ήταν και παραμένει η εξάδα. Αρα, λοιπόν η ομάδα μετά και την ήττα από τον Αρη βρίσκεται στην έκτη θέση και απομένουν επτά αγωνιστικές, έχοντας πολύ πιο ευνοϊκό πρόγραμμα από τον Ατρόμητο, τον οποίον έχει στην έδρα της.

Καταλαβαίνουν όλοι ότι ο Βόλος, ακόμη και μετά από τις βαριές ήττες και παρά το γεγονός ότι δεν είναι στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση, αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την έκτη θέση. Με βάση όλα αυτά και την πορεία της ομάδας είναι δυνατόν να λέμε ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι;

Ξαφνικά η έκτη θέση μας χαλάει και δεν μας αρέσει; Δεν δίνω και σημασία στα social media, αλλά βλέπω μία στεναχώρια και μία δυσαρέσκεια, επειδή η ομάδα είναι έκτη. Τι να πουν άλλες ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από το δικό μας; Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είχαμε στο τσεπάκι μας την 5η θέση και αν δεν την κατακτήσουμε, δεν θα είναι αποτυχία.

Αυτή τη στιγμή ο Βόλος είναι με το ένα πόδι στα πλέι οφ και ξαφνικά βλέπω μία δυσαρέσκεια από κόσμο και κοσμάκη. Ήμαρτον! Ο Βόλος είναι μία ομάδα πέντε ετών και δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να έχει πετύχει τόσα πράγματα μέσα σε μία πενταετία. Ο στόχος ήταν η εξάδα κι αν μπούμε στα πλέι οφ, τότε να καθίσουμε να συζητήσουμε αν υπάρχει η δυνατότητα για κάτι παραπάνω.

Προτιμώ η ομάδα να χάνει 4-0 από μεγάλες ομάδες και να είναι αγκαλιά με την έκτη θέση και την είσοδό της στα πλέι οφ, παρά να φέρνει ισοπαλία 1-1 με τον Ολυμπιακό και να είναι έβδομη και όγδοη. Είναι πάρα πολύ απλό.

Η συγκεκριμένη ομάδα είναι που κέρδισε εκτός έδρας την ΑΕΚ, έφερε ισοπαλία στο «Καραϊσκάκης» και νίκησε τον Αρη στο Πανθεσσαλικό.

Παρατηρείται στον δεύτερο γύρο μία μέτρια εικόνα και δεν το αμφισβητώ. Μετά τη διακοπή η εικόνα δεν είναι η ίδια. Βαθμολογικά ο Βόλος είναι πολύ καλά. Αγωνιστικά, είμαστε άτυχοι που έχει τραυματιστεί η «κολώνα» της ομάδας, που λέγεται Τάσος Τσοκάνης, και έχει αποχωρήσει με μεταγραφή ο Πάολο Φερνάντες, που δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί μεσούσης της χρονιάς. Ήταν ο ηγέτης της ομάδας. Τον Ιανουάριο οι μεταγραφές δεν αποδίδουν άμεσα και ειδικά, όταν καλείσαι να αντικαταστήσεις τον παίκτη-βαρόμετρο από τη μία στιγμή στην άλλη.

Η διοίκηση έφερε τον Τσιρίνος και τον Πιρές, αλλά χρειάζονται χρόνο, για να δείξουν αυτό που πιστεύουμε ότι αξίζουν.

Μ’ αυτές όμως τις απουσίες και χωρίς να είμαστε καλοί, έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε μία διαφορά πέντε βαθμών από τον Ατρόμητο. Αυτό είναι επιτυχία και του Κώστα Μπράτσου και των ποδοσφαιριστών.

Δεν πρέπει να βλέπουμε αν η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά οι βαθμοί. Δεν είναι η στιγμή που πρέπει η ομάδα να παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι η διαφορά με τον Ατρόμητο, όχι με τον Αρη.

Τα πέντε από τα επτά παιχνίδια που έχουμε, είναι στα μέτρα μας. Κάθε νίκη είναι χρυσάφι. Κοιτάμε την ομάδα μας και δεν μας απασχολεί τι θα κάνει ο Ατρόμητος. Στεκόμαστε στο πρόγραμμα του Βόλου και πρέπει να εκμεταλλευτούμε ότι έχουμε βατά παιχνίδια».

Για τις μεταγραφές: «Είναι δύσκολο να αποκτάς παίκτες και στο πρώτο παιχνίδι να κάνουν τη διαφορά. Χρειάζεται χρόνος. Θεωρώ ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές και πως η ομάδα θα κινηθεί για τουλάχιστον μία μεταγραφή, όμως δεν θα πάρει έναν ποδοσφαιριστή ό,τι να ‘ναι, απλώς για να πάρει».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου