ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να διώξει το άγχος και να πάρει νίκες

να-διώξει-το-άγχος-και-να-πάρει-νίκες-906515

Μόνο τον έναν βαθμό που πήρε, με την ισοπαλία, «κρατάει» ο Ολυμπιακός Βόλου από το προχθεσινό παιχνίδι στην Καστοριά (0-0) για την 10η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και κοιτάζοντας μπροστά θέλει να «διορθώσει» κάποια τακτικά θέματα να ενισχυθεί και κυρίως να κάνει συνεχόμενες νίκες για να ανέβει βαθμολογικά.

Ο Ολυμπιακός και στην Καστοριά έδειξε την αναποτελεσματικότητα και δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε το αριθμητικό του πλεονέκτημα, όταν οι γηπεδούχοι από το 72’ έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής, με τους ερυθρόλευκους να παρουσιάζονται για ένα ακόμη ματς υπερβολικά αγχωμένοι μετά από τις τελευταίες αποτυχίες που κρατούν την ομάδα χαμηλά στη βαθμολογία.

Ενώ ακολουθούν δύο παιχνίδια έδρας, είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη η βολιώτικη ομάδα να πιστέψει στις δυνάμεις της, να αποκτήσει νοοτροπία νικητή, να έχει καθαρό μυαλό και να κάνει δύο νίκες που θα είναι και ψυχολογικές «ενέσεις».

Ο Κώστας Σταματίου που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του Ολυμπιακού στην Καστοριά προσπάθησε να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη, αλλά και αυτός διέκρινε το άγχος των παικτών: «Τη δεδομένη στιγμή είναι αλήθεια ότι υπάρχει επιπλέον άγχος στους παίκτες μας, εξαιτίας των άσχημων αποτελεσμάτων και της δεινής βαθμολογικής θέσης που βρίσκεται η ομάδα. Αυτή είναι η κύρια αιτία που δεν υπάρχει ηρεμία στην τελική πάσα και στα τελειώματα, με αποτέλεσμα να χάνονται απίστευτες ευκαιρίες.

Το χειρότερο είναι, ότι αυτή η κατάληξη ρίχνει την ψυχολογία της ομάδας, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανασφάλεια και να οδηγούνται οι παίκτες σε λάθη, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνονται.

Είναι, τουλάχιστον, θετικό το ότι ο Ολυμπιακός στην κατάσταση που βρίσκεται πήρε έναν βαθμό, που αποτελεί «οξυγόνο» για την προσπάθεια που θα κάνουμε στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η προσοχή, πλέον, στρέφεται στα δύο εντός έδρας παιχνίδια, τα οποία και θα πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε. Ζητάμε τη στήριξη του κόσμου, που ίσως είναι το μόνο φάρμακο τη δεδομένη στιγμή για να ανυψώσουμε την ψυχολογία των παικτών», ανέφερε ο Κώστας Σταματίου που από σήμερα ξεκινά την προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι με το ΑΟ Χανιώτης Χαλκιδικής (άλλαξε το αρχικό πρόγραμμα και δεν έγινε προπόνηση χθες λόγω φοιτητικών υποχρεώσεων κάποιων παικτών).

Βέβαια επιτακτική παραμένει η ενίσχυση της ομάδας αφού μετά τις αποχωρήσεις των Ψιάνου, Λάμπου, που τους «ακολουθούν» οι Κυρίτσης, Βρονταράς το ρόστερ έχει μειωθεί σε ανησυχητικό βαθμό!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Ολυμπιακό Βόλου μέσα στον Γενάρη υπήρξαν επαφές, συζητήσεις και προτάσεις σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν αίσιο τέλος, «δοκιμάστηκαν» κάποιοι ξένοι που δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, υπήρξαν αρνητικές απαντήσεις και από Βολιώτες, ενώ έχει «μπλοκάρει» και η μεταγραφή του γκολκίπερ Αχιλλέα Κωνσταντίνου.

Πάντως η διοίκηση προσπαθεί έστω και τις τελευταίες μέρες να φέρει κάποιους παίκτες στην ομάδα, που να μπορούν να βοηθήσουν άμεσα καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου ως το τέλος του α’ γύρου έχει 3 παιχνίδια τα δυο εντός έδρας στην 11η (29/1/23) που θα υποδεχθεί τον ΑΟ Χανιώτη Χαλκιδικής κι αμέσως μετά (12η) και Σάββατο 4/2/23) θα υποδεχθεί τον Μακεδονικό Φούφα και το πρώτο μισό του πρωταθλήματος «κλείνει», Τετάρτη 8/2 εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης Κιλκίς.

Για το αμέσως επόμενο παιχνίδι πιθανόν η έδρα του Ολυμπιακού δεν θα είναι η Νεάπολη αλλά το Στεφανοβίκειο – όπου η ομάδα έχει και την μοναδική νίκη έδρας (1-0 τον Σβορώνο)- με εναλλακτική λύση τον Αλμυρό κάτι που θα ξεκαθαρίσει σήμερα.

Πάντως το επόμενο παιχνίδι θεωρείται οριακό για την ψυχολογική και βαθμολογική ανάταση του Ολυμπιακού.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου