ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο «Ντέλιας» που τρελαίνει κόσμο

ο-ντέλιας-που-τρελαίνει-κόσμο-906474

O Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι το νέο «καυτό» όνομα του ελληνικού ποδοσφαίρου και συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο, ειδικά μετά το παρθενικό του τέρμα που πέτυχε με τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής.

Ο 19χρονος σταρ του ΠΑΟΚ, είναι ό,τι καλύτερο, ελπιδοφόρο και ωραίο στο μάτι του θεατή.

Στα 19 του έφτασε να είναι ένα wonderkid που αξίζει πολλά εκατομμύρια, εξάλλου στη Λεωφόρο, έκαναν «παρέλαση» οι σκάουτερ και οι απεσταλμένοι ευρωπαϊκών ομάδων (Σάλτσμπουργκ, Αταλάντα, Σεβίλλη, Σοσιεδάδ, Βιγιαρεάλ, Κλαμπ Μπριζ, Γάνδη, Τορίνο, Τζένοα, Γκρόνιγκεν, Φέγενορντ, Στουτγκάρδη, Γκλάντμπαχ) που είχαν τα βλέμματα στραμμένα πάνω του.

Ο ΠΑΟΚ προσέχει ως κόρη οφθαλμού το «golden boy» του. Έχει φροντίσει να τον «δέσει» με καλά συμβόλαια, καλές απολαβές, τις οποίες έχουν αποφασίσει να αναπροσαρμόσουν. Εξάλλου το πρότζεκτ – Κωνσταντέλιας, έχει αναλάβει, επί προσωπικού, ο Ιβάν Σαββίδης, με τον ισχυρό άνδρα του «Δικεφάλου», εδώ και μήνες, να δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον για τον μικρό και ήδη να έχει αρνηθεί πολλές από τις προτάσεις που έχουν φτάσει στα χέρια του.

Οι μνηστήρες είναι λογικό να μεγαλώνουν, ωστόσο στον ΠΑΟΚ είναι «οπλισμένοι» με υπομονή και δεν έχουν κανένα λόγο να βιάζονται. Το έδειξαν λέγοντας όχι σε προτάσεις που ξεπερνούσαν ακόμα και τα χρήματα που έδωσε η Νόριτς πριν ενάμιση χρόνο για να αποκτήσει τον Χρήστο Τζόλη, ξέρουν καλά ότι η αξία του μπορεί να εκτοξευτεί.

Πέραν όμως από τις «ματιές» των ξένων απεσταλμένων, η πιο σημαντική ματιά ήταν του ομοσπονδιακού προπονητή, Γκουστάβο Πογιέτ. Ο «μικρός» δικαιούται να γίνει διεθνής με τους μεγάλους, να προσθέσει στο βιογραφικό του συμμετοχές με το εθνόσημο και μετά να βγει στην αγορά. Ένα-ένα τα βήματα.

Τις ομάδες τις κάνει η οργάνωση. Τη διαφορά στ’ αποτελέσματα την κάνει η ιδιοφυΐα. Ο ΠΑΟΚ, στη Λεωφόρο, απόλαυσε (και εισέπραξε από) το δημιούργημα του Ραζβάν Λουτσέσκου, δίχως ο ίδιος ΠΑΟΚ να δείχνει απολύτως εξαρτημένος, έτσι όπως έχει δομηθεί, απ’ τις ορέξεις του ενός. Ή μήπως ήταν και δεν το κατάλαβε; Ο Κωνσταντέλιας είχε εμπλοκή και στα τρία γκολ.

Από το βράδυ της Κυριακής και μετά, όλοι μα όλοι, μιλούν γι’ αυτό το θαυματουργό παιδί από τον Βόλο, που με περίσσια παιδική αφέλεια παραδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα πως: «στα 12 μου έπαιξα ένα φιλικό, τους… πετσόκοψα και έτσι με πήραν στον ΠΑΟΚ»!

Δέκα πράγματα για τον «Ντέλια»

Ιδού ορισμένα στοιχεία για το νέο «καυτό» όνομα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

  1. Μπήκε για τα καλά στη ζωή του πρωταθλήματος τη 10η αγωνιστική. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον εμπιστεύθηκε στην ενδεκάδα στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ. Το 0-2 ήταν και η μοναδική ήττα που γνώρισε στο πρωτάθλημα από εκείνη την ημέρα, την 30ή Οκτωβρίου.
  2. Δέκα συνεχή παιχνίδια μετρά ως βασικός στη Σούπερ Λίγκα. Απολογισμός; Επτά νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, αυτή της πρεμιέρας του δίπλα στα δυνατά ονόματα του Δικεφάλου. Μάλλον ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο από τον πιτσιρικά.
  3. Για συντομία όλοι τον λένε «Ντέλια». Του αρέσει, ο Τύπος έτσι τον αναφέρει, όπως και το κοινό της ομάδας.
  4. Το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ είναι έως το καλοκαίρι του 2026. Χωρίς buy out, τη μεταγραφή μπορεί να την χειριστεί η ομάδα.
  5. Η αμοιβή του, σύμφωνα με πηγές στην Τούμπα, φτάνει τις 15.000 ευρώ τον μήνα. Πάει να πει ότι είναι 180.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Ωστόσο, αν υπολογίσουμε χρόνο συμμετοχής και μπόνους, υπολογίζεται πως εξασφαλίζει περί τα 250 χιλιάρικα.
  6. Πιστεύει στα προσόντα του και εκτιμά πως «το άλμα θα έρθει από την αξία του» και δεν χρειάζεται να κυνηγά μανιωδώς μια μεταγραφή. Ούτε να τη σκέφτεται, ούτε να του γίνει έμμονη ιδέα. Αλλωστε, το «μεγαλώνω μαζί με τον ΠΑΟΚ» όχι μόνο έκανε καλή εντύπωση σε όλους στην Τούμπα, αλλά αποτελεί το σήμα κατατεθέν της δικής του νοοτροπίας. «Θέλω να παίξω και να προσφέρω στον ΠΑΟΚ», λέει συχνά πυκνά.
  7. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου τον ανακάλυψαν όταν ο Κωνσταντέλιας ήταν 12 ετών σε ένα τουρνουά που διοργάνωσαν στον Βόλο. Ο ποδοσφαιριστής της Αγίας Παρασκευής, «Ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα», ειπώθηκε τότε. Χρόνια μετά, αυτή η ατάκα αποδεικνύεται αληθινή όσο λίγες αντίστοιχες που αφορούν νεαρούς σε ηλικία παίκτες.
  8. Δοκιμάστηκε για περίπου 10 ημέρες στη Μπαρτσελόνα και έκανε πολύ καλή εντύπωση πριν από λίγα χρόνια. Δεν προέκυψε κίνηση. Η Ατλέτικο ήταν αυτή που ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του και λέγεται πως πρόσφερε περίπου 1 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ αλλά αρνήθηκαν στην ΠΑΕ. Όπως δεν συζήτησαν και τα 5 εκατ. που φέρεται να πρόσφερε πριν από λίγα 24ωρα η Σεβίλλη.
  9. Στα ενδότερα του ΠΑΟΚ λένε πως πληγώθηκε ίσως και ενοχλήθηκε σφόδρα όταν πριν από τέσσερα χρόνια στον τελικό με τον Ολυμπιακό των ομάδων Κ-17, έμεινε στον πάγκο. Ο Ολυμπιακός νίκησε, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αλεξιάδης, δεν τον επέλεξε, ορισμένοι επιμένουν πως τότε κινδύνεψε η ομάδα να τον χάσει και ο Κωνσταντέλιας είδε την ομάδα του να χάνει το τρόπαιο και τους Τζόλη – Κουλιεράκη, της δική του γενιάς, να αγωνίζονται βασικοί. Εκείνος μπήκε στο ματς στο 66’.
  10. Ο άνθρωπος που τον εμπιστεύθηκε και τον πίστεψε παραπάνω από κάθε άλλον, είναι ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος. Ο δε «Ντέλιας», πριν από περίπου ένα χρόνο, προχώρησε σε αγορά νέου σπιτιού στη Θεσσαλονίκη και διαμένει μαζί με τους γονείς και τα δύο του αδέλφια. «Οικογενειακή» επένδυση.

Τα συγχαρητήρια της Αγίας Παρασκευής

Η σχολή ποδοσφαίρου της Αγίας Παρασκευής Βόλου συνεχίζει να «καμαρώνει» για τον Γιαννάκη της και με ανακοίνωσή της μετά το πέρας του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ ανέφερε: «Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ έδωσε ασίστ στο 46’ στο 0-2 της ομάδας του, και έκανε το 0-3 στο 52’, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα σε επαγγελματικό επίπεδο με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Συνέχισε έτσι Γιάννη, είμαστε περήφανοι».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου