ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολη η αγωνιστική δράση στην Α’ ΕΠΣΘ

ολη-η-αγωνιστική-δράση-στην-α-επσθ-906186

Ο Μαγνησιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ και παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ως αήττητος, έχοντας πλέον 10 νίκες και μία ισοπαλία.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το τελικό 1-2 στην έδρα του Σαρακηνού δεν ήρθε εύκολα για την ομάδα του Θάνου Θεοδώρου, ο οποίος αποβλήθηκε πριν βγει το ημίχρονο και είδε την εξέλιξη του αγώνα από τον χώρο των αποδυτηρίων.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, ο Σαρακηνός έδειχνε να πατάει καλύτερα στο α’ μέρος και είχε δοκάρι με σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Δημόπουλου στο 27’, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο και να περνάει άουτ.

Ο Μαγνησιακός κέρδισε πέναλτι στο 37’, όταν ο Δημητριάδης βρήκε τον Βουρδάκη, που συγκρούστηκε με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και ο διαιτητής Θεοχάρης έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, όμως μετά από υπόδειξη του βοηθού άλλαξε την απόφασή του, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των φιλοξενούμενων.

Με το 0-0 ξεκίνησαν οι δύο ομάδες στο β’ μέρος, όταν ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και με το αριστερό. Η μπάλα βρήκε στα σώματα και στρώθηκε στον Σιάτρα, ο οποίος παρότι αμυντικός πλάσαρε ιδανικά με το δεξί από το σημείο του πέναλτι για να πετύχει το 0-1.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο στο 67ο λεπτό, όταν ο Σταματίου εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από την άμυνα του Μαγνησιακού και ο Καλαμάτας την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Μαγνησιακός πίεσε για ένα δεύτερο γκολ και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σιώμο μόλις ένα λεπτό μετά και στο 68’, όταν απέκρουσε ο Καρακασίδης, ωστόσο ο επιθετικός των φιλοξενούμενων κέρδισε πέναλτι από τον Τσάνιο, με τον νεοεισελθόντα Οικονόμου να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του και να πετυχαίνει το 1-2 στο 79’.

Το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αλλά ο Βλάχος αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ στην κόντρα και μετά από πάσα «πάρε-βάλε» του Αγιασιώτη στο 93’.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Καρακασίδης, Δημόπουλος, Αγγελής (81’ Σκούρας), Ράπτης, Σταματίου (81’ Γιαμαλής), Πρίφτι, Μπέικος (64’ Τσάνιος), Καλαμάτας, Γκλαβίνης, Κατής (64’ Καλλιακούδας), Καραγιάννης (86’ λ.τρ. Βαρβέκης).

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Ράπτης, Δημητριάδης, Παπαδόπουλος, Σιάτρας (73’ Λούρος), Βέρτζος, Αγιασιώτης, Βουρδάκης (73’ Βλάχος), Γαλανόπουλος, Χριστίδης (46’ Σιώμος), Ψιάνος, Ζάχος (64’ Οικονόμου).

Πυροβολούσε κατά ριπάς

η Αγία Αννα, 5-0 τον Γ.Σ.Α.

Με 5-0 επικράτησε του ΓΣ Αλμυρού η Αγία Άννα, με τους κυανέρυθρους να έχουν ένα εκρηκτικό ξεκίνημα, σκοράροντας τρεις φορές σε διάστημα δέκα λεπτών! Τρία τέρματα πέτυχε ο Παπαδημητρίου, φθάνοντας τα 19, ενώ από ένα σημείωσαν οι Τσελεπής και Ζαρίφης.

Η Αγία Άννα δεν άργησε να ανοίξει το σκορ, κάνοντας το 1-0 στο 10ο λεπτό, όταν ο Σέττος εκτέλεσε συρτά φάουλ από τα αριστερά και με το δεξί, με την μπάλα να φτάνει στον Τσελεπή, που πλάσαρε από σημείο βολής για να την στείλει στα δίχτυα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0 με τον Τσελεπή να σουτάρει εκτός περιοχής και τον Κοντογεωργάκη να μην μπορεί να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο Παπαδημητρίου εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια του τερματοφύλακα του ΓΣΑ, πήρε το ριμπάουντ και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παπαδημητρίου ήταν σκόρερ και του 3-0 στο 21’, με τον επιθετικό της Αγίας Άννας να αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και να σουτάρει δυνατά με το δεξί από τα δεξιά, στέλνοντας τη στο δεξί «Γ» του Κοντογεωργάκη, που ήταν αδύνατο να αντιδράσει.

Με την Αγία Άννα να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, ο Παπαδημητρίου πήρε την μπάλα εκτός περιοχής στο 42ο λεπτό μετά από λάθος του Μιχόπουλου και «κρέμασε» με πανέμορφο σουτ τον Κοντογεωργάκη για το 4-0.

Η Αγία Άννα μπήκε και πάλι δυνατά στο β’ μέρος, αλλά τόσο το σουτ του Σέττου στο 47΄, όσο και η κεφαλιά του Τσελεπή μετά από σέντρα του Χατζητρακόσια στο 50’ πέρασαν μόλις άουτ.

Από συνεργασία δύο ποδοσφαιριστών που πέρασαν ως αλλαγή, η Αγία Άννα βρήκε και 5ο γκολ στο 77’. Συγκεκριμένα ο Στεργιόπουλος σέντραρε από τα αριστερά και ο Ζαρίφης δεν δυσκολεύθηκε να πλασάρει για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Σέττος θα μπορούσε να έχει πετύχει το 6-0 στο 83’, όταν πάτησε την μπάλα και άλλαξε πόδι για να σουτάρει με το δεξί, όμως η προσπάθεια του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Φαγιέ, Χατζητρακόσιας, Παπαδήμος (75’ Αλεξανδρίδης), Χολέβας, Ρόκας (65’ Στεργιόπουλος), Αργύρης, Τσελεπής, Βέργος (60’ Πολύζος), Παπαδημητρίου (75’ Ζαρίφης), Κορέτα (60’ Πετράκος), Σέττος

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: Κοντογεωργάκης, Μιχόπουλος, Τσιαγιαννίδης (46’ Χριστοφορίδης), Πλαβός (46’ Αράπης), Ντόντα, Θεοδωρόπουλος (86’ Τετριμίδας), Θυμιόπουλος, Καρράς, Αραπίτσας, Χειλάς, Κλουκουτάρας (46’ Γκάμπας)

Ο Γκάγκας πλήγωσε την Ακρόπολη

Ενας πρώην ποδοσφαιριστής της Ακρόπολης και γέννημα-θρέμμα του συλλόγου έμελλε να πληγώσει την πρώην του ομάδα, σκοράροντας με τη φανέλα του Ρήγα Φεραίου. Ο Σπύρος Γκάγκας, που το καλοκαίρι είχε ανακοινωθεί από την ομάδα του Σέσκλου και στη συνέχεια μεταπήδησε στο Βελεστίνο, σκόραρε το μοναδικό τέρμα της προχθεσινής αναμέτρησης στο 89’, αλλά δεν το πανηγύρισε. Το τελικό 0-1 ήρθε με σουτ του προωθημένου αμυντικού, ο οποίος μετά το τέρμα που σημείωσε αρκέστηκε να σηκώνει ψηλά τα χέρια.

Για τους γηπεδούχους δύο χαμένα τετ-α-τετ είχε ο Παγώνης στο 10’ και στο 25’, ενώ σουτ του Βαρελόπουλου απέκρουσε ο τερματοφύλακας στη συνέχεια.

Από την άλλη ο Ρήγας Φεραίος είχε επίσης χαμένες ευκαιρίες, τόσο με τον

Σιόβα, όσο και με τους Τσιακίρη – Βλιώρα, όμως είτε απέκρουσε ο Βίτσος είτε πέρασαν άουτ.

Πριν το 0-1 οι παίκτες της Ακρόπολης είχαν ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όμως σε αντεπίθεση τρεις εναντίον ενός δεν μπόρεσαν να τελειώσουν τη φάση.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Βίτσος, Μαλλιαρός (88’ Αξιώτης), Πούλιος, Παπούλιας, Στρούγγης, Κολυμήτρας, Κουτσώνας, Βαρελόπουλος, Μ. Τσουκάλης (46’ λ.τρ. Βασιλείου, 88’ λ.τρ. Χρυσαφόπουλος), Παγώνης, Δουλάς (85’ Γκάγκας)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Σπηλιόπουλος, Χότζα (60’ Αποστολίδης), Γκάγκας, Κολυμήτρας, Βλιώρας, Γοδενόπουλος, Πατσής, Βαϊόπουλος (77’ Χόντος), Γάρος, Σιόβας (90’ Χασάπης), Τσιακίρης (90’ Τσιτσικλής)

Νίκη με ανατροπή

για τον Τοξότη

Με 2-1 και με ανατροπή επικράτησε του Πυράσου ο Τοξότης το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Οι Αγχιαλίτες προηγήθηκαν με τον Βαλάντη Κόκκα να σκοράρει στο ντεμπούτο του και στο 13ο λεπτό με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κατσιγιάννη και πρώτη κεφαλιά από τον Γκάτσο.

Ο Τοξότης έψαξε την ισοφάριση, αλλά τόσο ο Βαλωτής στο 17’, που σούταρε άουτ, όσο και ο Κωνσταντάκος στο 25’ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, με τον Πύρασο να βρίσκεται μια ανάσα από το 0-2 στη συνέχεια, όμως ο Μπράνος απέκρουσε σωτήρια στο 44’ τετ-α-τετ του Καραγιώργου. Ο Τοξότης πέτυχε το 1-1 στο 70’ με σουτ του Κωνσταντάκου από το ημικύκλιο και δεν έφτανε μόνο αυτό, με τον Ζαφειρίου να κλέβει την μπάλα από τα δεξιά για να σεντράρει στην αντίπαλη περιοχή, όπου ο Μάστορας πέτυχε το 2-1 στο 80’, με τον Τοξότη να παίρνει το τρίποντο και να περνά την ομάδα της Νέας Αγχιάλου κατά ένα βαθμό.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Μπράνος, Γιοβάνης, Παναγιώτου, Σούδης, Ιωάννου, Σκλαπάνης, Ζαφειρίου (87’ Οικονομίδης), Κωνσταντάκος, Παλάσκας, Άλμπα, Βαλωτής.

ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλίγκος, Νίνος, Κατσιγιάννης (78’ Παπαδογεώργος), Κόκκας, Γκάτσος, Μπούτλας, Τσιότρας, Ροτζέριο (78’ Στεργίου), Καραγιώργος (60’ Φουρκιώτης), Θεοδωρόπουλος, Γκαραβέλας.

Εξάσφαιρος ο Θησέας Αγριάς

Χωρίς προβλήματα πέρασε από το γήπεδο της Σούρπης ο Θησέας, κερδίζοντας με 6-0 τη γηπεδούχο Δήμητρα Ευξεινούπολης.

Με το 0-5 να είναι σκορ ημιχρόνου, ο Αλμασίδης σούταρε στο 6’ με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και τον Σιμιτσή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Από ενέργεια του Αλαμάνη στο 12’ σκόραρε ο Αλμασίδης και στο 17’ από σέντρα του Τσιανάκα σκόραρε ο Αλεξίου με διπλή προσπάθεια, με τον ίδιο παίκτη να βρίσκει και πάλι δίχτυα στο 27’, αυτή τη φορά μετά από ενέργεια του Καραμανλή.

Στο 29’ ο Αλμασίδης πέτυχε το 0-5 μετά από ενέργεια του Σιμιτζή και το τελικό 0-6 διαμόρφωσε ο Μέρο στο 55’.

ΔΗΜΗΤΡΑ: Μάνος (37’ λ.τρ. Ξηρομερίσιος), Κουτσοκέρας, Κέκος, Νικοβιώτης, Παπαγεωργίου, Μόσχος (46’ Τζιοβάρας), Χριστοδούλου, Μ. Στουρνάρας, Ξηροκώστας, Π. Ρούσας (66’ Ευαγγέλου), Γκρέμι.

ΘΗΣΕΑΣ: Κοντοστάθης, Μίχος, Κουκουτής, Ιακωβίδης (46’ Πιτσιάβας), Ρακής (46’ Λεώνης), Αλεξίου (46’ Μέρο), Καραμανλής (46’ Σακελάρης), Σιμιτσής, Αλαμάνης (46’ Καραλόπουλος), Αλμασίδης, Τσιανάκας.

Ονειρικό ντεμπούτο

Γιαννούτσου στην ΑΕ 2002

Ονειρικό ντεμπούτο στον πάγκο της ΑΕ 2002 έκανε ο Άρης Γιαννούτσος, με την ομάδα των Καλών Νερών να παίρνει τη 2η φετινή της νίκη, κερδίζοντας με 3-1 εκτός έδρας την Αγχίαλο.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 40’ με τον Μωυσίδη να πετυχαίνει το 1-0 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Δημακόπουλου. Ο Σουλάι ισοφάρισε στο 56’ με σουτ εκτός περιοχής και στο 60’ σημειώθηκε το 1-2 με εκτέλεση φάουλ του Προβιά.

Αμέσως μετά οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, μιας και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Γώγος, με την Αγχίαλο να χάνει μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ο Πάσχος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε ο Παρίσης με πλασέ εντός περιοχής έπειτα από παράλληλη σέντρα του Βερντόβα στο 90’. Με 10 παίκτες τελείωσαν τον αγώνα και οι γηπεδούχοι στη συνέχεια με τον Λαΐνα να αποβάλλεται.

ΦΘ ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Αλπάκης, Λαΐνας, Σίμος, Μαγιόγλου (75’ Αγιασλάρι), Γούτσιος, Αποστολίδης, Χαλιμούρδας (60’ Δεμίρης), Δημακόπουλος, Πάσχος, Σγατζής, Μωυσίδης

ΑΕ 2002: Μητράκος, Βερντόβα, Γαλάνης, Παπαϊωάννου, Βεργοζήσης, Προβιάς, Γώγος, Κόρδας (65’ Κιόσια), Παρίσης, Σουλάι (80’ Στόικος), Κουβαράς (75’ Βέργος)

Ισοπαλία με «φωνές»

στα Κάτω Λεχώνια

Στο γήπεδο των Κάτω Λεχωνίων αναμετρήθηκαν χθες ΕΛ Νηλέας και Αίας Σούρπης, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 2-2 και τους φιλοξενούμενους να «φωνάζουν» για διαιτητικά λάθη του κ. Βλάχου και των εποπτών.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, με το 1-0 να γίνεται από

αυτογκόλ του Κατσιαβριά στο 15’ και το δεύτερο από τον

Μαλούσι στο 40’, για να ακολουθήσει αποβολή του Φαράντου για διαμαρτυρία.

Ο Αίας παρότι έπαιζε με 10 μείωσε στο 47’ με πέναλτι του Δημητρίου και ισοφάρισε μετά από τρία λεπτά με πλασέ του Νικογιάννη. Ο πρόεδρος του Αίαντα Χρήστος Κωστούλας τόνισε πως: «Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) τριάδα διαιτησίας είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει για το ποδόσφαιρο. Τόσα χρόνια ο Αίας δεν έχει διαμαρτυρηθεί ούτε έχει βγάλει κάποια ανακοίνωση για τους διαιτητές αλλά τη φετινή σεζόν δεν πάει άλλο… τα λάθη εις βάρος του Αίαντα είναι επαναλαμβανόμενα και σε κάθε αγωνιστική».

ΕΛ ΝΗΛΕΑΣ: Μιχαλόπουλος, Σταμπούλογλου, Γεωργίου, Τσουμάνης (65’ Ρίζος), Μούτος, Σιδέρης, Μασούρας, Αράμπογλου, Μάρκο, Μαλούση (72’ Κώστογλου-85’ λ.τρ. Πακάκης), Βαλουξής.

ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ: Κουτσογεωργίου, Φαράντος, Κατσαβριάς (46’ Παπαδόπουλος), Βούλγαρης, Ξηροκώστας, Μπιρτσάι, Κομπούρας (46’ Μακανίκας), Μπιρμπίλης, Κωστούλας (70’ Ντούρας), Δημητρίου, Νικογιάννης.

Αποτελέσματα (11η)

Αγία Άννα-ΓΣ Αλμυρού 5-0

ΕΛ Νηλέας-Αίας Σούρπης 2-2

Τοξότης-Πύρασος 2-1

Ακρόπολη-Ρήγας Φεραίος 0-1

Σαρακηνός-Μαγνησιακός 1-2

ΦΘ Αγχίαλος-ΑΕ 2002 1-3

Δήμητρα-Θησέας 0-6

Επόμενη (12η)

ΕΛ Νηλέας-Αγία Άννα

ΓΣ Αλμυρού-Τοξότης

Αίας Σούρπης-Ακρόπολη

Πύρασος-Σαρακηνός

Ρήγας Φεραίος-ΦΘ Αγχίαλος

Μαγνησιακός-Θησέας

ΑΕ 2002-Δήμητρα

Βαθμολογία

  1. Μαγνησιακός 31
  2. Aγια Άννα 26
  3. Θησέας Αγριάς 23
  4. Ρήγας Φεραίος 23
  5. Σαρακηνός 21
  6. ΓΣ Αλμυρού 21
  7. Αίας Σούρπης 16
  8. Τοξότης 16
  9. Πύρασος 15
  10. Ακρόπολη 8
  11. ΑΕ 2002 7
  12. ΕΛ Νηλέας 6
  13. ΦΘ Αγχίαλος 5
  14. Δήμητρα 0

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου