ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ατυχος στην καλύτερη φάση της καριέρας του

ατυχος-στην-καλύτερη-φάση-της-καριέρα-897068

Είναι φορές που η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια. Ειδικά στο ποδόσφαιρο μπορείς να φτάσεις από το ζενίθ στο ναδίρ σε δευτερόλεπτα. Ο Βολιώτης επιθετικός Δημήτρης Λημνιός το βίωσε την Πέμπτη το βράδυ στο Πανθεσσαλικό στον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με την Κύπρο.

Στο πρώτο του παιχνίδι ως διεθνής στην γενέτειρα του – και 23ο με την Εθνική ομάδα- κατέφερε να πετύχει ένα υπέροχο γκολ, αλλά λίγο πριν το τέλος ο τραυματισμός του πάγωσε το Πανθεσσαλικό, τους Βολιώτες που τον χειροκρότησαν και όλο το τιμ της Εθνικής ομάδας.

Αν και ο ίδιος θα περίμενε να τελειώσει το ματς και να δει τους δικούς του ανθρώπους που είχαν πάει να τον καμαρώσουν από κοντά, αποχώρησε με φορείο και μετά με ασθενοφόρο για την Κλινική και τα Πολυιατρεία της ΑΝΑΣΣΑ.

Πριν λίγες μέρες οι γονείς του μιλώντας από τον Βόλο τόνιζαν πως θα τον καμαρώσουν, ευχόμενοι νίκες για την Εθνική και όχι τραυματισμούς!

Ο Λημνιός μόλις είχε ολοκληρώσει σε συλλογικό επίπεδο την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του, καθώς με την Τβέντε φέτος είχε οκτώ γκολ και δύο ασίστ σε 36 ματς. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε τόσο καλά νούμερα. Και τα κατάφερε αυτά σε ένα πρωτάθλημα σαφώς καλύτερο του ελληνικού.

Αναμενόμενα ήθελαν οι Ολλανδοί να τον κρατήσουν και γι’ αυτό βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με την Κολωνία. Λογικό να υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες εκτός συνόρων. Διστακτικά περίμενε και ο ΠΑΟΚ τις εξελίξεις, γνωρίζοντας πως ο Λημνιός δεν επιθυμούσε σε πρώτη φάση να γυρίσει στην Ελλάδα.

Στα τρία ματς της Εθνικής έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Μετά τον Τάσο Μπακασέτα ήταν ίσως ο πιο κεφάτος διεθνής. Δεν έβγαινε από την ενδεκάδα. Με την ταχύτητά του και την ικανότητά του στο ένας με έναν δημιούργησε πολλά ρήγματα στα δύο πρώτα ματς. Στο τρίτο προχθές πέτυχε και μία γκολάρα.

Κόντρα στην Κύπρο αγωνιζόταν μπροστά σε συγγενείς και φίλους. Γεννημένος στον Βόλο ο Λημνιός, έπαιζε στην ιδιαίτερη πατρίδα του και δυστυχώς μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση, στις καθυστερήσεις ήρθε ένας σοκαριστικός τραυματισμός.

Ο Βολιώτης άσος σε μία προσπάθειά του να κλέψει την μπάλα, πάτησε άτσαλα με το δεξί του πόδι κι έπεσε κάτω σφαδάζοντας.

Εξ αρχής φάνηκε η σοβαρότητα της κατάστασης. Το κατάλαβε αυτός, το συνειδητοποίησαν γρήγορα και οι συμπαίκτες του στον πάγκο, όπως και ο Γκουστάβο Πογέτ. Τελικά τα χειρότερα επιβεβαιώθηκαν. Χθες Παρασκευή (10/6) έγινε γνωστό πως έχει υποστεί ρήξη χιαστού. Έξι μήνες εκτός σημαίνει αυτό και πλήρη ανατροπή των όποιων πλάνων υπήρχαν για εκείνον. Αντί για μεταγραφή, παραμονή στην Κολωνία και αποθεραπεία. Μεγάλη η ζημιά για τον ίδιο αρχικά και σε δεύτερη φάση και για την Εθνική και λύπη για όλους τους Βολιώτες, που του εύχονται ταχεία ανάρρωση και καλή επιστροφή στα γήπεδα.

«Ευχαριστώ για την αγάπη και τα μηνύματα»

Ο Δημήτρης Λημνιός στην πρώτη του ανάρτηση μετά την γνωστοποίηση του τραυματισμού ευχαρίστησε για την αγάπη που έχει λάβει, όταν και έγιναν γνωστά τα κακά μαντάτα.

«Ευχαριστώ για την αγάπη σας και τα αμέτρητα μηνύματα στήριξης! Προχωράμε… Μαζί, όπως πάντα! Ραντεβού την Κυριακή», ανέφερε ο διεθνής άσος.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Δημήτρη Λημνιό έστειλαν οι και οι πρώην ομάδες του, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ΠΑΕ Ατρόμητος, με μηνύματα τους στα social media.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση της ΕΠΟ

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ευχαρίστησε δημοσίως την Κλινική και τα Πολυιατρεία της ΑΝΑΣΣΑ για την αμεσότητα, την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό των στελεχών της στην αντιμετώπιση των επειγουσών καταστάσεων που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, αφού όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα των Εθνικών ομάδων Ελλάδος και Κύπρου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, προέκυψαν τρεις περιπτώσεις επείγουσας παρέμβασης παροχής υπηρεσιών υγείας σε παίκτες της Εθνικής Ελλάδος, τόσο σε διαγνωστικό όσο και σε θεραπευτικό επίπεδο.

Η παρουσία της ΑΝΑΣΣΑ στον αγωνιστικό χώρο με εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας και υπερσύγχρονο ασθενοφόρο, δημιούργησε το απαραίτητο αίσθημα ασφάλειας και λειτούργησε άμεσα και αποτελεσματικά, φροντίζοντας με επιτυχία όλα τα περιστατικά.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο σας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου