ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σεμινάριο Αθλητικής Ψυχολογίας από τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ  

σεμινάριο-αθλητικής-ψυχολογίας-από-τ-891798

Η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου θα πραγματοποιήσει διήμερο σεμινάριο Αθλητικής Ψυχολογίας το Σάββατο και την Κυριακή 22-23 Οκτωβρίου (17.00-19.00) στο αμφιθέατρο του Μεταξουργείου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) στη Νέα Ιωνία (Αναπαύσεως και Καραμπατζάκη). Θα παρουσιαστούν βασικές ψυχολογικές στρατηγικές τόσο για την καλυτέρευση της εμπειρίας των αθλητών/τριών, όσο και για την ενίσχυση της αθλητικής τους απόδοσης.

Πολλές φορές ακούμε το πόσο σημαντική είναι η ψυχολογία στον αθλητισμό, αποτυπώνοντας φράσεις όπως: «η ομάδα είχε/δεν είχε καλή ψυχολογία», «το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πολύ καλό», «του έλειπε η συγκέντρωση», «δεν πίστευε στον εαυτό του», «είμαστε ακόμη μέσα στους στόχους μας», «η ομάδα είχε κίνητρο».

Αυτές οι φράσεις όντως χρησιμοποιούνται, αποδεικνύοντας ότι ένας αθλητής, μία αθλήτρια, μια ομάδα χρειάζονται ακόμη κάτι περισσότερο από την εξάσκηση της τεχνικής, της τακτικής και της φυσικής κατάστασης. Χρειάζεται και την κατάλληλη ψυχολογική προετοιμασία.

Στο διήμερο σεμινάριο της Διεύθυνσης Αθλητισμού θα παρουσιαστούν βασικές ψυχολογικές στρατηγικές για τη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης, όπως είναι η ανάπτυξη της παρακίνησης, ο σωστός καθορισμός στόχων, η ανάπτυξη συγκέντρωσης και αυτοπεποίθησης. Επίσης θα παρουσιαστούν και συγκεκριμένες ψυχολογικές τεχνικές, όπως είναι η ανάπτυξη της αυτό-ομιλίας, της νοητικής απεικόνισης (εξάσκησης), τεχνικών μείωσης άγχους και συγκεκριμένων ρουτινών, ως χρήσιμα εργαλεία στα χέρια του κάθε προπονητή.

Το σεμινάριο με τίτλο «Κέρδισε το Παιχνίδι με την Αθλητική Ψυχολογία», που θα διεξαχθεί με την υποστήριξη της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας (ΕΠΦΑ), απευθύνεται σε όλους τους προπονητές (όλων των αθλημάτων, αθλητισμού υποδομής-ακαδημίες και αγωνιστικού αθλητισμού).

Επίσης, υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής υπευθύνων συλλόγων (π.χ. έφοροι διαφόρων τμημάτων, εκπρόσωποι) που στηρίζουν με την παρουσία τους το βολιώτικο αθλητισμό. Ομιλητής του σεμιναρίου θα είναι ο Δρ. Γεραμπίνης Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του τμήματος προγραμμάτων και εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και μέλος Δ.Σ. της ΕΠΦΑ Μαγνησίας.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ελεύθερη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου