ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βάσω Τσαβδαρίδου: Γιατί η πρωταθλήτρια της γυμναστικής αρνήθηκε να παραλάβει βραβείο

βάσω-τσαβδαρίδου-γιατί-η-πρωταθλήτρι-887415

Η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Βάσω Τσαβδαρίδου αρνήθηκε να παραλάβει βραβείο της Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για εκκρεμείς καταγγελίες που αφορούν σε κακοποίηση αθλητών.

Όπως είπε, η καταγγελία που έκανε η ίδια και άλλοι 26 αθλητές στην υπόθεση #metoo στη γυμναστική παραμένει σε εκκρεμότητα.

«Θέλω σήμερα να μην πάρω αυτό το βραβείο γιατί εκκρεμεί αυτή η κατάσταση και οι καταγγέλλοντες αθλητές δεν έχουμε δικαιωθεί ηθικά ακόμα. Περιμένουμε όλοι να κάνει η ΕΠΟ αυτό που οφείλει έτσι ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα. Γιατί μόνο έτσι θα δούμε χαμόγελα και μεγάλες επιτυχίες. Δεν θέλω να μειώσω στο ελάχιστο τη στιγμή αυτή», είπε, εξηγώντας γιατί δεν παρέλαβε το βραβείο.

Η βράβευση έγινε στο περιθώριο τους διεθνούς κυπέλου ενόργανης γυμναστικής στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας, στην Καλαμαριά.

Η υπόθεση των καταγγελιών των αθλητών της γυμναστικής είχε προκαλέσει σάλο καθώς στρέφονταν κατά προπονητών και παραγόντων. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, κακοποιούσαν τις ανήλικες αθλήτριες για να έχουν καλύτερες επιδόσεις, ενώ είχαν γίνει αναφορές και για σεξουαλική παρενόχληση.

Οι περιγραφές των αθλητριών για τα μαρτύρια που περνούσαν είχαν συγκλονίσει. Όμως παρά την παρέμβαση του εισαγγελέα, η δικογραφία με τις 22 πρώτες καταγγελίες είχε τεθεί στο αρχείο καθώς οι πράξεις είχαν παραγραφεί. Αυτό που προξένησε εντύπωση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι πως και η γυμναστική ομοσπονδία, δεν παρέπεμψε τις καταγγελίες στα πειθαρχικά όργανα της, με το αιτιολογικό ότι παραγράφηκαν ποινικά, παρότι τα πειθαρχικά αδικήματα δεν εμπίπτουν σε καθεστώς παραγραφής στην ομοσπονδία.

Πάντως η υπόθεση εξετάζεται σε πειθαρχικό επίπεδο από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου