ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτη στον κόσμο η Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας

πρώτη-στον-κόσμο-η-μιλλούση-στη-δοκό-ισ-88573

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της FIG, στο αγώνισμα της δοκού ισορροπίας, θα βρει τη Βάσω Μιλλούση το τέλος του 2012.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία «μιμήθηκε» τους Λευτέρη Κοσμίδη και Λευτέρη Πετρούνια που επίσης πρώτευσαν στα αγωνίσματά τους, δεν παραβρέθηκε στο Τσάλεντζ Καπ της Οστράβα, όπου προέκυψε η τελική κατάταξη και έγιναν οι σχετικές απονομές, αλλά παρέλαβε το έπαθλό της από τα χέρια των δύο συναθλητών της στην εθνική ομάδα.

«Ήταν μεγάλη η χαρά μου όταν πληροφορήθηκα ότι τερμάτισα πρώτη στον κόσμο. Για τη χρονιά που τελειώνει αυτό ήταν το καλύτερο επιστέγασμα, έπειτα από την καλή εμφάνισή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα μετάλλια που κατέκτησα στους αγώνες της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου. Πρόκειται για μια διάκριση που μου δίνει κουράγιο για τη δύσκολη συνέχεια», σχολίασε η Μιλλούση, που φτάνει για πρώτη φορά στην καριέρα της στην κορυφή του κόσμου.

Όσον αφορά στους στόχους της εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, η Ελληνίδα αθλήτρια δεν πτοείται από τα πολλά προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση. «Αν γίνουν οι περικοπές που σχεδιάζονται τα πράγματα θα είναι εφιαλτικά για τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά εγώ δεν σταματάω την προσπάθεια», δήλωσε.

«Επιπλέον, οι αλλαγές στο νέο κώδικα βαθμολογίας της FIG με ευνοούν. Αισιοδοξώ ότι μπορώ να φτάσω σε σημαντικές διακρίσεις στο ευρωπαϊκό αλλά και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013, που θα είναι διοργανώσεις για τους σπεσιαλίστες των οργάνων, χωρίς ομαδικά αγωνίσματα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου