ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Times: Κοινή πρόταση Ελλάδας, Αιγύπτου και Σ. Αραβίας για το Μουντιάλ 2030!

times-κοινή-πρόταση-ελλάδας-αιγύπτου-και-σ-883749

Σε μία μεγάλη αποκάλυψη προχώρησαν οι «Τimes», λέγοντας σε ρεπορτάζ τους πως Ελλάδα, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία θα υποβάλουν πρόταση από κοινού, για να διοργανώσουν το Μουντιάλ του 2030.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, αν αυτή η πρόταση γίνει δεκτή, τότε θα έχουμε ξανά Μουντιάλ τον χειμώνα, για να αποφευχθούν οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, όπως και φέτος στο Κατάρ.

Συγκεκριμένα, η πρόταση αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα κοντράρει στα ίσα αυτή της UEFA, που προτείνει το Παγκόσμιο Κύπελλο να γίνει στην Ισπανία και την Πορτογαλία, καθώς σε περίπτωση που περάσει η πρόταση Ελλάδας, Αιγύπτου και Σ. Αραβίας το Μουντιάλ θα διοργανωθεί σε τρεις διαφορετικές ηπείρους, όπως αναφέρουν οι «Times».

Ο πρόεδρος της FIFA, Tζιάνι Ινφαντίνο, έχει στενές σχέσεις με τον πρίγκηπα της Σαουδάραβα πρίγκηπα, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, και βρέθηκε σε έναν αγώνα μποξ στη Τζέντα στις 20 Αυγούστου, ενώ δύο μέρες αργότερα είχε και συνομιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Κατάρ.

Την είδηση αποκάλυψε πριν από λίγο καιρό το αιγυπτιακό cairo24.com και οι τρεις πλευρές διευθέτησαν τις τελικές λεπτομέρειες, προκειμένου να καταθέσουν την πρόταση για την ανάληψη της διοργάνωσης.

Για την ακρίβεια το αιγυπτιακό δημοσίευμα ανέφερε ότι μέσα στη συμφωνία υπάρχει πρόβλεψη για ανέγερση γηπέδου στο Ελ Αλαμέιν, το οποίο θα προστεθεί στα γήπεδα της χώρας που μπορούν να διεξαχθούν μεγάλες διοργανώσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου