ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τιμήθηκε στον Αλμυρό ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, συγχαίρει ο Χρήστος Μπουκώρος

τιμήθηκε-στον-αλμυρό-ο-αντώνης-παπακω-875682

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου το καλοκαίρι που μας πέρασε γέμισε με χαρά και υπερηφάνεια τους Ελληνες, αρχικά με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας του Μονάχου και εν συνεχεία με το ασημένιο στο παγκόσμιο του Ράτσιτσε της Τσεχίας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Λίγο παραπάνω υπερήφανοι μπορούν να αισθάνονται για το «δικό» τους παιδί οι κάτοικοι του Αλμυρού, με τον 23χρονο πρωταθλητή, με καταγωγή από τον Πτελεό, να βραβεύεται σε ειδική εκδήλωση, στο δημαρχείο της πόλης, από τον δήμαρχο Βαγγέλη Χατζηκυριάκο.

«Είναι μεγάλη μου χαρά και μεγάλη μου τιμή, που ως πρώτος πολίτης υποδέχομαι έναν συντοπίτη μας. Άνθρωποι όπως ο Αντώνης αποτελούν ινδάλματα για το αύριο της πόλης μας. Γνωρίζουμε πόσο πολύ προσπάθησε και κατάφερε να σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία», επεσήμανε ο δήμαρχος Αλμυρού μεταξύ άλλων, ενώ από την πλευρά του ο 23χρονος κωπηλάτης πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή, που με βραβεύει ο δήμος Αλμυρού. Θέλω να τονίσω πως κανένας στόχος δεν είναι ανέφικτος. Μπορούμε να τα πετύχουμε όλα».

Για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου μίλησε και ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, αναφέροντας: «Αθλητές όπως ο Αντώνης δίνουν μεγάλη αξία στην περιοχή μας και θέλω να τον συγχαρώ για όσα έχει πετύχει και όσα θα ακολουθήσουν. Θερμά συγχαρητήρια στον ίδιο και σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του σε όλη αυτήν τη σπουδαία πορεία του. Του εύχομαι η συνέχεια να είναι ανάλογη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι σίγουρος πως κι εκεί θα πάρει μετάλλιο γιατί δουλεύει πάρα πολύ καθημερινά για περισσότερες από οκτώ ώρες. Σύντομα ολυμπιονίκης».

Εκ μέρους του δήμου Αλμυρού, ο κ. Χατζηκυριάκος επέδωσε στον Αντώνη Παπακωνσταντίνου τιμητική πλακέτα και προσέφερε βιβλίο του δήμου, ενώ ο αθλητής ανταπέδωσε με μία φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, υπογεγραμμένη από τον ίδιο.

Τετράδα στον Σχοινιά

Με πρόσκληση σε 18 αθλητές κι αθλήτριες ξεκίνησε χθες Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά το πρώτο προπονητικό κοινόβιο της νέας χρονιάς. Μιας χρονιάς που είναι πολύ σημαντική, αφού θα δοθούν τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Οι κλήσεις αφορούν στους αθλητές που πήραν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών του Ράτσιτσε καθώς και τους αθλητές κι αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Κάτω των 23 και Εφήβων-Νεανίδων.

Το πρώτο αυτό κοινόβιο ενσωμάτωσης θα διαρκεί ώς τις 16 Οκτωβρίου και θα γίνουν αξιολογήσεις προκειμένου να επιλεγούν οι αθλητές-τριες που θα πάρουν μέρος στο επόμενο από 28 Οκτωβρίου έως 20 Νοεμβρίου.

Εντός Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν και σωματειακά τεστ για αθλητές-τριες Κ23 και άλλους με εκείνους που θα επιλεγούν να παίρνουν μέρος σε κοινόβιο από 28/11 έως 4/12.

Από πλευράς Μαγνησίας, στους 18 που κλήθηκαν βρίσκονται: οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Καλανδαρίδης του ΕΝΟΑ, και οι Σοφία Δαλίδου, Παναγιώτης Αδάμ του ΟΕΑ-ΝΑΒ.

Οι κ.κ. Μπουκώρος (δεξιά) και Χατζηκυριακίδης (αριστερά) με τον παγκόσμιο πρωταθλητή στην κωπηλασία, Αντώνη Παπακωνσταντίνου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου