ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην 6η θέση του κόσμου ο Βολιώτης Καλανδαρίδης

στην-6η-θέση-του-κόσμου-ο-βολιώτης-καλαν-861058

Με την κατάκτηση της 6ης θέσης ολοκλήρωσαν χθες την παρουσία τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών κωπηλασίας στο Ράτσιτσε της Τσεχίας, ο Στέφανος Ντούσκος στον τελικό του σκιφ και οι Γιάννης Καλανδαρίδης-Θανάσης Παλαιοπάνος στον τελικό του διπλού σκιφ

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος, δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό των αντιπάλων του, που ξεκίνησαν πολύ δυνατά την κούρσα και πήρε την 6η θέση με 7:10.64. Το χρυσό κατέκτησε ο Γερμανός Ζίντλερ με 6:48.67, το ασημένιο ο Ολλανδός Τέελαρ (6:50.12) και το χάλκινο ο Βρετανός Τόμας (6:51.44).

Αντίστοιχη θέση και για τον Βολιώτη Γιάννη Καλανδαρίδη και τον συναθλητή του Θανάση Παλαιοπάνο στον τελικό του διπλού σκιφ. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 6:32.78, ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το πλήρωμα της Γαλλίας με τους χρυσούς Ολυμπιονίκες Μπουσερόν-Αντροντιά, που τερμάτισε σε 6:09.34.

Την 3η θέση στον τελικό (Γ) του διπλού των γυναικών κατέλαβαν οι Ευαγγελία Φράγκου-Στέλλα Νάτσιουλα και με χρόνο 7:13.09 κατετάγησαν 15ες στη γενική.

Επίσης, το περασμένο Σάββατο η Ευαγγελία Αναστασιάδου και η Μιλένα Κοντού το πάλεψαν στον μεγάλο τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών απέναντι σε πέντε πληρώματα που είχαν παρουσία στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και είχαν μια πολύ καλή παρουσία και κατέλαβαν την 6η θέση με 7:07.53.

Ωστόσο, καταγράφηκαν ως το πιο νεανικό πλήρωμα του τελικού με την Μιλένα Κοντού μάλιστα να μην έχει προλάβει να σβήσει τα κεράκια από τα 17α γενέθλιά της που γιόρτασε την περασμένη Παρασκευή.

Συνολικά, η Ελλάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ράτσιτσε με ένα ασημένιο μετάλλιο, αυτό του Αντώνη Παπακωνσταντίνου από τον Πτελεό, στο σκιφ ελαφρών βαρών και πέντε συμμετοχές σε μεγάλους τελικούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου