ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτη και καλύτερη στους «16» η Ολλανδία

πρώτη-και-καλύτερη-στους-16-η-ολλανδία-855410

H Ολλανδία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και επικράτησε 2-0 του Κατάρ, στην τελευταία αναμέτρηση για τον 1ο όμιλο του Μουντιάλ 2022. Έτσι, η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ εξασφάλισε την πρώτη θέση, που σημαίνει ότι το Σάββατο (3/12) στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει τη δεύτερη του 2ου ομίλου (μία εκ των Αγγλία, Ιράν, ΗΠΑ, Ουαλία).

Το ματς έγινε στο στάδιο «Αλ Μπάιτ» στην πόλη Αλ Χορ και τα γκολ σημείωσαν ο Γκάκπο στο 26ο και Φρένκι ντε Γιονγκ στο 50ο λεπτό. Το Κατάρ είχε ήδη αποκλειστεί πριν από την έναρξη της αναμέτρησης και ήθελε να κλείσει έστω με έναν βαθμό αυτήν την πρώτη του παρουσία σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήταν δύσκολη η αποστολή του και τελικά δεν τα κατάφερε…

Ο 23χρονος επιθετικός της Αϊντχόφεν, Γκάκπο, με το τέρμα που πέτυχε, σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο ματς παγκοσμίου κυπέλλου, προσθέτοντας το όνομά του σε ένα πολύ κλειστό club θρυλικών Ολλανδών ποδοσφαιριστών. Αντίστοιχο επίτευγμα έχουν να επιδείξουν μόνο ο Γιόχαν Νέεσκενς (1974), ο Ντένις Μπέργκαμπ (1994) και ο Γουέσλι Σνάιντερ (2010).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Λουίς Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Ακέ, φαν Ντάικ, Τίμπερ, Μπλιντ, Ντάμφρις, Φρ. ντε Γιονγκ (86’ Τέιλορ), ντε Ρόον (83’ Κόπμαϊνερς_), Κλάασεν (66’ Μπέρχαους), Ντεπάι (66’ Γιάνσεν), Γκάκπο (83’ Βέγκχορστ).

ΚΑΤΑΡ (Φέλιξ Σάντσεθ): Μπαρσάμ, Αλαά (85’ Αμπντουλαζίζ), Χασάν, Κούκι, Μιγκέλ, Μοχαμάντ (85’ Μουσαάμπ), Μαντίμπο (64’ Μπουντιάφ), Χατέμ, Αλ Χαϊντός (64’ Ασαντάλα), Αφίφ, Αλμόεζ Αλί (64’ Μουντάρι).

Τεράστια πρόκριση για Σενεγάλη

Η Σενεγάλη ήταν η απόλυτη θριαμβεύτρια στον «τελικό» με τον Ισημερινό που είχε ως… έπαθλο τη 2η θέση του 1ου ομίλου και την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς επικράτησε με 2-1 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, σε ένα ματς με τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων που «έσπασε» καρδιές μέχρι το τελικό σφύριγμα του Κλεμάν Τουρπέν.

Τα «λιοντάρια της Τεράνγκα», αν κι αγωνίζονται στο εφετινό Μουντιάλ χωρίς τον ηγέτη τους Σαντιό Μανέ, προηγήθηκαν στο 44’ με το εύστοχο πέναλτι του Σαρ και παρά την ισοφάριση του Καϊσέδο στο 68’, ο αρχηγός, Καλιντού Κουλιμπαλί στο 70’ έδωσε το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Σενεγαλέζους.

Στο «Khalifa International Stadium» της Ντόχα, η Σενεγάλη ήταν πιστή στο ραντεβού της με την πρόκριση σε νοκ-άουτ φάση έπειτα από 20 χρόνια. Με τον Αλιού Σισέ να οδηγεί την ομάδα του στον επόμενο γύρο, αυτή τη φορά σαν προπονητής, στην επέτειο δύο χρόνων από τον θάνατο του εμβληματικού μέσου της Σενεγάλης, Πάπα Μπούμπα Ντιόπ.

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ (Γκουστάβο Αλφάρο): Γκαλίντες, Τόρες, Χινκαπιέ, Εστουπινιάν, Εστράδα (64’ Ρεάσκο), Πρεσιάδο (85’ Πορόσο), Γκρουέζο (46’ Σιφουάντες), Πλάτα, Καϊσέδο, Φράνκο (46’ Σαρμιέντο), Βαλένσια.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Τζάκομπς, Σις (74’ Ν. Μεντί), Ιντρίσα Γκέιγ, Πάπε Γκέιγ, Εντιαγιέ (75’ Ντιένγκ), Σαρ, Ντιά (90’+5’ Παπ Αμπού Σισέ).

Βαθμολογία

1ος όμιλος

  1. Ολλανδία 5-1 7
  2. Σενεγάλη 5-4 6
  3. Εκουαδόρ 4-3 4
  4. Κατάρ 1-7 0

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου