ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βραβεύθηκαν από την ΕΟΕ, Παπακωνσταντίνου, Καράγγελου, Φραγκάκη, Πάτρα

βραβεύθηκαν-από-την-εοε-παπακωνσταντ-852981

Τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του 2022 βράβευσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε μία τελετή γεμάτη λάμψη και αισιοδοξία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Η ΕΟΕ τίμησε όσους κατέκτησαν μετάλλια στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα της περασμένης χρονιάς και ανάμεσά τους ήταν ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου με καταγωγή από τον Πτελεό, οι Βολιώτισσες συγχρονίστριες Ζωή Καράγγελου και Ελενα Φραγκάκη, όπως και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής πόλο των ανδρών Θοδωρής Βλάχος.

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, που στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής κάτω των 23, στην πρώτη χρονιά του στην ηλικιακή κατηγορία των ανδρών, κατάφερε ν’ ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας του Μονάχου στις 14 Αυγούστου του 2022, όταν και κατέκτησε στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών, το χρυσό μετάλλιο.

Ο Παπακωνσταντίνου ανήκει στον Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών και παρέλαβε το βραβείο του από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένο.

Στη συνέχεια βραβεύθηκαν οι Εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών, με τον Βολιώτη προπονητή Θοδωρή Βλάχο να καμαρώνει τα «παιδιά» του στη σκηνή, στην οποία ανέβηκε και η Βολιώτισσα αθλήτρια της υδατοσφαίρισης Μαρία Πάτρα.

Λίγο αργότερα ήταν η σειρά για τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης, μεταξύ των οποίων οι Βολιώτισσες Ζωή Καράγγελου και Ελενα Φραγκάκη, που διακρίθηκαν πέρυσι σε Βουδαπέστη και Ρώμη, τόσο στο παγκόσμιο όσο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που τιμήθηκαν, παρέλαβαν και τις επιταγές τους, μετά την πρωτοποριακή απόφαση της ΕΟΕ να στηρίξει οικονομικά όσους κατέκτησαν μετάλλια στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Βοηθάμε με κάθε τρόπο τους αθλητές υψηλού επιπέδου και συνεχίζουμε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν Αθλητή» στο δρόμο για το Παρίσι, που παρέχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, αλλά και νοσηλεία στα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας, δωρεάν εργομετρικές αναλύσεις, δωρεάν εκγύμναση σε αλυσίδες γυμναστηρίων, αλλά και μεταπτυχιακά προγράμματα για την επόμενη μέρα μετά τον αθλητισμό. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ήδη 83 αθλητές και αθλήτριες έχουν βρει κάποιο χορηγό που βοηθά σημαντικά στην προσπάθεια τους να βρεθούν μετά από 1,5 χρόνο στο Παρίσι.

Πέρα από το «Υιοθετήστε», η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βοηθά και απευθείας τους αθλητές. Για πρώτη φορά στην ιστορία επιβραβεύουμε φέτος και οικονομικά όσους κατέκτησαν μετάλλια μέσα στο 2022 σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, καθώς και στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Επίσης δίνουμε χρήματα στις Ομοσπονδίες με την πρωτοποριακή απόφαση της ΕΟΕ να καλύψει την αμοιβή ξένων προπονητών εγνωσμένης αξίας. Το αποτέλεσμα είναι να εργάζονται σε αθλητικές ομοσπονδίες εννέα ομοσπονδιακοί προπονητές από το εξωτερικό, που εκτός από τους αθλητές υψηλού επιπέδου, μεταφέρουν τη γνώση και τις εμπειρίες τους και στους Έλληνες προπονητές.

Ταυτόχρονα έχουμε δώσει χρήματα και στις Ομοσπονδίες. Το 2022 εκταμιεύθηκαν από το ταμείο μας 574.000 ευρώ για την Ολυμπιακή Προετοιμασία, ενώ για τη φετινή χρονιά, έχουμε προβλέψει ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό που θα φτάνει τα 1.600.000 ευρώ».

Ακόμη βραβεύθηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες: Αννα Κορακάκη, Κατερίνα Στεφανίδη, Λευτέρης Πετρούνιας, Μίλτος Τεντόγλου, Στέφανος Ντούσκος, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ελίνα Τζένγκο, Γιώργος Κουγιουμτσίδης, Απόστολος Χρήστου, Ευαγγελία Αναστασιάδου, Μαρία Πρεβολαράκη, Θένια Σαρβανάκη, Ζωή Φίτσιου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Κριστιάν Γκολομέεβ, Θοδωρής Τσελίδης, Δέσποινα Γεωργιάδου, Σοφία Γεωργοπούλου, Ολγα Παπαδάτου, Μάριος Γράψας, Νίκος Σαββίδης. Επίσης βραβεύτηκαν τα παιδιά που πήραν μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων Μπάνσκα Μπίστριτσα, Γιάννης Γκάρτσιος, Εβίνα Παναγιώτου, Απόστολος Κριαράς και Αντωνία Ρακοπούλου.

Παραδόθηκαν επίσης οι επιταγές στους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν τις Ολυμπιακές Υποτροφίες της ΔΟΕ και είναι οι Nόρα Δράκου, Παύλος Καγιαλής, Εμμανουήλ Καραλής, Αλκης Κυνηγάκης, Μαρία και Αννέτα Κυρίδου, Κώστας Μερετσόλιας, Χριστίνα Μπούρμπου, Αννα Ντουντουνάκη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ελισάβετ Τελτσίδου και Φανή Τζέλη.

Συγχαρητήρια από ΝΟΒΑ

Από τη μεριά του ο Ναυτικός Όμιλου Βόλου Αργοναύτες, συνεχάρη την αθλήτριά του Ζωή Καράγγελου, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του: «Τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες για το 2022 βράβευσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή! Η αθλήτρια του συλλόγου μας Ζωή Καράγγελου, μέλος της Εθνικής Ομάδας Γυναικών, βραβεύτηκε για την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη και για την 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Συγχαίρουμε θερμά όλη την ελληνική ομάδα και ιδιαίτερα την δίκη μας αθλήτρια, Ζωή Καράγγελου, για τις εξαιρετικές επιτυχίες που σημείωσαν τη περσινή χρονιά και τους ευχόμαστε ακόμα περισσότερες για το 2023».

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου τιμήθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένο

Η Έλενα Φραγκάκη

Η Μαρία Πάτρα διακρίθηκε με την εθνική πόλο γυναικών

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου