ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λημνιός: «Χαρούμενος στην Κολονία»

λημνιός-χαρούμενος-στην-κολονία-848975

Παίκτης της Κολονίας με κάθε επισημότητα είναι ο Βολιώτης Δημήτρης Λημνιός. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο μέχρι το 2024 με τη γερμανική ομάδα, ενώ πήρε τη φανέλα με το νούμερο 15.

O 22χρονος επιθετικός είχε φτάσει νωρίτερα προχθές Δευτέρα στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ. Ο Δημήτρης Λημνιος κατέφθασε στη Γερμανία δύο εβδομάδες αφότου είχε έρθει σε συμφωνία με την ομάδα, καθώς ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Η πρόταση των Γερμανών στον ΠΑΟΚ έφτασε τα 3 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά οι 300 χιλιάδες ευρώ που θα πάρει δικαιωματικά ο Ατρόμητος από τον οποίο απέκτησε τον παίκτη ο Δικέφαλος.

Ο 22χρονος επιθετικός αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τον ΠΑΟΚ και με ένα συγκινητικό μήνυμα ευχαρίστησε τους Θεσσαλονικείς, αποκαλύπτοντας πως στο Δικέφαλο έζησε όσα ονειρευόταν από παιδί. Παράλληλα, δήλωσε χαρούμενος που θα κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Μετά το τεστ κορονοϊού, είχα άγχος ότι η μεταγραφή δεν θα γινόταν. Όλοι με φρόντισαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας μου. Τώρα είμαι εδώ στην Κολονία και ανυπομονώ να γνωρίσω τη νέα μου ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Η Κολονία είναι μία μεγάλη παραδοσιακή ομάδα στην Γερμανία με φανταστικούς φιλάθλους. Θέλω να βοηθήσω το κλαμπ να πετύχει τους στόχους του» ανέφερε ο Λημνιός στην ανακοίνωση της Κολονίας, ο οποίος χθες πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση.

«Από τους κορυφαίους της γενιάς του»

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και αυτός επίσημα τη μεταγραφή του Δημήτρη Λημνιού στην Κολονία, ευχαριστώντας τον για την προσφορά του τα τρία χρόνια στα οποία αγωνίστηκε στην Τούμπα. Ο Λημνιός, που είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τους Νέους Αθλητές Νίκης, μεταγράφηκε στον Ατρόμητο κι από εκεί στον Δικέφαλο του Βορρά, πανηγυρίζοντας ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα Ελλάδος. Η αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

«Ήρθε στον Δικέφαλο τον Ιούλιο του 2017 και πρόλαβε μέσα σε μία τριετία να ζήσει τα πάντα. Αγωνίστηκε σε 112 αγώνες, πέτυχε 10 γκολ, μοίρασε 14 ασίστ, κατέκτησε ένα αήττητο πρωτάθλημα Ελλάδας και δύο Κύπελλα Ελλάδας. Μέσα από τις εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ κέρδισε μία θέση στην Εθνική Ελλάδας και καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες της γενιάς του.

Οι σειρήνες την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο ήταν πολλές, με την Κολονία εν τέλει να κερδίζει την κούρσα της απόκτησής του και να του δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί στη Bundesliga. Δημήτρη σ’ ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σου στην ομάδα και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας σου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου