ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το μπιλιάρδο επανεντάχθηκε ως επίσημο άθλημα από το Υπ. Αθλητισμού!

το-μπιλιάρδο-επανεντάχθηκε-ως-επίσημ-83805

Χαράς ευαγγέλια για το άθλημα του Γαλλικού μπιλιάρδου!

Ιστορική μέρα η Τρίτη 22/3/2022 για το Ελληνικό μπιλιάρδο. Το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, αναγνώρισε και πάλι ως επίσημο άθλημα το Γαλλικό μπιλιάρδο στην Ελλάδα, εντάσσοντας το στην Ομοσπονδία Αθλημάτων Ακριβείας!

Οι ενέργειες των ανθρώπων του μπιλιάρδου για την επανένταξη του όμορφου και ευγενικού αυτού αθλήματος στον αθλητικό κόσμο της Χώρας, ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια περίπου, όμως η κατάσταση με την “πανδημία”, καθυστέρησε την αναγνώριση αυτή.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Μπιλιάρδου, Νίκος Τρεμούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση

Το επόμενο βήμα είναι, να γίνουν αρχαιρεσίες για τις τεχνικές επιτροπές που απαιτούνται, ώστε να οργανωθεί το άθλημα σε όλη την Ελλάδα.

Ήδη υπάρχουν σύλλογοι που συμμετέχουν στα δρώμενα του αθλήματος, (πρωταθλήματα και τουρνουά) μέσα από την Ελληνική Ένωση Μπιλιάρδου, που είναι αναγνωρισμένη διεθνώς και αναμένονται να ιδρυθούν κι άλλοι. Το ζητούμενο όμως είναι, η Πολιτεία να συμπεριφερθεί στο Ελληνικό Γαλλικό Μπιλιάρδο, αυτό το Ολυμπιακό άθλημα* το λιγότερο όπως και τα άλλα αθλήματα, με επιχορηγήσεις, ώστε να του επιτρέψουν να βγάλει νέα ταλέντα που τόση ανάγκη έχει ο χώρος.

Θα πρέπει να γίνει γνωστό, ότι το Γαλλικό μπιλιάρδο, έχει υψώσει την Ελληνική Σημαία, ουκ ολίγες φορές διεθνώς, κατακτώντας Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο άθλημα του τρίσποντου, καθιστώντας την Ελλάδα υπολογίσιμο μέλος της παγκόσμιας μπιλιαρδικής κοινότητας.

Ευχόμαστε στο Ελληνικό Γαλλικό Μπιλιάρδο, ένα άθλημα που για δεκαετίες, αγάπησαν εκατομμύρια Έλληνες στις γειτονιές τους, να βρει την ηρεμία του, τα νέα του ταλέντα αλλά και τους φιλάθλους που θα μαγευτούν, όταν το γνωρίσουν από κοντά.

*Το Γαλλικό μπιλιάρδο είναι Ολυμπιακό άθλημα, με υπογραφή Σάμαραγκ. Το ότι δεν το βλέπουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οφείλεται στην αδράνεια και στην έλλειψη πόρων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Απόστολος Βουλγαρίδης

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου