ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όλοι τους και μόνος του

όλοι-τους-και-μόνος-του-815812

Η ψυχή, το ταλέντο και η θέληση του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν αρκετά για την Πορτογαλία, προκειμένου να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Ισπανία στο μεγάλο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου.

Στο Σότσι οι ποδοσφαιρόφιλοι είδαν ένα επικό παιχνίδι με τους “φούριας ρόχας” να “ισοπεδώνουν” την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, αλλά ο Ρονάλντο να σηκώνει ανάστημα και να διαμορφώνει το τελικό 3-3.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε χατ τρικ (4’, 44’, 88, σ.σ. το 51ο στην Ιστορία των Μουντιάλ) και πήρε μόνος του το βαθμό. Για την Ισπανία που ήταν καλύτερη σκόραραν οι Ντιέγκο Κόστα (24’, 55’) και Νάτσο (58’).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Η Πορτογαλία μόλις στο 3’ κέρδισε πέναλτι. Ο Νάτσο ανέτρεψε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ρόκι έδειξε την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πορτογάλος σούπερ στάρ κι έκανε ένα λεπτό αργότερα το 1-0. Η Ισπανία δεν επηρεάστηκε από το γρήγορο γκολ και “μετακόμισε” στην εστία του Ρουί Πατρίσιο.

Η πίεση απέδωσε καρπούς και στο 24’ ο Ντιέγκο Κόστα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-1. Για την κατοχύρωση του γκολ ο Ρόκι χρειάστηκε και τη βοήθεια του VAR, το οποίο δικαίωσε την επιλογή του Ιταλού τεχνικού.

Στο 26’ ο Ισκο έχασε μεγάλη ευκαιρία για την Ισπανία, καθώς το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι. Ενα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα η Πορτογαλία από το “πουθενά” κατάφερε να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ.

Παρά το γεγονός ότι ήταν ακίνδυνη επιθετικά ο Ρονάλντο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Ντε Χέα και η Πορτογαλία έκανε το 2-1.

Η… εντυπωσιακή εμφάνιση της Ισπανίας συνεχίστηκε και στο 2ο ημίχρονο. Οι “φούριας ρόχας” ήταν η μοναδική ομάδα που απειλούσε στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 55’.

Ο Μπουσκέτς με το κεφάλι βρήκε τον Ντιέγκο Κόστα κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε από πλεονεκτική θέση να κάνει το 2-2. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Νάτσο με ένα απίθανο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 3-2 για την Ισπανία.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πάντως δεν είχε καμία… διάθεση να χάσει η ομάδα του και με απίστευτη εκτέλεση φάουλ στο 88’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έκανε χατ τρικ και διαμόρφωσε το τελικό 3-3 στο εντυπωσιακότερο παιχνίδι του Μουντιάλ μέχρι σήμερα.

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Κίτρινες κάρτες: 27’ Μπρούνο Φερνάντες – 17’ Μπουσκέτς

Κόκκινες κάρτες:

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεντρίκ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Μπερνάρντο Σίλβα (69’ Κουαρέσμα), Καρβάλιο, Μουτίνιο, Μπρούνο Φερνάντες (68’ Ζοάο Μάριο), Ρονάλντο, Γκουέδες (80’ Αντρέ Σίλβα)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Νταβίντ Σίλβα (86’ Λούκας Βάσκεζ), Ίσκο, Ινιέστα (Αλκάνταρα), Ντιέγκο Κόστα (77’ Ασπας)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου