ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από τον Βόλο στην κορυφή του κόσμου

από-τον-βόλο-στην-κορυφή-του-κόσμου-815274

Στην κορυφή του κόσμου με βολιώτικο χρώμα έφτασε η εθνική ομάδα της ελληνικής οργάνωσης Shidokan, κατακτώντας 3 χρυσά μετάλλια και 1 αργυρό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα shidokan karate, που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ουζχορόντ της Ουκρανίας.

Ο Βολιώτης αρχηγός εκπρόσωπος του shidokan στην Ελλάδα shihan Κατσούρας Λίο 7 Dan μαζί με τους coach shihan Λιούλιο Δημήτριο 5 Dan και sensei Τελκή Κωνσταντίνο συνόδευσαν την ελληνική ομάδα και έπαιξαν σημαντικό ρολό στη μεγάλη επιτυχία της, ενώ βολιώτικες ήταν και οι συμμετοχές με αθλητές του Πήγασου.

Η ελληνική ομάδα επέδειξε αγωνιστικό πνεύμα πρωταθλητή, μαχητικότητα, υψηλή τεχνική και πάθος για τη νίκη, στοιχεία τα οποία δημιούργησαν προϋποθέσεις νίκης, κερδίζοντας τον σεβασμό της παγκόσμιας κοινότητας του shidokan και των παρευρισκομένων θεατών.

Η ελληνική ομάδα προπονήθηκε κάτω από τις οδηγίες του shihan Κατσούρα Λίο σε ένα προγραμματισμένα δύσκολο πρόγραμμα, το οποίο η ομάδα έφερε εις πέρας χωρίς τραυματισμούς και τα αποτελέσματα δικαίωσαν την ομάδα.

Αναλυτικά τα μέλη της ομάδας και η θέση που κατέκτησαν:

SHIHAN ΑΪΣΤΡΑΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 5 DAN 1η θέση (ΚΑΤΑ)

SENSEI ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 3 DAN 1η θέση (KUMITE -95KG)

SENSEI ΒΟΓΙΑΝΤΖΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 3 DAN 1η ΘΕΣΗ (KUMITE -75KG)

SENPAI ΠΑΛΑΣΗΣ ΠΑΡΗΣ 1 DAN 2η ΘΕΣΗ ( KUMITE +95KG)

Λόγω μη συμμετοχής ορισμένων εθνικών ομάδων δεν κατέστη δυνατή η διεξαγωγή της κατηγορίας γυναικών +75. Η αθλήτρια της εθνικής ομάδας μας, Μπαγλαντζή Ειρηλένα, ήταν εκεί, όμως και η ευθύνη που δεν πραγματοποιήθηκε η κατηγορία βαρύνει αποκλειστικά τις εθνικές ομάδες που δεν παρέστησαν. Οι παγκόσμιες νίκες των αθλητών μελών της ελληνικής οργάνωσης shidokan προάγουν την Ελλάδα σε μια από τις ισχυρότερες δυνάμεις του παγκοσμίου shidokan karate.

Το shidokan karate δεν είναι μια απλή τεχνοτροπία αλλά μια σύνθεση τεχνοτροπιών που αποτελείται μόνο από κινήσεις επαφής (full contact). Η γνωστή παγκόσμια ονομασία του shidokan είναι ελληνική και ονομάζεται «τρίαθλον» γιατί εμπεριέχει τριών ειδών μάχες.

1. Knock down

2. Shido boxing

3. Grappling

Shidokan σημαίνει «ο δρόμος που οδηγεί στη μεγάλη κοινωνία των samurai». Budo είναι η πολεμική τέχνη, το shidokan karate είναι συνεπές και με τα δυο. Ο αρχηγός του shidokan kancho Yoshiji Soeno 10 Dan είναι ένας από τους τελευταίους εναπομείναντες εν ζωή samurai και έχουμε την τιμή να τον φιλοξενούμε στην πόλη του Βόλου από τις 15 έως σήμερα 17/6 σε σεμινάριο (εξετάσεις μαύρων ζωνών σήμερα Κυριακή 11.00π.μ). Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους φίλους του shidokan.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα μετά την Ιαπωνία που πριν από περίπου 40 χρόνια δέχτηκε το shidokan με τον διαρκή εκπρόσωπό του, τον Βολιώτη shihan Κατσούρα Λίο 7 Dan.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου