ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυλαία για Ολυμπιακό

αυλαία-για-ολυμπιακό-806058

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (22:00, Cosmote 2) την Πόρτο για την τελευταία (6η) αγωνιστική των ομίλων του Champions League επιδιώκοντας να σφραγίσει την τρίτη θέση και τη συνέχιση της ευρωπαϊκής του πορείας μέσω Europa League (θέλει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από ό,τι η Μαρσέιγ στο Μάντσεστερ με τη Σίτι).

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων Πέδρο Μαρτίνς εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως ο Ολυμπιακός μπορεί κόντρα στην Πόρτο να επαναλάβει ό,τι στο παρελθόν με Μίλαν και Ερυθρό Αστέρα, ώστε να εξασφαλίσει πρόκριση. Λιγότερα ατομικά λάθη και αποτελεσματικότητα στην επίθεση θα δώσουν τη νίκη σύμφωνα με τον Πορτογάλο. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από το σημερινό παιχνίδι ερωτήθηκε για:

Ο Ολυμπιακός συνηθίζει να νικά όταν χρειάζεται το τρίποντο σε τελευταία αγωνιστική, όπως έχει συμβεί με Μίλαν και Ερυθρό Αστέρα με εσάς στον πάγκο. Νιώθετε σίγουρος πως αυτό θα επαναληφθεί;

Τότε πίστευα πολύ, με Μίλαν, Ερυθρό Αστέρα και Άρσεναλ, το ίδιο μπορώ να δηλώσω και τώρα. Πρέπει να κάνουμε λιγότερα ατομικά λάθη από όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα στον όμιλο και να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση. Έτσι θα περάσουμε στην επόμενη φάση.

Αποτελεί πλεονέκτημα ότι ο Κονσεϊσάο θα κάνει αλλαγές, με δεδομένο ότι η Πόρτο έχει περάσει;

Δεν έχουμε πλεονέκτημα, γνωρίζουμε το ρόστερ της Πόρτο, είναι ποιοτικό. Δεν ξέρουμε ποιους θα επιλέξει και αυτό είναι μειονέκτημα. Ο Ολυμπιακός έχει χάσει παίκτες λόγω τραυματισμών και κορονοϊού και αυτό δυσκολεύει την προετοιμασία. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα κάνουμε καλό παιχνίδι και έχουμε ποιότητα για να περάσουμε.

Πόσο δύσκολο είναι σε 15 μέρες να προετοιμάσετε επί της ουσίας τον μισό δρόμο του ομίλου, με δεδομένο το format της φετινής διοργάνωσης λόγω κορονοϊού;

Είναι πολύ δύσκολο να προετοιμάσουμε τα παιχνίδια. Λόγω του covid είχαμε πολλές απώλειες. Η Σίτι και η Πόρτο δεν χτυπήθηκαν τόσο όσο εμείς. Έχουμε αυτή τη στιγμή δύο παίκτες που δεν γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψουν μετά τον ιό που τους χτύπησε.

Ο Πέπε έδωσε τη δική του συνταγή για το πώς πρέπει να νικήσει την Πόρτο ο Ολυμπιακός. Εσείς τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει η ομάδα σας για να επικρατήσει;

Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα κριθούν όλα από την ποιότητα του παιχνιδιού μας. Έπρεπε να αποφύγουμε το λάθος στο πρώτο παιχνίδι που μας κόστισε το πρώτο γκολ. Πρέπει να κάνουμε λιγότερα ατομικά λάθη και να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση. Να ελέγξουμε εμείς την ποιότητα του παιχνιδιού μας.

Πιστεύετε ότι εκείνο το παιχνίδι με την Πόρτο έκρινε την πορεία σας στο γκρουπ;

Σε εκείνο το ματς ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, αλλά δεν τελείωσαν όλα εκεί. Η Σίτι φυσιολογικά κατέκτησε την πρώτη θέση. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο να νικήσουμε τη Σίτι. Δεν περιμέναμε να χάσουμε από τη Μαρσέιγ. Η Πόρτο με την αξία της είναι δεύτερη, είχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Τα παιχνίδια με Πόρτο και Μαρσέιγ όμως ήταν ισορροπημένα και υπήρχε ανταγωνισμός.

Κονσεϊσάο: «Δεν θέλουμε να χάνουμε ούτε στα φιλικά»

Μπορεί η Πόρτο να έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στη φάση των «16» του Champions League, ωστόσο δεν ήρθε στον Πειραιά για το ματς με τον Ολυμπιακό για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων για… τουρισμό. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο προπονητής των «δράκων» Σέρτζιο Κονσεϊσάο: «Δεν μας αρέσει να χάνουμε ούτε στα φιλικά. Πολύ περισσότερα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένα παιχνίδι με πρεστίζ και θα πάμε για να κάνουμε το καλύτερο. Και το καλύτερο είναι η νίκη. Ο Ολυμπιακός έχει κίνητρο διότι θέλει να συνεχίσει στην Ευρώπη».

Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε και στην παρουσία του Κορόνα στην αποστολή της ομάδας: «Θα πρέπει να δω ποιοι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση, άσχετα με τα ονόματα ή με τον χρόνο συμμετοχής που είχαν ως τώρα. Προφανώς, κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι κουρασμένοι, άλλοι έχουν κάρτες, είναι παράγοντες που θα λάβουμε υπόψη».

(6η αγωνιστική – τελευταία)

Σήμερα, Τετάρτη 9/12

1ος όμιλος

Μπάγερν-Λοκομοτίβ (22:00)

Ζάλτσμπουργκ-Ατλέτικο (22:00)

Βαθμολογία

  1. Μπάγερν Μονάχου 13
  2. Ατλέτικο Μαδρίτης 6
  3. Ζάλτσμπουργκ 4
  4. Λοκομοτίβ Μόσχας 3

2ος όμιλος

Ιντερ-Σαχτάρ (22:00)

Ρεάλ Μαδρίτης-Γκλάντμπαχ (22:00)

Βαθμολογία

  1. Γκλάντμπαχ 8
  2. Σαχτάρ Ντόνετσκ 7
  3. Ρεάλ Μαδρίτης 7
  4. Ίντερ 5

3ος όμιλος

Μ. Σίτι-Μαρσέιγ (22:00)

Ολυμπιακός-Πόρτο (22:00)

Βαθμολογία

  1. Μάντσεστερ Σίτι 13
  2. Πόρτο 10
  3. Ολυμπιακός 3
  4. Μαρσέιγ 3

4ος όμιλος

Αγιαξ-Αταλάντα (19.55)

Μίντιλαντ-Λίβερπουλ (19.55)

Βαθμολογία

  1. Λίβερπουλ 12
  2. Αταλάντα 8
  3. Αγιαξ 7
  4. Μίντιλαντ 1

Ο Μπριχ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Την αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα σφυρίξει ο Γερμανός πολύ γνωστός διαιτητής, Φέλιξ Μπριχ. Έχει σφυρίξει στο παρελθόν ματς των ερυθρόλευκων, στις 17/9/2013 την εντός έδρας ήττα (1-4) από την Παρί. Βοηθοί του θα είναι οι Μαρκ Μπρος και Στέφαν Λουπ, VAR ο Μάρκο Φριτς και AVAR ο Χαρμ Όσμερς. Όλοι τους Γερμανοί. Τέταρτος θα είναι ο Λιθουανός, Ντονάτας Ρούμσας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου