ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο Ρίο και ο Βασίλης Πολύμερος

στο-ρίο-και-ο-βασίλης-πολύμερος-803438

Δε θα μπορούσε να μη βρίσκεται δίπλα στους αθλητές και τις αθλήτριες κωπηλασίας που εκπροσωπούν την Ελλάδα στο Ρίο, ο Βολιώτης δις Ολυμπιονίκης σε Αθήνα και Πεκίνο, Βασίλης Πολύμερος.

Ως έφορος ανάπτυξης της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, ο 40χρονος πλέον προπονητής, που θεωρείται εκ των κορυφαίων στην ιστορία του αθλήματος για τη χώρα μας, με πλήθος διακρίσεων αποτελεί μέλος του τεχνικού επιτελείου της ελληνικής αποστολής, που θα προσπαθήσει να φέρει διακρίσεις.

Ο Βασίλης Πολύμερος βρίσκεται από την 1η μέρα στη Βραζιλία, δίνοντας το παρών και στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως φανερώνει και η φωτογραφία δίπλα στον επίσης Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, ο οποίος είναι από το 2008 πρόεδρος της ΕΟΑΒ (Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών).

Με τη Σοφία Ασουμανάκη και τη σύζυγο του

Αναμφίβολα στόχος του Βολιώτη παγκόσμιου πρωταθλητή είναι να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις τους στα μέλη της ελληνικής αποστολής και μαζί με τους υπόλοιπους προπονητές να οδηγήσουν και πάλι τα ελληνικά κουπιά στο δρόμο των μεταλλίων, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται πάντα και η σύζυγος του, Χρύσα Μπισκιτζή, πρώην πρωταθλήτρια της κωπηλασίας.

Από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Στα ημιτελικά τα ελληνικά κουπιά

Ονειρεμένη πρεμιέρα για τα ελληνικά κουπιά έγινε στην Ολυμπιακή ρεγκάτα του Ρίο, καθώς τόσο το διπλό σκιφ των γυναικών με τις Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη όσο και η τετράκωπος άνευ ελ βαρών των ανδρών με τους Σπύρο Γιάνναρο, Παναγιώτη Μαγδανή, Γιάννη Πέτρου και Στέφανο Ντούσκο κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης.

Οι δυο ασημένιες παγκόσμιες πρωταθλήτριες του 2015 ξεκίνησαν στη δεύτερη θέση της κούρσας, ωστόσο, λίγο μετά τα μισά, περίπου στα 1.200μ., το ένα κουπί λόγω του κυματισμού βούλιαξε, με αποτέλεσμα η ελληνική βάρκα να χάσει έδαφος. Δεν έχασε ωστόσο τη θέση της, αφού ανέκαμψε στα επόμενα μέτρα για να πάρει τελικά την πολυπόθητη τρίτη θέση που την οδήγησε στα 12 καλύτερα πληρώματα . Ο χρόνος της 7.20.64, με τη Νέα Ζηλανδία να τερματίζει στην 1η θέση με 7:14.31 και την Αυστραλία στην 2η με 7:17.34. Στην 4η θέση ήταν η Τσεχία με 7:35.85 που θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό. Ο ημιτελικός του διπλού σκιφ έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 15:50 ώρα Ελλάδας.

Μεγάλη επιτυχία όμως ήρθε και για τη βάρκα της τετρακώπου άνευ ελ βαρών, μια βάρκα με ελάχιστη προετοιμασία, αφού μπήκε στα Ολυμπιακά πληρώματα, λόγω του αποκλεισμού των Ρώσων. Οι Έλληνες κωπηλάτες κατάφεραν επίσης να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στον ημιτελικό των Ολυμπιακών αγώνων. Οι Σπύρος Γιάνναρος, Γιάννης Πέτρου, Στέφανος Ντούσκος και Παναγιώτης Μαγδανής πήραν από το ξεκίνημα την 3η θέση στην κούρσα και την κράτησαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, σφραγίζοντας κι αυτή το πολυπόθητο εισιτήριο για τα ημιτελικά. Η ελληνική βάρκα τερμάτισε σε 6:05.27, ενώ πρώτη ήταν Δανία με 5:58.21 και δεύτερη η Μ. Βρετανία με 6:01.27. Τέταρτη ήταν η Γερμανία με 6:14.87. Ο ημιτελικός της τετρακώπου των ελαφρών θα διεξαχθεί επίσης αύριο Τρίτη, αμέσως μετά από αυτόν του διπλού των γυναικών στις 16:50 ώρα Ελλάδας.

Αναβολή λόγω καιρού

Το απόγευμα της Κυριακής είχε προγραμματιστεί ο προκριματικός της τετρακώπου των ανδρών με τους Γιάννη Τσίλη – Γιώργο Τζιάλλα – Γιάννη Χρήστου – Διονύση Αγγελόπουλο, οι δυνατοί άνεμοι, ωστόσο, ήταν απαγορευτικοί για τη διεξαγωγή του, με τους διοργανωτές να αναβάλλουν το αγώνισμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου