ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ένα εισιτήριο 4άδας για Σουηδία – Αγγλία

ένα-εισιτήριο-4άδας-για-σουηδία-αγγλ-802769

Το 3ο εισιτήριο για τα ημιτελικά βγαίνει σήμερα από το τρίτο χρονικά ζευγάρι για τη φάση των «8» του Μουντιάλ από τα τέσσερα των προημιτελικών. Το ευρωπαϊκό ζευγάρι είναι το Σουηδία – Αγγλία (17:00, ΕΡΤ1, ΕΡΤHD).

Πρόκειται για ένα «ζευγάρι» όπου θ΄αναμετρηθούν οι δύο πιο «ομάδες» του τουρνουά. Οπως αποδεικνύεται και από την αμυντική τους λειτουργία, καθώς η Σουηδοί έχουν δεχθεί μόλις δύο γκολ, ενώ οι Αγγλοι ένα περισσότερο. Και αν μάλιστα αναλογισθούμε πως οι Σκανδιναβοί που στην επίθεση ικανοποιούν αρκετά με έξι τέρματα, αντιμετώπισαν επιθέσεις «φωτιά» όπως αυτή της Γερμανίας, του Μεξικού και της Ελβετίας, ίσως να μην έχουν τόσο δύσκολο έργο απέναντι στην Αγγλία που επιθετικά βασίζεται κατά κύριο λόγο στον Χάρι Κέιν και δευτερευόντως στον Λίνγκαρντ. Άλλωστε ο άσος της Τότεναμ έχει πετύχει το 66,6% των αγγλικών τερμάτων και προηγείται στον πίνακα των σκόρερ με έξι τέρματα (σ.σ. η Αγγλία έχει σημειώσει εννέα στο τουρνουά).

Οι Σουηδοί πέρασαν το εμπόδιο της Ελβετίας στους «16» και σήμερα ο Σεμπάστιαν Λάρσον επιστρέφει στην αρχική 11αδα, αφού εξέτισε ποινή μίας αγωνιστικής για συμπλήρωση καρτών.

Σε αντίθεση με τον Λάρσον, ο μπακ Λούστιγκ συμπλήρωσε κάρτες και θα χάσει το ματς με την Αγγλία. Πιθανότερος αντικαταστάτης ο Εμίλ Κραφτ ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στη διοργάνωση του Μουντιάλ.

Ο Γιάνε Αρνσεσον δεν πρόκειται να αλλάξει το 4-4-2 και επιθετικό δίδυμο θα είναι οι Μπεργκ και Τόιβονεν.

Για την Αγγλία εξαιρετικά αμφίβολος για να αγωνιστεί είναι ο επιθετικός της Λέστερ, Τζέιμι Βάρντι. Ο προπονητής της Αγγλίας, Σάουγκειτ αποκάλυψε μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Κολομβία πως πολλοί παίκτες του υποφέρουν από μικροτραυματισμούς, χωρίς όμως να τους κατονομάσει.

Οι Γουόκερ, Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Λόφτους-Τσικ αν αγωνιστούν και αντικρίσουν κίτρινη κάρτα θα χάσουν το επόμενο παιχνίδι, εφόσον η ομάδα τους προκριθεί και στο πιθανο 3-5-2 θα δουμε Ρόουζ, Τρίπιερ στις θέσεις των full wing back και τους Ντέλε Αλι και Στέρλινγκ πίσω από τον μοναδικό φουνταριστό Χάρι Κέιν.

Τα στατιστικά της προϊστορίας στον αγώνα Αγγλία – Σουηδία αυτά είναι υπέρ των Αγγλων που μετράν 12 νίκες έναντι 7 των Σουηδών ενώ 9 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Τελευταία τους επίσημη αναμέτρηση ήταν για τους ομίλους του Euro 2012 με τους Άγγλους να επικρατούν με 3-2.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου