ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο Βερολίνο Βολιώτισσες παίκτριες

στο-βερολίνο-βολιώτισσες-παίκτριες-788932

Η αποστολή αναχώρησε προχθές Κυριακή 28 Αυγούστου από τη Θεσσαλονίκη για το Βερολίνο και θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 5 Σεπτεμβρίου.

Στην αποστολή της ομάδας θα συμμετέχουν οι παρακάτω παίκτριες: Φατέκα Σοφία (συνοδός), Κέκου Ολια, Δημητριάδη Βάσω, Λεονταρίτη Αριστέα, Χαρίση Κωνσταντίνα, Μιχαλακάκη Γιώτα, Βαΐτση Γεωργία (Τρίκαλα 2011).

Το τουρνουά διεξάγεται για 5η χρονιά και περιλαμβάνει προπονήσεις και αγώνες ποδοσφαίρου 7 Χ 7 διάρκειας 30 λεπτών, έχει όμως και κοινωνικό χαρακτήρα με φεστιβάλ, προβολές ταινιών και διάφορα workshops. Κύριος προσανατολισμός του τουρνουά φέτος θα είναι «η παγκόσμια κατάσταση με τις μετακινήσεις προσφύγων». Οι συζητήσεις και οι προσεγγίσεις θα ασχολούνται με θέματα όπως: πως μπορούν να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις της μετανάστευσης μέσα από το ποδόσφαιρο: Πώς επηρεάζονται οι ομάδες από την εμπειρία των μεταναστών; Πώς μπορεί το ποδόσφαιρο να βοηθήσει καλωσορίζοντας τους νέους παίκτες από άλλες χώρες; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ποδόσφαιρο που θα αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών προσφύγων;

Να σημειωθεί ότι στο τουρνουά θα συμμετέχουν περίπου 100 παίκτριες, προπονητές και διαιτητές από την Γερμανία, Τουρκία, Αφγανιστάν, Κένυα, Παλαιστίνη, Γαλλία, Ιταλία, Σουδάν, Ιράν, Σαουδική Αραβία, Λιβύη και την Ελλάδα.

Ο σύλλογος ευχαρίστησε σε ανακοίνωσή του τον κ. Αντώνη Δαλούκα για τη βοήθειά του, ώστε η ομάδα να βρεθεί στη σπουδαία διοργάνωση: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον υπεύθυνο της FARE στην Ελλάδα κο Αντώνη Δαλούκα για τη σημαντική συμβολή του και τις ενέργειές του έτσι ώστε να συμμετέχει σε αυτό το σημαντικό τουρνουά η ομάδα μας».

Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα

Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας της γυναικείας ομάδας ΑΣ Βόλος 2004, για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο που θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό. Τις προηγούμενες ημέρες ο νέος προπονητής του Βολιώτικου σωματείου κ. Πλατανιάς και οι παίκτριες δούλεψαν κυρίως στον τομέα της φυσικής κατάστασης στο ΕΑΚ Βόλου.

Σε αυτές τις πρώτες προπονήσεις συμμετείχαν οι παρακάτω παίκτριες: Χατζηλαζάρου, Χαρίση, Σταμοπούλου, Βέτσικα, Λεονταρίτη, Καλαμπουκά, Αβντόλι, Πάσχου, Οικονόμου, Γάτσιου, Γρηγοριάδη, Κέκου, Σύρμου, Πούλιου, Γεωργολοπούλου, Χειμωνίδη, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενσωματωθούν στην ομάδα και οι υπόλοιπες παίκτριες του ρόστερ που έλειπαν τις πρώτες ημέρες δικαιολογημένα, καθώς και κάποιες προσθήκες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου