ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διπλό ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη

διπλό-ντέρμπι-στη-θεσσαλονίκη-782690

Ο πρωτοπόρος της Super League, Ολυμπιακός, δοκιμάζεται στην Τούμπα απόψε στις 19:30 κόντρα στον ΠΑΟΚ σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική, ενώ αύριο παίζουν Αρης-ΑΕΚ.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «διασταυρώνουν» τα «ξίφη» τους στο σημερινό ντέρμπι που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας με ώρα έναρξης τις 19:30. Οι Πειραιώτες προέρχονται από εκτός έδρας νίκη επί του Παναιτωλικού (1-2) και συνεχίζουν ακάθεκτοι να οδηγούν την κούρσα της βαθμολογίας με 41 βαθμούς σε σύνολο 15 αγωνιστικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν την καλύτερη επίθεση και άμυνα στο πρωτάθλημα (42-6), ενώ αγνοούν τη λέξη ήττα από το ξεκίνημα των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

Όμως ο Πορτογάλος τεχνικός των ερυθρολεύκων, Πέδρο Μάρτινς, διατηρεί σε ετοιμότητα τους ποδοσφαιριστές του και τους τονίζει να μην έχουν το νου τους στη βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες τους Άρη και ΠΑΟΚ, καθώς το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη. Στο στρατόπεδο του Ρέντη ασχολούνται μόνο με το ντέρμπι και έχουν βασικό στόχο τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να έχει όλους τους παίκτες του σε εγρήγορση, διότι δεν επιθυμεί η ομάδα του να δώσει το παραμικρό δικαίωμα σε μια φάση της σεζόν που τα πηγαίνει περίφημα και έχει αποκτήσει απόσταση ασφαλείας.

Η ομάδα του Ολυμπιακού αναχώρησε χθες για την συμπρωτεύουσα, με το τεχνικό επιτελείο να μην ανακοινώνει την αποστολή για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Χολέμπας και Μπρούμα αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω ίωσης, ενώ στα θετικά συγκαταλέγεται η επιστροφή των Μπουχαλάκη και Σα που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη.

Πρόθεσή του είναι ο Ολυμπιακός να φύγει με μία ακόμη νίκη από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να κάνει επίδειξη δύναμης σε βάρος του βασικού ανταγωνιστή, αλλά και να εκτοξεύσει τη διαφορά στους 13 βαθμούς.

Στην αντίπερα όχθη ο ΠΑΟΚ πέτυχε νίκη με ανατροπή (3-1 τον ΝΠΣ Βόλος) στην Τούμπα και ο «Δικέφαλος» του Βορρά θέλει διακαώς να διπλασιάσει τις νίκες του στο αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η ασπρόμαυρη ομάδα της Θεσσαλονίκης στοχεύει στο «τρίποντο» τόσο για βαθμολογικούς, όσο και για λόγους γοήτρου. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ θέλουν να αποδείξουν πως ο τίτλος του πρωταθλητή δεν έχει κριθεί και «οπλισμένοι» με αυταπάρνηση και πείσμα, θα τα δώσουν όλα για την νίκη.

Η χθεσινή προπόνηση περιελάμβανε δουλειά στο κομμάτι της τακτικής, ενώ έμφαση δόθηκε και στις στατικές φάσεις. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία, θα στερηθεί τις πολύτιμες υπηρεσίες των Εσίτι, Τσόλακ, Μιχαηλίδη και Μπίσεσβαρ, ενώ και ο Ντόουγκλας Αουγκούστο δεν θα δώσει το παρών στη Τούμπα λόγω ίωσης. Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ απαρτίζεται από τους κάτωθι ποδοσφαιριστές: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Βιερίνια, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Περέιρα, Λύρατζης, Τσιγγάρας, Νινούα, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Μουργκ, Λάμπρου, Ουάρντα, Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι, Κρμέντσικ.

Ιταλική «σφυρίχτρα» στην Τούμπα

Ο Ιταλός Μίκαελ Φάμπρι θα είναι αυτός ο οποίος θα διευθύνει το ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στην Τούμπα. Ο Φάμπρι ανήκει στη 2η κατηγορία της UEFA και θα έχει για βοηθούς τους Μάουρο Βιβένζι και Αλεξάντρο Σισέρο με τέταρτο διαιτητή τον Τάσο Παπαπέτρου του Συνδέσμου Αθηνών. Διαιτητής VAR ορίστηκε ο Τζιανπάολο Καλβαρέσε με ΑVAR τον Έλληνα Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου από την Αρκαδία.

Αύριο το Αρης-ΑΕΚ

Το σημερινό ωστόσο δεν θα είναι το μοναδικό εξ αναβολής παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, μιας και αύριο ακολουθεί η μονομαχία σε κιτρινόμαυρο φόντο. Συγκεκριμένα, ο Αρης υποδέχεται την ΑΕΚ και ο κορυφαίος Κροάτης διαιτητής, Ιβάν Μπέμπεκ ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το εξ αναβολής παιχνίδι του Κλ. Βικελίδης, με το παιχνίδι για την 8η αγωνιστική να ξεκινά στις 19:30. Ο Ιβάν Μπέμπεκ, θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Γκόραν Πατάκι – Μπόγιαν Ζομπένιτσα, ενώ 4ος της αναμέτρησης ορίστηκε ο Θανάσης Τζήλος της ΕΠΣ Λάρισας. Διαιτητής VAR θα είναι ο Γκόραν Γκαβρίλο, βοηθός ο Πολυχρόνης Κωστάρας ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και παρατηρητής ο Βασίλης Τεροβίτσας. Επίσης αύριο, αλλά για την 13η αγωνιστική, ο Ατρόμητος υποδέχεται τη Λαμία σε εξ αναβολής αγώνα με ώρα έναρξης τις 17:15.

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β.

  1. Ολυμπιακός 41
  2. Αρης 33
  3. ΠΑΟΚ 31
  4. ΑΕΚ 30
  5. Παναθηναϊκός 25
  6. Αστέρας Τρ. 21
  7. ΟΦΗ 19
  8. ΝΠΣ Βόλος 19
  9. Ατρόμητος 18
  10. Απόλλων Σμ. 15
  11. ΠΑΣ Γιάννινα 15
  12. Παναιτωλικός 11
  13. ΑΕΛ 8
  14. Λαμία 5

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου