ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κωνσταντέλιας: «Όνειρό μου το ντεμπούτο»

κωνσταντέλιας-όνειρό-μου-το-ντεμπού-778027

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του ΠΑΟΚ για την Κρήτη και ο Πάμπλο Γκαρσία δεν δίστασε να τον ρίξει στο Γεντί Κουλέ, συστήνοντας τον 17χρονο Βολιώτη, που έχει σηκώσει ντόρο γύρω από το όνομά του.

Πριν από περίπου δύο μήνες, ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια, οι επιτελείς του Δικεφάλου φρόντισαν να επενδύσουν σε μία από τις ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Πήγε στον ΠΑΟΚ από την Αγία Παρασκευή σε ηλικία 10 ετών κι αμέσως έδειξε πως διαθέτει σπάνια τεχνικά χαρακτηριστικά…

Μέχρι το 2024 θα αποτελεί ένα περιουσιακό στοιχείο του Δικεφάλου, με τον Πάμπλο Γκαρσία να καλείται να τον εντάξει σταδιακά στην ανδρική ομάδα, με την οποία μετρά αρκετές προπονήσεις στα πόδια του.

Η αρχή έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης, με τον Κωνσταντέλια να περνά στη θέση του Ουάρντα στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης, πραγματοποιώντας σε ηλικία 17 ετών, 8 μηνών και 7 ημερών το επαγγελματικό του ντεμπούτο.

«Ηθελα να σκοράρω»

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας μίλησε για το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα και τόνισε ότι είναι ήδη συνειδητοποιημένος. Στις πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά την νίκη του Δικέφαλο στο Γεντί Κουλέ, ο Κωνσταντέλιας τόνισε ότι ήθελε να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα του και αναφέρθηκε στην παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αν είναι η εκπλήρωση ενός ονείρου το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ: «Ήταν όνειρό μου να παίξω στην πρώτη ομάδα, είμαι πολύ χαρούμενος, περίμενα να δώσω περισσότερα και να βάλω γκολ, αλλά δεν τα κατάφερα».

Αν άνοιξε το κινητό του στα αποδυτήρια και από ποιον περιμένει μήνυμα: «Όχι δεν το άνοιξα, περιμένω μηνύματα από τους φίλους μου. Μάλιστα κάποιοι είναι εδώ, όπως ο Χρήστος Τζόλης ή ο Λευτέρης Λύρατζης, ο οποίος κατά την είσοδό μου στον αγωνιστικό χώρο με εμψύχωνε συνεχώς από την κερκίδα».

Για το γεγονός ότι έχει ξανά προπονητή τον Γκαρσία: «Ξέρω πως δουλεύει, και στην Κ19 το ίδιο σύστημα είχαμε, οπότε αυτό με βοηθά».

Πώς είδε την ομάδα: «Ήμασταν καλύτεροι».

Τι του ζήτησε ο Γκαρσία: «Να παίξω ελεύθερα και να πιέζω μόλις χάνουμε την μπάλα».

Με τι σκέψεις θα φύγει από το γήπεδο και πόσο καιρό θα του πάρει για να συνειδητοποιήσει ότι έκανε ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ: «Θετικές φυσικά οι σκέψεις. Είμαι συνειδητοποιημένος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου