ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παρενόχληση από γιατρό κατήγγειλε η πρώην διεθνής πολίστρια Μάνια Μπίκοφ

παρενόχληση-από-γιατρό-κατήγγειλε-η-π-777834

Η εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη αποτέλεσε αφορμή για να σπάσουν τη σιωπή τους πολλές άλλες γυναίκες τόσο από τον χώρο του αθλητισμού όσο και από άλλους χώρους.

Αμέσως μετά τη χρυσή ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας, τη σκυτάλη των αποκαλύψεων πήρε η πολίστρια Μάνια Μπίκοφ, η οποία αποκάλυψε ότι σε νεαρή ηλικία υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από τον αθλίατρο της ομάδας της.

Η Μπίκοφ είναι πρώην μέλος της εθνικής ομάδας πόλο, ενώ έχει ολοκληρώσει και το Ironman Challenge (μαραθώνιος κολύμβησης, ποδηλάτου και τρεξίματος). Και όμως μια υπεραθλήτρια σαν και αυτήν έπεσε θύμα στις αρρωστημένες ορέξεις ενός γιατρού, που κατά τ’ άλλα είναι επιφροντισμένος με τη φροντίδα των ασθενών, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το νεαρό της ηλικίας της και τη θέση του.

Τι είπε στο MEGA

«Ήμουν εν ενεργεία αθλήτρια της υδατοσφαίρισης, σε προετοιμασία της εθνικής ομάδας… Ένας τραυματισμός στον δεξί μου ώμο με οδήγησε στον γιατρό της ομάδας. Ήμουν 20 ετών, κι άλλες εποχές. Στην εξέταση έβγαλα την μπλούζα μου, μου ζήτησε να κατεβάσω το μαγιό μέχρι τη μέση. Ένιωσα κατευθείαν ότι αυτό ήταν κάτι λάθος.

Ήταν λάθος σε σχέση με αυτά που πίστευα για μένα κι αυτά που μου είχαν πει οι γονείς μου. Με αιφνιδίασε ήταν γιατρός και υπάκουσα. Έγινε ακόμα μια φορά. Βγαίνοντας από αυτή την επίσκεψη το συζήτησα με τις συμπαίκτριές μου και δεν τους έκανε εντύπωση, κάτι σαν αμηχανία “έτσι είναι αυτά μωρέ” και κάπου εκεί έσβησε», ανέφερε αρχικά.

«Μια ολόκληρη κοινωνία έχει παγιωμένες πεποιθήσεις. Δεν είχαμε όνομα γι’ αυτό. Ήταν κάτι που συμβαίνει, κάτι που είναι φυσιολογικό να συμβεί.», σημείωσε.

«Τη δεύτερη φορά τον ρώτησα “γιατί;” και εκείνος με έναν πολύ άσχημο τρόπο μου είπε “γιατί; ντρέπεσαι;” με προσέβαλε και την ταραχή μου εκείνη την στιγμή δεν μπορούσα να καταλάβω το μέγεθος της πράξης του.», θυμάται…

Όπως μάλιστα σημειώνει η συμπεριφορά των κακοποιητών είναι «100% χειριστική, εγώ σαν αθλήτρια που βρισκόμουν στην εθνική ομάδα ένιωσα ότι με μείωσε σαν κορίτσι και η επιθυμία του να με εξετάζει γυμνή με έφερνε σε απίστευτη αμηχανία. Ο θυμός γεννήθηκε τώρα με την ανάρτηση της Σοφίας.

Αυτό που μου δημιουργεί ενοχές και θυμό ετεροχρονισμένα είναι το ότι δεν είχα καταλάβει τι συνέβαινε, όλοι το θεωρούσαν φυσιολογικό. Σχολιάζαμε εμείς στο πέρασμα του καιρού τον γιατρό και την συμπεριφορά του και αστειευόμασταν…».

Ερωτηθείσα για το τί την παρακίνησε να μιλήσει σημείωσε: «Είμαι μητέρα 4 παιδιών, δουλεύω με παιδιά μόνο γι’ αυτό το έκανα. Δεν υπήρχε καμία δεύτερη και τρίτη σκέψη. Την κυρία Μπεκατώρου την ξέρω σαν αθλήτρια, πέρα από αυτό τίποτα άλλο. Διάβασα την ανάρτησή της και είπα στήριξε αυτή τη γυναίκα και κάθε γυναίκα που λίγο ή πολύ έχει πέσει θύμα οποιασδήποτε κακοποίησης. Την γαλήνη που ένιωσα εγώ βγάζοντάς το προς τα έξω και τώρα που μιλάμε νιώθουν το ίδιο πράγμα μέσα τους».

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου