ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ενας 14χρονος Βολιώτης στον ΠΑΟΚ

ενας-14χρονος-βολιώτης-στον-παοκ-777764

Μια ελληνική παροιμία λέει πως «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει» και στην περίπτωση του 14χρονου Θοδωρή Καλόγηρου, δείχνει να ταιριάζει γάντι. Εχοντας τα γονίδια του πατέρα του Μίλτου, ο οποίος αγωνίστηκε επί σειρά ετών στον Ολυμπιακό Βόλου, ο νεαρός άσος άνοιξε τα φτερά του και μετά από 10 χρόνια κάνει το μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα.

10 χρόνια. Τόσα χρειάστηκαν προκειμένου να βάλει τις καλύτερες βάσεις, αποτελώντας μέλος της ακαδημίας της Αγίας Παρασκευής, στην οποία εντάχθηκε από σχεδόν 4 ετών και η χθεσινή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ημερομηνίες της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Στα 14 του χρόνια πέρασε το κατώφλι της Τούμπας, προκειμένου αυτή την φορά όχι για να προσπαθήσει να πείσει τους ανθρώπους του Δικεφάλου του Βορρά για την ποδοσφαιρική του αξία, αλλά προκειμένου να υπογράψει το παρθενικό του συμβόλαιο και να ενταχθεί στην ομάδα Κ15.

Θεωρούμενος ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Μαγνησίας ο Θοδωρής – που αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος – ανηφόρισε χθες για τη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου θα συνεχίσει πλέον τη ζωή του ποδοσφαιρικά, αλλά και τις σχολικές του υποχρεώσεις σε σχολείο της συμπρωτεύουσας.

Μαζί με τους Γεράσιμο Σαρρή και Αλέξη Μαλακασιώτη υπεύθυνους της ακαδημίας της Αγίας Παρασκευής, φωτογραφήθηκε μπροστά στο σύμβολο του ΠΑΟΚ μαζί με τον γενικό αρχηγό Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο.

Ο νεαρός άσος τα τελευταία τρία χρόνια βρισκόταν στο «στόχαστρο» του ΠΑΟΚ, συμμετείχε σε τουρνουά του Δικεφάλου του Βορρά και υπήρξε μάλιστα και αρχηγός της Μικτής Παίδων της ΕΠΣΘ, αποδεικνύοντας πως η σκληρή δουλειά μπορεί να ανταμειφθεί, αλλά πλέον θα πρέπει να συνεχίσει σε άλλο επίπεδο και ακόμη περισσότερο, προκειμένου να κάνει πραγματικότητα τα επόμενα όνειρά του.

Σημειώνεται πως τον περασμένο Ιούνιο συμμετείχε και στο Καμπ της Εθνικής Παίδων στο Καρπενήσι, παίρνοντας έστω και άτυπα το βάπτισμα του πυρός με τις μικρές εθνικές ομάδες και πλέον κάνει ακόμη μεγαλύτερη τη βολιώτικη παροικία στη Θεσσαλονίκη, μιας και παίκτες της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ είναι φυσικά οι Παναγιώτης Γλύκος και Δημήτρης Λημνιός, ενώ στις ομάδες υποδομών βρίσκονται και οι Γιώργος Τζοβάρας, Γιώργος Μπάλλας, Ευθύμιος Θεοδωρίδης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου