ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να πανηγυρίσει και μαθηματικά την παραμονή στοχεύει η Δήμητρα

να-πανηγυρίσει-και-μαθηματικά-την-παρ-77704

Από την Ελασσόνα φιλοξενείται σήμερα στις 16.00 η Δήμητρα, η οποία θέλει έναν βαθμό τυπικά, για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη σωτηρία της στην προτελευταία αγωνιστική (21η) του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ωστόσο μπορεί και με ήττα να πανηγυρίσει την παραμονή της, αν την ίδια ώρα η Νέα Αρτάκη δεν κερδίσει στην έδρα της τον πρωτοπόρο ΑΟ Υπάτου, αφού η διαφορά αυτή τη στιγμή μεταξύ της ομάδας της Ευξεινούπολης και αυτής της Εύβοιας είναι στους πέντε βαθμούς.

Όλα λοιπόν είναι υπέρ της Δήμητρας μετά τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες που έκανε και που της εξασφάλισαν κατά ένα συντριπτικό ποσοστό ότι θα είναι και τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική.

Πάντως, παρότι δεν υπάρχει πίεση, οι «πράσινοι» θέλουν τους τρεις βαθμούς από την Ελασσόνα, ώστε να πάρουν τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου με 0-1 στο Εθνικό στάδιο Αλμυρού.

Στον πάγκο δεν θα καθίσει ο Στέλιος Αρσένος, που βρίσκεται στην Αθήνα, καθώς παρακολουθεί τα μαθήματα της προπονητικής σχολής UEFA Α, και θα τον αντικαταστήσει ο συνεργάτης του Χρόνης Σαπουνάς, ο οποίος σε σύντομη δήλωση του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανέφερε τα εξής: «Θέλουμε να συνεχίσουμε να βγάζουμε το θετικό πρόσωπο, μια που φτάνουμε στο τέλος. Άσχετα από το αν χρειαζόμαστε έναν βαθμό, πάμε χωρίς άγχος».

Στη διάθεσή του δεν θα έχει τους τιμωρημένους Αλέκο Αναστασίου (σ.σ. τελειώνει τη σεζόν χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα) και Αντώνη Θεοδωρόπουλο, αλλά και τον τραυματία από το προηγούμενο παιχνίδι Πέτρο Θωμαΐδη.

Ευκαιρία για νίκη έχει ο Θησέας

Δύο ομάδες που έχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά θα αναμετρηθούν σήμερα στο Βασδέκειο με τον γηπεδούχο Θησέα να υποδέχεται την Αταλάντη, η οποία έχει επτά βαθμούς λιγότερους με τρεις νίκες και 17 ήττες (16 έναντι 9).

Ωστόσο, η μία ήταν απέναντι στον Θησέα στον πρώτο γύρο και αυτή αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την ομάδα της Αγριάς, που έχασε πολύ μεγάλο μέρος των ελπίδων της για σωτηρία σε εκείνο το εξ αναβολής παιχνίδι, που είχε γίνει την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου και είχε λήξει με 2-1.

Ο Θησέας έχει σήμερα τη δυνατότητα και να πάρει το αίμα του πίσω αλλά και να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιούργησε με την πορεία του, η οποία τον οδηγεί μετά από τέσσερα χρόνια στην πρώτη τοπική κατηγορία.

Για την ομάδα του Δημήτρη Κόφφα δεν μπορεί να αγωνιστεί ο Παπαδήμος, ο οποίος λόγω τραυματισμού στον τένοντα του χεριού του έχει τοποθετηθεί νάρθηκας και του έχει απαγορευτεί από τον γιατρό να προπονείται, αφού το χέρι του πρέπει να μένει σταθερό. Θυμίζουμε ότι ο Θησέας έχει να κερδίσει ως γηπεδούχος από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος (1-0 τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου), καθώς το δεύτερο τρίποντο είχε έρθει άνευ αγώνος στο ματς με τον Αετό Μακρυχωρίου.

Το σημερινό πρόγραμμα (21η, 16.00)

Νέα Αρτάκη-ΑΟ Υπάτου

Διαιτητής: Κεφίλης (Κορίνθου)

ΠΟ Φήκης-Εθνικός Ν.Κ.

Διαιτητής: Τσιγαρίδας (Φθιώτιδας)

Ηρακλής Λ.-Αμβρυσσέας Διστ.

Διαιτητής: Κεχαγιάς (Κοζάνης)

Ελασσόνα-Δήμητρα Ευξ.

Διαιτητής: Τζάμος (Καστοριάς)

Θησέας Αγριάς-Αταλάντη

Διαιτητής: Διακουμάκος (Πιερίας)

Ατρόμητος Παλ.-Αετός Μακρ. 3-0 α.α.

Βαθμολογία

  1. ΑΟ Υπάτου 48
  2. Ηρακλής Λάρισας 48
  3. ΠΟ Ελασσόνας 35
  4. Π.Ο. Φήκης 34
  5. Δήμητρα Ευξεινούπολης 33
  6. Αμβρυσσέας Διστόμου 32
  7. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 29
  8. Νέα Αρτάκη 28
  9. Ατρόμητος Παλαμά 27
  10. Θησέας Αγριάς 16
  11. Αταλάντη 9
  12. Αετός Μακρυχωρίου 1

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου