ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βολιώτικα κουπιά από χρυσάφι… στο 86ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (φωτογραφίες)

βολιώτικα-κουπιά-από-χρυσάφι-στο-86ο-π-762146

Για μια ακόμη χρονιά η Βολιώτικη κωπηλασία βροντοφώναξε παρών, κατακτώντας πλήθος μεταλλίων στο 86ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας που για πρώτη φορά και λόγω κορονοϊού πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι αθλητές και οι αθλήτριες των ΟΕΑ/ΝΑΒ, ΝΟΒΑ και Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, κάνοντας την υπέρβαση σε μία ακόμα μεγάλη εγχώρια διοργάνωση, ακόμη και κάτω από τις ειδικές συνθήκες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιτάσσει η πανδημία του κορονοϊού, με τους αγώνες να πραγματοποιούνται χωρίς θεατές, αλλά με ζεστό χειροκρότημα των αθλητών και ανθρώπων όλων των σωματείων, που βρέθηκαν στο Σχινιά. Οι τελικοί των αγωνισμάτων διεξήχθησαν προχθές Σάββατο και χθες Κυριακή και μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση, γεγονός που έδωσε μεγάλη αίγλη στη διοργάνωση.

Οσον αφορά τις Βολιώτικες επιτυχίες, στην 4η θέση του πίνακα των μεταλλίων κατάφερε να πλασαριστεί ο ΟΕΑ/ΝΑΒ, κατακτώντας συνολικά 13 μετάλλια (6 χρυσά, 2 ασημένια και 5 χάλκινα). Στην 14η κατετάγη ο ΝΟΒΑ, με 4 μετάλλια (2 ασημένια και 2 χάλκινα), ενώ 1 χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο αθλητικός σύλλογος της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, καταλαμβάνοντας την 23η θέση. Πολυνίκης σύλλογος αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Ναυτικός Ομιλος Θεσσαλονίκης, κατακτώντας συνολικά σε όλες τις κατηγορίες 27 μετάλλια εκ των οποίων 11 χρυσά , 10 ασημένια και 6 χάλκινα ενώ για δεύτερη φορά μετά το 2018 ο ΕΝΟΑ κατέκτησε την 2η θέση στον πίνακα των μεταλλίων κατακτώντας 14 μετάλλια εκ των οποίων 8 χρυσά, 3 ασημένια και 3 χάλκινα. Στην 3η θέση του σχετικού πίνακα ο ΝΟ Ιωαννίνων που κατέκτησε 18 μετάλλια εκ των οποίων 6 χρυσά, 10 ασημένια και 2 χάλκινα.

Στη συνολική βαθμολογία, την 3η θέση κατέκτησε ο σύλλογος του ΟΕΑ/ΝΑΒ, με 166,5 βαθμούς, 9ος ήταν ο ΝΟΒΑ με 73 βαθμούς ενώ 22ος ο αθλητικός σύλλογος της Ι.Μ. Δημητριάδος με 13. Πρώτος στη βαθμολογία ήταν ο ΝΟ Ιωαννίνων με 328 βαθμούς που ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, αφήνοντας στην 2η θέση τον ΝΟΘ που συγκέντρωσε 303,5 βαθμούς

Παράλληλα, εξαιρετική παρουσία είχε και ο Βολιώτης Γιάννης Καλανδαρίδης αλλά και ο με καταγωγή από τον Πτελεό Μαγνησίας, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, που αγωνίζονται στον ΕΝΟΑ. Οι δύο αθλητές ήταν το δίδυμο που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ανδρών κάτω των 23 το Σάββατο, ενώ ο Παπακωνσταντίνου πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Σκιφ Ανδρών κάτω των 23, την ίδια μέρα. Ο Παπακωνσταντίνου βρέθηκε στο βάθρο, χθες, τελευταία ημέρα των αγώνων, τρεις φορές κατακτώντας 2 χρυσά (στο Σκιφ Ελ. Βαρών Ανδρών και στο Τετραπλό Σκιφ Ανδρών μαζί με τους Γιάνναρο, Τζουμέζη και Καλανδαρίδη) και ένα ασημένιο στο Διπλό Σκιφ Ελ. Βαρών Ανδρών, μαζί με τον Αθανασιάδη – Καούδη. Ο Καλανδαρίδης ήταν χάλκινος στο Διπλό Σκιφ Ανδρών, με τον Τζουμέζη.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 458 αθλητές και αθλήτριες από 29 σωματεία όλης της χώρας, με την αγωνιστική δράση να έχει ξεκινήσει ήδη από την περασμένη Τετάρτη 22 Ιουλίου, περιλαμβάνοντας όλες τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών Α-Γ Ελ βαρών, Κάτω των 23, Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων Κορασίδων. Ελπιδοφόρο θεωρείται το γεγονός ότι σε σχέση με την περσινή χρονιά πέντε περισσότερα σωματεία μπήκαν στον πίνακα των μεταλλίων φτάνοντας τα 26 από τα 29 που συμμετείχαν ενώ πέρυσι είχαν κερδίσει μετάλλιο τα 21 από τα 28 που είχαν συμμετάσχει στο 85ο .

Ο προπονητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ, Σίμος Σάμιος τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ πως το γεγονός ότι κανένα από τα παιδιά που κατέκτησαν τα 6 χρυσά μετάλλια δεν έχει κληθεί στην Εθνική ομάδα, προκαλεί στον σύλλογο δεύτερες σκέψεις: «Συνεχίσαμε την ίδια καλή πορεία, να πρωταγωνιστούμε στις πρώτες θέσεις. Παρά τις απώλειες που είχαμε σε αθλητές, οι οποίοι δεν κωπηλάτησαν φέτος μαζί μας, βγάζουμε ένα καινούριο δυναμικό αθλητικό τιμ, απ’ τα σπάργανα. Απ’ αυτούς τους αθλητές που πρωταγωνίστησαν, από τα 6 χρυσά, κανείς δεν έχει κληθεί στην Εθνική ομάδα, από τον επικεφαλής προπονητή, Τζιάνι Ποστιλιόνε, κάτι που μας βάζει δεύτερες σκέψεις.

Από την πλευρά του, ο νέος προπονητής του ΝΟΒΑ, Νίκος Σκιαθίτης σημείωσε: «Η ομάδα είναι καινούρια. Εχουμε παραλάβει με το προπονητικό τιμ, τον κ. Ευθύμη Τζούνη και τον κ. Κώστα Καμμένο την ομάδα, η οποία ήθελε το χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, χρόνος που χάθηκε σ’ ένα βαθμό. Η προετοιμασία, όμως έγινε πολύ σωστά, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με 4 μετάλλια, τα οποία ήταν αναμενόμενα σε κάποιες κούρσες και σε κάποιες άλλες, μια πιο μικρή έκπληξη. Η τακτική δουλειά των παιδιών και των προπονητών απέδωσε, μέσα σε 1,5 μήνα, τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα θετικά για εμάς».

Αναλυτικά τα Βολιώτικα μετάλλια στους αγώνες της τελευταίας ημέρας:

Τετράκωπος Ανευ Γυναικών

Ασημένιο μετάλλιο (ΟΕΑ/ΝΑΒ) – 07:03.93

ΣΑΜΙΟΥ Αποστολία

ΒΑΡΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Ειρήνη

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ Αγγελική

ΚΑΛΑΝΔΑΡΙΔΗ Αναστασία

Χάλκινο μετάλλιο (ΝΟΒΑ) – 7:12.61

ΖΟΥΖΟΥΛΑ Γεωργία Κρακτήρα

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Ελένη

ΜΠΡΟΥΣΟΒΑΝΑ Αικατερίνη

ΒΟΝΤΖΟΥ Αναστασία

Διπλό Σκιφ Ελ. Βαρών Γυναικών

Χάλκινο μετάλλιο (ΟΕΑ/ΝΑΒ) – 7:25.31

ΒΑΡΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Ελένη

ΒΑΡΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Ειρήνη

Τετραπλό Σκιφ Ελ. Βαρών Ανδρών

Χρυσό μετάλλιο (ΟΕΑ/ΝΑΒ) – 6:11.73

ΒΑΛΣΑΜΗΣ Νικόλαος 06:11:73

ΞΑΦΟΓΙΑΝΝΗΣ Απόστολος

ΑΡΓΥΡΗΣ Χρήστος-Μάριος

ΤΣΙΡΤΟΓΛΟΥ Γιώργος

Δίκωπος μετά Ανδρών

Χρυσό μετάλλιο (ΟΕΑ/ΝΑΒ) 7:15.08

ΖΩΓΡΑΦΟΣ Δημήτρης

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

ΚΑΡΑΡΡΗΓΑΣ Θεόδωρος

Χάλκινο μετάλλιο (Αθλητικός Σύλλογος Δημητριάς) 8:11.71

ΤΑΣΙΟΣ Χρυσοστομος

ΜΙΧΑΛΗΣ Γεώργιος

ΚΟΤΡΩΤΣΟΥ Παναγιώτα

Τετραπλό Σκιφ Γυναικών

Χάλκινο μετάλλιο (ΟΕΑ/ΝΑΒ) 6:56.14

ΣΑΜΙΟΥ Αποστολία

ΚΑΛΑΝΔΑΡΙΔΗ Αναστασία

ΒΑΡΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Ελένη

ΒΑΡΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Ειρήνη

Τετράκωπος Ανευ Ανδρών

Χάλκινο μετάλλιο (ΟΕΑ/ΝΑΒ) 6:59.03

ΑΡΓΥΡΗΣ Χρήστος-Μάριος

ΤΣΙΡΤΟΓΛΟΥ Γιώργος

ΞΑΦΟΓΙΑΝΝΗΣ Απόστολος

ΖΩΓΡΑΦΟΣ Δημήτρης

Tα αποτελέσματα του Σαββάτου:

Τετράκωπος Ανευ Νεανίδων

Χρυσό μετάλλιο (ΟΕΑ/ΝΑΒ) – 7:01.12

ΣΑΜΙΟΥ Αποστολία

ΔΑΛΙΔΟΥ Σοφία

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ Αγγελική

ΒΑΡΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Ελένη

Δίκωπος Ανευ Νεανίδων

Ασημένιο μετάλλιο (ΟΕΑ/ΝΑΒ) – 7:33.23

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ Αγγελική 07:33:23

ΒΑΡΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Ελένη

Δίκωπος Μετά Εφήβων

Χρυσό μετάλλιο (ΟΕΑ/ΝΑΒ) – 7:19. 74

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

ΑΔΑΜ Παναγιώτης

ΚΑΡΑΡΡΗΓΑΣ Θεόδωρος

Δίκωπος Ανευ Γυναικών

Ασημένιο μετάλλιο (ΝΟΒΑ) 7:42.90

ΜΠΡΟΥΣΟΒΑΝΑ Αικατερίνη

ΝΟΝΗ Ισμήνη

Χάλκινο μετάλλιο (ΟΕΑ/ΝΑΒ) 7:45.20

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ Αγγελική

ΚΑΛΑΝΔΑΡΙΔΗ Αναστασία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου