ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ «Φιλική» ανατροπή, 2-1 τη Δόξα Δράμας

παε-βολοσ-φιλική-ανατροπή-2-1-τη-δόξα-δ-759932

Ρεπορτάζ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ

Συνέχεια στις νίκες για την ΠΑΕ Βόλος η οποία αν και βρέθηκε να χάνει από νωρίς, έκανε την ανατροπή και επικράτησε της Δόξας Δράμας με 2-1 στο γήπεδο της Νεάπολης το απόγευμα του Σαββάτου.

Μάντζης (30’) και Πέντα (40’) σκόραραν για τους γηπεδούχους, ενώ χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του Χουάν Φεράντο πήρε και ο νεοαποκτηθείς Πίσπας. Σκόρερ των φιλοξενούμενων ο Ριζογιάννης στο 10’.

Ημίχρονο ανατροπής

Οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 3ο λεπτό θέλησαν να κάνουν το 0-1, όταν μετά από λάθος του Ουνγιαλίδη, έγινε κάθετη στον Κουσκουνά, ο οποίος με τη μια πλάσαρε τον Καραγκιολίδη και σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Επτά λεπτά αργότερα η Δόξα άνοιξε το σκορ, χωρίς να ακυρωθεί αυτή την φορά, όταν ο Κουσκουνάς έκλεψε την μπάλα από τον Νγκουέμ, έφτασε στη μεγάλη περιοχή και έβγαλε συρτά στο 2ο δοκάρι, όπου και περίμενε ο Ριζογιάννης για να κάνει από κοντά το 0-1.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και έφτασαν στην ισοφάριση στο 34’. Ο Ουνγιαλίδης από αριστερά έβγαλε τη σέντρα, ο Πίτκας στην προσπάθεια του να μπλοκάρει έκανε λάθος από το οποίο επωφελήθηκε ο Μάντζης για να κάνει το 1-1.

Οι κυανέρυθροι κατάφεραν και έκαναν την ολική ανατροπή πριν τη λήξη του ημιχρόνου, και συγκεκριμένα στο 40’. Ο Πάουλο έκανε λάθος γύρισμα προς τον τερματοφύλακα, ο Ηλιόπουλος έκλεψε την μπάλα και βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Πίτκα, όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει και στη συνέχεια της φάσης ο Καμπαγιέρο κέρδισε το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πέντα ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έχοντας χτυπήσει πρώτα το αριστερό δοκάρι του Πίτκα για το 2-1.

Στο 2ο ημίχρονο το τέμπο του παιχνιδιού έπεσε, απόρροια και των πολλών αλλαγών των δυο ομάδων. Η Δόξα είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 60’. Ο Ροτζέριο σε εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, ο Μαρκόπουλος έκανε γυριστή κεφαλιά όμως ο Καραγκιολίδης μπλόκαρε.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά και στο 69’ σε μια φάση διαρκείας, ο Μπαϊκαρά έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Σαμπανίδη, αυτός από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ, όμως ο Μπουργάνης απέκρουσε. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και στο 74’ είχαν καλή στιγμή, με την εκτέλεση κόρνερ του Κορέλα να βρίσκει τον Ρούσσο ο οποίος έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήγε στον τερματοφύλακα της Δόξας.

Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα άνηκε στους φιλοξενούμενους. Στο 86’ ο Μπαϊκαρά εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και βρήκε τον Κρητικό ο οποίος ανενόχλητος μέσα στην περιοχή έκανε την κεφαλιά όμως την έστειλε άουτ.

ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ: (Φεράντο) Καραγκιολίδης (70’ Μπουργάνης), Ντεντάκης (70’ Καρρίκι), Δημόπουλος (82’ Πίσπας), Γκαλίτσιος (46’ Ρούσσος), Ουνγιαλίδης (70’ Τουλίκας), Ενγκουέμ (60’ Δώρης), Καμπαγιέρο, Πίτου Γκαρσία (60’ Κορέλας), Ηλιόπουλος (46’ Φράγκος), Πέντα (70’ Δεμηρτζόγλου), Μάντζης (60’ Μεληκιώτης) (70’ Μπάλλας)

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: (Βεργέτης) Πίτκας (46’ Μένκα),Ρουγκάλας (60’Κασμερίδης), Ζοάο Πάουλο (46’ Ανδρέου) Πεταυράκης (46’ Βιτλής) Σιώπης (60’ Ρεβυθόπουλος), Μακρής (60’ Παρασκευάς) Ριζογιάννης (46’ Πατράλης), Μάρτινς (60’ Νατσιόπουλος), Μαρκόπουλος (60’ Κρητικός), Κρουθ (46’ Μπαϊκαρά), Κουσκουνάς (60’ Σαμπανίδης).

Μετά τη φιλική ήττα της Δόξας Δράμας, από την ΠΑΕ Βόλος, ο προπονητής των Δραμινών, Στάικος Βεργέτης, τόνισε ότι η ομάδα του πλήρωσε δύο ατομικά λάθη, ενώ επεσήμανε το μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας, που διαθέτουν οι κυανέρυθροι.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Ήταν ένα πολύ δυνατό φιλικό, χρήσιμο για την εξαγωγή συμπερασμάτων απέναντι σε μια καλή ομάδα που έχει ξεκινήσει 18 μέρες νωρίτερα και είναι σαφώς πιο έτοιμη. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλή αμυντική οργάνωση. Προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε τον ανοιχτό χώρο και προϊόν αυτής της προσπάθειας ήταν το γκολ που πετύχαμε. Στη συνέχεια πληρώσαμε δύο ατομικά λάθη στις μοναδικές τελικές των αντιπάλων μας, απέναντι στις οκτώ δικές μας τελικές, που δυστυχώς δεν βρήκαν στόχο. Τη Δευτέρα (σ.σ. σήμερα) κλείνουμε μια σειρά φιλικών και η κούραση είναι δεδομένη. Θα ξεκινήσουμε ένα πλάνο δύο εβδομάδων δουλειάς όπου στόχος μας θα είναι να δώσουμε ταχύτητα στην ομάδα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου