ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΟΕΑ-ΝΑΒ: Χάλκινος πανελληνιονίκης στο 86ο πρωτάθλημα κωπηλασίας

οεα-ναβ-χάλκινος-πανελληνιονίκης-στο-86-757264

Μεγάλη για ακόμη μία χρονιά αποδείχθηκε η επιτυχία του ΟΕΑ-ΝΑΒ στο 86ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όλων των κατηγοριών, που παραδοσιακά πλέον τα τελευταία χρόνια λανσάρεται στις πρώτες θέσεις κατάταξης, μεταξύ των Ναυταθλητικών Σωματείων της Ελλάδας και όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι του συλλόγου σε σχετικό δελτίο τύπου:

Και φέτος οι κωπηλάτες και οι κωπηλάτριες του ΟΕΑ-ΝΑΒ έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και εμφανώς ανταγωνιστικοί, αντιμετώπισαν με επιτυχία δυνατούς αντιπάλους και ανέβηκαν πολλές φορές στις 3 θέσεις του βάθρου των νικητών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Με τη συμμετοχή 458 αθλητών από 29 σωματεία όλης της χώρας και διοργανωτή την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία ΕΚΟΦΝΣ, πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 26 Ιουλίου 2020, στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, το 86ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας, που εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού διεξήχθη εξ ολοκλήρου σε μια φάση και όχι σε δύο όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, περιλαμβάνοντας όλες τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Α-Γ Ελαφρών βαρών, Κάτω των 23, Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων Κορασίδων.

Για πρώτη φορά, το πρωτάθλημα έγινε κεκλεισμένων των θυρών, με τις κερκίδες να φιλοξενούν μόνο τους αθλητές, τους συνοδούς των σωματίων και τους οργανωτικούς παράγοντες, λόγω των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ οι γονείς και οι φίλοι του αθλήματος είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλα τα αγωνίσματα των προκριματικών και των τελικών αγώνων τόσο από διαδικτυακό αθλητικό κανάλι SPORTALTV, όσο και από την ΕΡΤ SPORTS HD.

Κάτω από τις οδηγίες του Τεχνικού Συμβούλου-προπονητή κ. Σίμου Σάμιου και της προπονήτριας κ. Σοφίας Τασιού, την πολύμηνη σκληρή προετοιμασία και με την υποστήριξη, ψυχολογική και οικονομική των οικογενειών των αθλητών και αθλητριών, καθώς και την συνεργασία διοίκησης και φίλων του αθλήματος, η ομάδα στο σύνολό της απέδωσε τα μέγιστα, αφήνοντας για άλλη μια χρονιά τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με τις κατηγορίες των μικρών αθλητών Παίδων-Κορασίδων και παρόλο τις, όχι και τόσο, ιδανικές – για το άθλημα της κωπηλασίας συνθήκες – λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν το πρώτο διήμερο στο κωπηλατοδόμιο του Σχινιά, οι μικροί αθλητές πάλεψαν με τον Αίολο και κατέκτησαν 3 μετάλλια, κατατάσσοντας τον ΟΕΑ-ΝΑΒ στην 1η θέση μαζί με τον ΝΟ Ηγουμενίτσας με ισόποσα αριθμό μεταλλίων, 2 Χρυσά και 1 Χάλκινο ο κάθε Ομιλος.

Αναλυτικά τα μετάλλια του ΟΕΑ-ΝΑΒ στην κατηγορία αυτή κατέκτησαν οι αθλητές-τριες:

ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Διπλό σκιφ Παίδων: Καμήτας Αγγελος και Αδάμ Παναγιώτης

Τετράκωπος άνευ πηδ. Παίδων: Βασιλούδης Γιάννης, Κωνσταντινίδης Ανδρέας, Καραρήγας Θεόδωρος και Δαλίδης Αθανάσιος.

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Σκιφ Κορασίδων: Δαλίδου Σοφία

Με μεγάλη επιτυχία και για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, συμμετείχαν και οι αθλητές:

Πολύζος Κων/νος, Παπαδόπουλος Απόστολος, Σαρρηγιάννης Κων/νος, Λύκας Μάριος, Διαμαντάκος Σωτήρης, Σφύρης Ευάγγελος, Μαξούρης Κων/νος, Μελαχροινάκης Κων/νος τερματίζοντας στην 5η θέση της Οκτακώπου Παίδων, οι ΠατσιούρηςΚων/νος και Γεωργόπουλος Αθανάσιος τερμάτισαν στην 5η θέση του μικρού τελικού στο Διπλό σκιφ Παίδων και η Σιδηροπούλου Δήμητρα που έκανε μία πολύ καλή παρουσία στο δύσκολο ατομικό αγώνισμα του σκιφ Κορασίδων.

Τις επόμενες ημέρες του Πρωταθλήματος, και με τις πλέον ιδανικές συνθήκες για την κωπηλασία αφού σταμάτησαν οι άνεμοι, ολοκληρώθηκε το 86ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Στους αγώνες των μεγαλύτερων κατηγοριών, Εφήβων – Νεανίδων, και των κάτω των 23 ετών ο ΟΕΑ-ΝΑΒ κατατάχθηκε στην 3η θέση του πίνακα μεταλλίων με 2 Χρυσά, 1 Αργυρό και 1 Χάλκινο και αναλυτικά:

ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ:

Τετράκωπος άνευ πηδ. Νεανίδων: Σαμίου Αποστολία, Δαλίδου Σοφία, Αραμπατζή Αγγελική, Βαρελοπούλου Ελένη

Τετράκωπος με πηδ. Εφήβων: Παπαδόπουλος Γεώργιος, Αδάμ Παναγιώτης και πηδ. Καρραρήγας Θεόδωρος

ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Δίκωπος άνευ πηδ. Νεανίδων: Αραμπατζή Αγγελική, Βαρελοπούλου Ελένη

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Δίκωπος άνευ πηδ. Νέων Γυναικών κάτω 23 ετών: Καλανδαρίδη Αναστασία, Αραμπατζή Αγγελική.

Στην 5η θέση της Οκτακώπου Εφήβων τερμάτισαν οι αθλητές: Παπαδόπουλος Γεώργιος, Βασιλούδης Γιάννης, Καραρήγας Θεόδωρος, Δαλίδης Αθανάσιος, Αγγελής Σταμάτης, Καμήτας Αγγελος, Μαξούρης Κων/νος, Κωνσταντινίδης Ανδρέας και πηδ. η Σαμίου Αποστολία.

Τέλος στην κατηγορία των Ανδρών – Γυναικών και Ελαφρών Βαρών κατακτήθηκαν 2 Χρυσά, 1 Αργυρό και 3 Χάλκινα μετάλλια κατατάσσοντας έτσι τον ΟΕΑ-ΝΑΒ στην 4η θέση του συγκεντρωτικού πίνακα μεταλλίων και στην 3η θέση της συνολικής βαθμολογίας όλων των κατηγοριών του 86ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος και αναλυτικά:

ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Τετραπλό σκιφ Ελαφρών Βαρών Ανδρών: Βαλσάμης Νικόλαος, Ξαφογιάννης Απόστολος, Αργύρης Μάριος-Χρήστος και Τσίρτογλου Γιώργος.

Δίκωπος με πηδ. Ανδρών: Ζωγράφος Δημήτρης, Παπαδόπουλος Γιώργος και πηδ. Καρραρήγας Θεόδωρος

ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Τετράκωπος άνευ πηδ. Γυναικών: Σαμίου Αποστολία, Βαρελοπούλου Ειρήνη, Καλανδαρίδη Αναστασία και Αραμπατζή Αγγελική.

ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Διπλό σκιφ Ελαφρών Βαρών Γυναικών: Βαρελοπούλου Ειρήνη και Βαρελοπούλου Ελένη

Τετραπλό σκιφ Γυναικών: Σαμίου Αποστολία, Βαρελοπούλου Ειρήνη, Καλανδαρίδη Αναστασία και Βαρελοπούλου Ελένη.

Τετράκωπος άνευ πηδ. Ανδρών: Ξαφογιάννης Απόστολος, Αργύρης Μάριος-Χρήστος Τσίρτογλου Γιώργος και Ζωγράφος Δημήτρης.

Στην 5η θέση της Οκτακώπου Ανδρών τερμάτισαν οι αθλητές: Βαλσάμης Αντώνης, Βαλσάμης Νίκος, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Αγγελής Σταμάτης, Ξαφογιάννης Απόστολος, Αργύρης Μάριος-Χρήστος Τσίρτογλου Γιώργος, Ζωγράφος Δημήτρης και πηδ. Καρραρήγας Θεόδωρος.

Το Δ.Σ. συγχαίρει θερμά όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους χρησιμοποιώντας στο έπακρο τα αγωνιστικά και ψυχικά τους χαρακτηριστικά, τους προπονητές Σίμο Σάμιο και Σοφία Τάσιου καθώς και την έφορο του τμήματος κα Στέλλα Ρέππου για την μεγάλη προσφορά τους στο άθλημα και την ποιοτική δουλειά που κάνουν τα τελευταία 8 χρόνια, καθιερώνοντας τον ΟΕΑ-ΝΑΒ σε ένα από τα κορυφαία ναυταθλητικά σωματεία της Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου