ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο σκαμνί ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

στο-σκαμνί-αεκ-παναθηναϊκός-74066

Πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ ΑΕΚ και τον Χρήστο Κωστή άσκησε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, για τις δηλώσεις του γενικού αρχηγού του «δικεφάλου», αμέσως μετά τον χτεσινό αγώνα με τον Πανθρακικό.

Συγκεκριμένα ο κ. Κωστής δήλωσε: «έχουμε μία καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος. Η διαιτησία του κ. Ζαχαριάδη μας παραπέμπει σε άλλες ΕΠΟχές. Η παρωδία η σημερινή δεν έχει προηγούμενο».

Η ΠΑΕ ΑΕΚ από την πλευρά της εξέδωσε ανακοίνωση που ανέφερε: «Σε μια κακή μας ημέρα αντιμετωπίσαμε τη σφαγή από τον διαιτητή Ζαχαριάδη αυτή τη φορά. Λάθη που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του ματς, ενώ επιβεβαιώθηκε πάλι ότι ο αγώνας που δίνει φέτος η ΑΕΚ είναι άνισος.

Φάση πέναλτι στον Παυλή όταν το σκορ είναι 0-0. Φάση off-side του Παπαδόπουλου όπου ακολουθεί το γκολ και γίνεται το 1-0. Συνεχή φάουλ υπέρ του Πανθρακικού μπροστά στην περιοχή του, ενώ όσες φορές η ΑΕΚ επιχειρούσε να μπει στην περιοχή του αντιπάλου ο διαιτητής καταλόγιζε είτε off-side είτε επιθετικό φάουλ.

Η ομάδα μας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. Θα παλέψει όμως με ότι μέσα διαθέτει για να τα επιλύσει. Ας προβληματιστούν όμως οι αρμόδιοι φορείς αν αυτή η εικόνα της διαιτησίας είναι προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τέλος ενημερώνουμε τους πάντες ότι όσο κι αν προσπαθήσουν κάποιοι να αφανίσουν την ΑΕΚ, δεν θα το καταφέρουν».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του κ. Χρήστου Κωστή και της ΠΑΕ ΑΕΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ της 1/6/2012, που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 12 του άρθρου 29 του ν.3479/2006».

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 14η αγωνιστική.

Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ AEK: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανθρακικός-ΠΑΕ ΑΕΚ.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 9/12/2012 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη 13-12-2012 και ώρα 13:00 προς απολογία για τα ακόλουθα και όσα περιλαμβάνονται στην υπ΄αριθμ. 40497/2012 κλήση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα η οποία σας συγκοινοποιείται με την παρούσα»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Ολυμπιακός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ

pamesports.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου