ΑΘΛΗΤΙΚΑ

US Open: Έχασε την πρόκριση μέσα από τα χέρια του ο Τσιτσιπάς

us-open-έχασε-την-πρόκριση-μέσα-από-τα-χέρια-733701

Νωρίς θα αναγκαστεί να αποχαιρετήσει τη Νέα Υόρκη ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς ηττήθηκε με 3-2 σετ από τον Μπόρνα Τσόριτς, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από το US Open.

Ο Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 2-1 σετ, με 5-1 στο 4ο σετ, αλλά είδε τον Κροάτη να σβήνει 6 match point και να επικρατεί με 6-7 (2), 6-4, 4-6, 7-5, 7-6 (4) σε 4 ώρες και 36 λεπτά.

Έτσι, ο Τσιτσιπάς θα σταματήσει στον 3ο γύρο, ενώ ο Μπόρνα Τσόριτς είναι στους «16» και θα παίξει με τον Τζόρνταν Τόμπσον.

Mετά από μια ανταλλαγή μπρέικ στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Στέφανος έσβησε μια ακόμα ευκαιρία του αντιπάλου του στο 4-4 και το πρώτο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς έκανε επίδειξη δύναμης και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του.

Στο δεύτερο σετ, ωστόσο, ο Τσόριτς έγινε πιο επιθετικός, ο Στέφανος έκανε καθοριστικά λάθη και τελικά ο Κροάτης εκμεταλλεύτηκε την έκτη ευκαιρία που είχε στο σετ για να κάνει μπρέικ. Συνέβη, μάλιστα, όταν ο Τσιτσιπάς σέρβιρε υπό πίεση στο 5-4 και έτσι ο αντίπαλός του ισοφάρισε σε 1-1.

Στη συνέχεια ο Στέφανος φάνηκε να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του, τα έβαλε λίγο και με τον πατέρα του, αλλά γρήγορα βρήκε ξανά τον ρυθμό του και τον δρόμο του…

«Έσπασε» τον Τσόριτς στο 4-4, σέρβιρε μετά με επιτυχία για το 1-2 και στο τέταρτο σετ ήταν απλά εξαιρετικός! Προηγήθηκε με 1-5 και ενώ όλα έδειχναν ότι θα ξεμπέρδευε εύκολα με την πρόκριση, έπαθε νέο… μπλακ άουτ και είχαμε θρίλερ…

Ο Τσόριτς κατάφερε, λοιπόν, να σώσει έξι ματς πόιντ με τη… βοήθεια του Τσιτσιπά (δύο στο 2-5 και τέσσερα στο 4-5), με δύο σερί μπρέικ να προηγηθεί με 6-5 και να βάλει υπερβολική πίεση στον Στέφανο, που λύγισε στο δεύτερο σετ πόιντ του αντιπάλου του. Έξι σερί γκέιμ, δηλαδή, για τον Κροάτη!

Ο Στεφ μπόρεσε να μαζέψει τα κομμάτια του, να ανακτήσει την ψυχραιμία του και να σημειώσει μπρέικ στο 2-2, αλλά ούτε τότε «έπεσε» ο Τσόριτς, που έσπασε το σερβίς του Έλληνα τενίστα στο αμέσως επόμενο γκέιμ (3-3).

Είχε και άλλα μπρέικ πόιντ ο Στέφανος, τρία στο 4-4 και ένα στο 5-1, αλλά πραγματικά ο Τσόριτς ήταν εφτάψυχος.

Το ματς κρίθηκε τελικά στο τάι μπρέικ, με τον Τσιτσιπά να «προσφέρει» στην ουσία τη νίκη στον αντίπαλό του, αφού έδωσε δύο μίνι μπρέικ με ισάριθμα διπλά λάθη. Ο Τσόριτς βρέθηκε με τρία ματς πόιντ στο 6-3 και το μόνο που κατάφερε ο Στεφ ήταν να σώσει το πρώτο.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου